Utazási iroda követel rajtunk 4000 eurot az online lefoglalt utért. Nem írtunk alá szerződést csak az interneten lefoglaltuk. Követelheti így a pénzt az iroda?
Figyelt kérdés
Több hete próbálunk egy utazást közvetítő irodánál szállást lefoglalni. Miután interneten lefoglaltuk az akkor még szabad szállást,3-4 napra rá kaptuk az e-mailt, hogy sajnos nincs hely, de ajánlanak helyette egy másikat, miután amit ajánlottak is lefoglaltuk, jött az e-mail, hogy ott sincs hely, de ajánlanak egy 3. szállást. Persze erre is jött a válasz, hogy nincs hely. Miután ez már 2 hete folyt és megijedtünk, hogy nem lesz szállásunk, az interneten 6 szállást bejelöltünk elkötelezően lefoglaltuk hátha egy bejön a 6-ból. Az interneten nevet címet születési dátumot telefonszámot, e-mailt kellett megadni, majd egy nap mulva jött e-maile 6 db számla, hogy mind a 6 helyen van hely és kiszámlázták nekünk 6 szállást. Mi azonnal felhívtuk őket és e-mailben is jeleztünk, hogy értelemszerűen a 6-ból csak 1 érdekel, mivel nem tudunk ugyanabban az időpontban 6 helyen egyszerre lenni. Ők erre azt válaszolták, hogy mivel mi az interneten elkötelezően lefoglatuk ki kell fizetnünk mind a 6 szállást, közel 4000 eurot. Lehetséges ez? Mi nem írtunk alá semmilyen szerződést, mi azt vártuk, hogy visszajelezzenek hogy van e hely és utána fizetünk.2009. aug. 22. 16:42
51/52 anonim válasza:
én is utazási irodánál dolgozom. Ott az van, hogy a checkin előtt x nappal kell fizetnie, az a határidő., ilyet, hogy ha lemondod előtte 1hónappal, akkor enynit fizetni, ez gáz. mi a helyzet azóta?
52/52 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Végül az egyik utazás számláját befizettük és most jöttünk haza a nyaralásból. Nagyon szuper volt.:)Előtte írtam a Fogyasztóvédelemnek akik átküldték a foglalásunkra vonatkozó jogszabályokat amiben az áll, hogy a 8 napos visszalépés az áll az uatzási iroda szállásfoglalásánál is, és kérték, hogy minden levelezést papírt stb küldjünk át amit meg is tettem. A fogyasztóvédelem jogállását átküldtem az utazási cégnek tértivevénnyel. Most a napokban , hogy hazaértünk a nyaralásból kaptuk Németországból a levelet hogy a sok szállásfoglalásra végül fizessünk 63 eurot, és akkor nem lesz további jogi következménye a foglalásoknak. Gyorsan át is utaltam, csak felejtsenek el. Úgylátszik volt hatása a sok utánajárásnak, és ezúton is nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki segített és tanácsokkal látott el.
2009. szept. 17. 21:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!