Online check után hogyan?
2 hét múlva utazom Svájcba a Swiss-el. Van lehetőség online check-re az utazás előtt 23 órával. Ha ezt megcsinálom, akkor ha kimegyek a reptérre hova kell állnom, hogy leadjam a bőröndömet? (Ferihegy 2A)
Eddig amikor repültem ott kaptam meg a beszállókártyám így tudtam, hogy hova kell állnom. Most kicsit elveszett vagyok. :S Én nem ragaszkodtam az online check-hez, de meggyőztek, hogy így jobb, mert én választhatok magamnak helyet. Ez tényleg így van? És ebben az esetben nem kell 2 órával korábban kiérnem a reptérre, elég 1,5-1 órával?
A válaszokat nagyon szépen köszönöm!
Az online check-in akkor előnyös szerintem, ha az ember feladandó poggyász nélkül utazik, mert akkor otthon kinyomtatod a beszállókártyát, és ha odaérsz a reptérre mehetsz rögtön át a biztonsági ellenőrzésen.
Nem tudom hogy a Swiss-nél választhatsz-e magadnak helyet, nem repültem még velük. De a bőröndödet mindenesetre ugyanott kell leadnod ahol a többieknek (ahol a beszállókártyát is kapnád).
Akkor felesleges online check-olnom, mert 2 feladandó bőröndöm is van.
Köszi :)
Nem feltétlenül fölösleges, bár még én sem repültem a swissel. Eddig amilyen nem fapados repülőkkel repültem, ott mindegyiknek volt külön "drop" része, ahol szinte egyszersem kellett várnom, max egy ember volt előttem. Utoljára két hete repültem. A check in pultomnál kigyózó sorok álltak, áldottam a fejemet rendesen, hogy online becheckoltam. A bőrönd leadó pultnál az állt, hogy az összes malév járatnak itt kell leadni a cuccát. Kb 2 percembe telt és mehettem is tovább. :)
A helyemet is én választhattam meg, ami jó volt, mert ezek 90%-ban próbáljak az emberre a szárny fölötti részeket rásózni, sajnos átszállásnál nem online check in miatt pont kifogtam így az ég világon semmit nem láttam. Malév is azt akarta rám sózni, de így tudtam helyet változtatni. Jó találmány szerintem.
Wizz airnél eddig egyszer tapasztaltam ilyet, ott a check in sor mellett volt egy külön sor a csak bőröndleadáshoz, de nem igen gyorsította meg a dolgokat, náluk mindig ki kellett várni a sort, akkor is ha már megvolt a beszálló kártyám. Szóval szerintem abszolút változó, mindenesetre Ferihegyről indulsz így még csak idegennyelvet sem nagyon kell beszélned ahhoz, hogy megérdeklődd hol tudod bedobni a csomagod, nem kell tartani tőle. :)
Bemész, szépen végigsétálsz a terminálon, végig olvasod az összes kijelzőt és ha nem találsz olyat hogy swiss air drop off vagy valami hasonló, akkor megkérdezed! :)
Köszönöm!
Anyu itt dolgozott, ő ismerős is a környéken, de 1-2 rokon meg rá akar beszélni, hogy hülyeség az online check. Végülis egy próbát megér, ha nem jön be akkor legközebb nem használom. De figyelni fogom amit mondtál, hogy swiss air drop off :)
Értem. Hát akkor lesz az online check, visszafelé pedig majd meglátom, az nem most lesz. Ott már van ismerős, majd ő segít.
Köszönöm hogy segítettél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!