Melyik a veszélyesebb 17 éves lányként? Stoppolni, vagy 2500 km-t biciklizni külföldre?
A kérdés komoly, normális válaszokat szeretnék.
Ui.: Bocsi, ha rossz kategória, nem tudom, hova írjam ki.
A "csúnyán nézés" részt kihagyva is azt kell mondanom, hogy a saját jól felfogott javad érdekében, mégiscsak be kéne avatnod valamilyen módon a szüleid ebbe. Nem tetszhet, de amíg nem vagy nagykorú, az ő felelősségük a jóléted, és legjobb esetben azért tapasztaltabban, felelősségteljesebben látják át a potenciális veszélyeket és kialakult szituációkat, mint "az egyik barátnőd". Ezt mindenféle rosszindulat nélkül mondom. Valamint, az ő felelősségük az is, ha bajod esik, és a nehéz helyzetekben (optimális esetben) a szüleid azok, akik melletted állnak.
Nem tudom, apukád részéről miért lett sztornózva a dolog, illetve nem is ismerem a hozzáállásukat. De talán támogatnák az utazásodat valamilyen formában, ha megosztod velük. Legalábbis, mindenképpen lebeszélnének az általad ebben a formában felvázolt lehetőségekről. A testi épséged (és az életed) többet ér annál a meccsnél, vagy akár annál a 100 rugónál.
Egyébként, #10-es válaszadó: a javaslatért köszönet. Ezzel a telekocsi opcióval nincs elsőkézből tapasztalatom, csupán ismerőstől és internetről hallottam róla. De kis keresgéléssel még akár fórumokon is talál az ember olyat, akikhez betársulhat, olcsóbb alternatíva érdekében. Persze, ez sem teljesen veszélytelen.
#11 - Plusz pont a társaság ötletéért. Kérdező! Nincs egy ismerős, barát, valaki, aki tervez menni?
#5 és #8 voltam.
Nagyjából annyit tudok németül, hogy nein, szóval egy mukkot sem értek abból az oldalból, de azért köszi, megpróbálok utánanézni, hátha van magyarul is.
#12: Nem, nekem az a meccs mindent megér. Csak egy kép. [link]
Anyum elég engedékeny, de azt nem hinném, hogy elengedne egy idegen országba egyedül. Na meg neki sincs pénze repülőre.
Sajnos nincs semmi ismerősöm, aki szintén menne. :/
Ha 17 evesen lelepsz otthonrol, egyedul, egy bringan, kb. aznap fognak a rendorok hazavinni. A hatarig nem jutsz el.
Te is pontosan tudod mekkora hulyeseg, amit csinalni akarsz: nem beszelsz nyelveket, fogalmad nincs mit jelent 2500 kilometer bringan, fogalmad nincs milyen az ut odaig (kiba... nagy hegyek, amikre gyalog nem tudnal felmenni, nemhogy csomagokkal feltekerni).
A 100 rugo pont semmire nem eleg. A kajara _talan_, ha nem vagy tul ehes, de a szallast mar elfelejtheted - marpedig a hegyekben te nem fogsz satorozni, az fix, mert az elso ejszaka megfagysz.
Tegyel le errol, ostoba dolog ilyen fanatikusnak lenni (a semmiert, tegyem hozza).
"nekem az a meccs mindent megér. "
Igen?? Megéri meghalni egy hülye meccsért??? Vagy, hogy hülyére erőszakoljanak??? Felelőtlenség a köbön. Sajnálom a szüleidet. Még a Himalája megmászását megértem, de egy meccs miatt. Ráadásul honnét tudod, hogy biztosan eljutsz oda mielőtt elvágják a torkod vagy megfolytanak?? Na meg vissza???
Ezt 100e-ből nem is biztos, hogy megúszod.
Mondjuk mennek Spanyolba buszok is, de azok sem olcsók.
Ki mondta, hogy nem beszélek nyelveket? Németet tényleg nem, de angolul elég jók tudok, de szerintem egy kis Activity-vel spanyolul is megértetném magam. Még ha nem is tudom, selytem, milyen az út. Van egy nagy valami, amit úgy hívnak, Alpok. Nem vagyok én annyira hülye föciből. A 100 rugó a meccsjegyre kell, kaját megoldom máshogy. Szállásnak meg amúgy ott van a couch surfing, ingyenes.
Nem teszek le róla. Most már tényleg elegem van belőle, hogy MINDENKI (szüleim, barátaim, tanáraim, idegenek a neten) le akar beszélni az álmaimról. "You say i dream too big, i say you think too small." Méga ha nem is íg, valahogyan biztosan megoldom. És megróbálom ezt augusztusig kitalálni, hogy hogyan.
Az meg, hogy szerinted semmi... inkább nem mondok rá semmit. Lehet, hogy te nem szereted a focit, de nekem a Barca az életem. És legnagyobb álmom élőben látni őket.
Pénzszűkében a fapados légitársaságok (Wizzair, Ryanair, stb.) sokkal olcsóbb opciókat kínálnak, mint amennyiből busszal/vonattal (a Google által tervezett opció lehetetlenül drága) kijönnél. Még talán busszal nem annyira, azt is olcsóbban ki lehet hozni...
Persze, repjegyet időben kell foglalni, sok múlik rajta. Lehet akár 12-15000 Ft/út, max 2,5 óra, busszal/vonattal másfél nap legalább. Sajnos, augusztus, nyár; csúcsidőszakban ez realitás szempontjából inkább a 40 ezret közelíti meg most oda-vissza, alsó hangon.
A szálláskérdés... eléggé lutri. A couchsurfing lehet opció, de járj utána tapasztalatoknak. Spanyolországban sátrazni meg pláne kockázatos, másnapra egy szál ruhád nem maradna... Az étkezésedre is gondolnod kell.
A 16-17-es válaszadóknak mellékesen jegyzem meg, hogy a Kérdező a meccsre szánt 100 ezret, nem az utazásra. 100 ezerből kényelmesen kijönne a repülőút, még akár egy diákszálló-féle szállás is, plusz a kaja.
Kérdező, én kívánom a legjobbakat neked, eszemben sincs elítélni a rajongásodért (még ha nem is az én világom), de te is tisztában vagy vele, hogy egyelőre nem kristálytiszta és felelősségteljes a terved. Többen javasoltuk a telekocsi opciót, a szállás is talán megoldható budget módon. Járj utána részletesen mindennek, utazási módoknak, szállásnak, legyen egy kész terved. De ne vágj neki a bizonytalannak, mert a végén ott találod magad, hogy elvesztél valahol Európában, valamilyen szélsőséges veszélyhelyzetben, itthon meg a családod/barátaid csonkig lerágják az ujjaikat idegességükben.
Egyébként, ne vedd rossznéven, hogy néhányan azért érzik a válaszaidból, hogy nem gondoltad ezt át.
#12 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!