Utazási iroda követel rajtunk 4000 eurot az online lefoglalt utért. Nem írtunk alá szerződést csak az interneten lefoglaltuk. Követelheti így a pénzt az iroda?
Melyik utazási irodánál foglaltál?
Amúgy én egy ilyen helyen dolgozom mint programozó.
Általában a foglalás úgy működik nálunk, hogy a rendszer kapcsolatban van a szállás(külföldi) adatbázissal és abba befoglalja a rendszer, vagy a légitársaság-ot kezelő rendszerrel. És ha egyszer lefoglaltál valamit, akkor azt visszamondani lehet, de csak rövid ideig max. Bár nálunk az van, hogy akkor foglalja be a rendszer ha ki van fieztve kártyával, vagy ha már kifizettétek akkor indítják el a foglalást.
A ti esetetekben valészeg a hölgyike megkapta a bejelölt 6 foglalási igényeteket, amit szépen be is teljesített. Nyilván nem gondolkodott, vagy leszrta. Eszébe juthatott az is, hogy nem kell nektek mindegyik szállás, bár mivel gondolom foglalás volt kiírva arra r észre ahol ti klikkelgettetek, így az ember joggal feltételezheti, hogy foglalni akartok.
Ha visszahelzés akarnátok az irodától és csak utána valóban foglalni, akkor ajánlatkérés lett volna a gombra kiírva.
Így nézve igen, jogosan követeli rajtatok a pénzt, mert ők lefoglalták a szállást, az ott lesz üresen. Kérdés visszamondhatják e még, ha igen akkor mázli, ha nem, akkor bizony perkálnotok kell, ebből nem hiszem, hogy szerencsésen jöttök ki.
most látom külföldi iroda, így a kérdésem érvénytelenített, hogy melyik iroda, lényegtelen.
Próbálj hatni rájuk, hogy részletben fizetnél. de mondjuk ha külföldi a cég, hát nmtom, lehet egy ideig el tudod húzni a dolgot. Ha nem fizetnél akkor nem tudom mit tudnának tenni veled külföldről.
Az interneten kötött szerződés (távollevők között kötött elektronikus szerződés) arról is szól, hogy a megrendelésedtől 8 munkanapon belül elállhatsz :
Én a helyedben panaszt tennék a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál, mert igenis jogotokban állt lemondani a megrendelést, mivel ezt AZONNAL megtettétek, nem pedig az utazás előtt 1 nappal!
Jogotokban áll meggondolni magatokat és lemondani a megrendeléseteket!
Itt a Fogyasztóvédelmi Hivatal weboldalán megtaláltok minden hatályos törvényt és magyarázatot is.
================================
Én webshopokat üzemeltetek immár 5 éve, elég sok Vevő megcsinálta már, hogy megrendelt valamit nálunk (postai utánvéttel), mi kipostáztuk a megadott címükre, erre nem vette át, mert "elutazott", vagy "nem volt ideje átvenni a postán", vagy "meggondolta magát"...
Ilyenkor nekünk kell kifizetnünk a postázás díját, ami csomagonként 1400-2000 Ft szokott lenni...
Elmondom neked, hogy SEMMIT nem tudunk tenni ezekkel a Vevőkkel, hiába tudjuk az IP-címüket, HOST-jukat, telefonszámukat, nevüket, címüket, stb. : nincs olyan jogszabály, ami szerint a kárunk megtérítését követelhetnénk rajtuk. :-[
Irány a Fogyasztóvédelem, a Cég jó nagy büntetést fog kapni az ügyben!!! :D
Már bocsánat, de én már többször foglaltam szállodai szobát a neten (Egyiptomba is, Londonba is)...
Az úgy zajlik, hogy
- az internetes oldalon elküldöm a megrendelést
- a szálloda visszaigazolja a megrendelést, hogy az adott időpontra mennyibe kerül a szállás, mennyit kell átutalnunk x-időpontig (vagyis mindig ELŐLEGET kell kifizetnünk, a többit meg majd személyesen a szállodában).
- a szállás csak attól a perctől lesz valóban lefoglalva, ha megérkezik a szálloda bankszámlájára az átutalt előlegünk! (Ha a megadott határidőig nem érkezik meg az előleg, akkor törlik a megrendelésünket)
Szóval, ez nem igaz, hogy ahogy elküldöm a netes megrendelést, azonnal kiszámlázzák a totál árat és ezt köteles vagyok kifizetni ha beledöglök is?...
Egy előre lefoglalt szállásnál/üdülésnél gyakran előfordulhat, hogy az utazás előtt megbetegszik valaki a családból és nem tudunk utazni...
Erre is megvan a jogszabály, hogy lehet töröltetni ill. felmondani a leelőlegezett szállást/nyaralást!
Figyelj!
Ez egy szélhámos banda, én tuti nem utaznék a szervezésükben!
Augusztus 20 után minden nyaralóhely kongani fog, milliónyi utazási iroda van, akiknél alig van megrendelés, nehogymár ne találjatok más irodában is hasonló ajánlatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!