Nálunk is anyám felköszöntött, ha épp volt rá pénz, akkor volt torta is és/vagy ajándék. Utóbbi általában valami ruha volt, vagy nyári cipő vagy olyan dolog, ami következő őszre el lett rakva, hogy jó lesz az iskolába (májusi vagyok). Amúgy nem volt nagy dobra verve az ilyesmi, gondolom nálunk is a pénz miatt.
aug. 4. 16:53
12/22 anonim válasza:
Családon belüli elhatározás az egész. Ha van rá keret, és igényed van rá, beszéld meg a többiekkel, hogy szeretnéd. Természetesen minden családtag születésnapját illik megünnepelni ebben az esetben. Nem feltétlenül az ajándékozás vagy a nagy torta a fontos szerintem. Egy hétvégi családi ebéd, házisütivel is teljesen rendben lehet. A mi családunk meglehetősen nagy. 2 lány 2 férj 4 unoka. Mi mindig megünnepeljük a szülinapokat. Nyáron kerti sütögetés, vagy egy bográcsozás, gyerekeknek persze ajándék, torta, a nagyoknak erre már nincs szükségük. Arra viszont igen, hogy a család együtt legyen, kicsit örüljünk egymásnak a hétköznapok rohanásából kilépve.
aug. 5. 13:36
13/22 anonim válasza:
#5 pacsi! Szintén. Viszont a tesóm tavaszi gyerek, szóval szerényen ugyan, de ő volt köszöntve.
Mondjuk a legszebb az volt, amikor valahogy a karácsonyról is megfeledkezett a család velem kapcsolatban.
aug. 5. 15:57
14/22 anonim válasza:
Gyerekkoromban nem ünnepélték a szülinapomat, a kerek dátumokkor volt buli a felnőtteknek. Felnőttem. Most nekem vannak gyerekeim, mindenki szülinapját mindig megünnepeljük ( 4en vagyunk, én, a férjem, a fiam, a lányom). Tudatosan készülök előre, sütök, főzök, ajándékot veszek. Sose hagyjuk ki senkiét se.
aug. 5. 17:45
15/22 anonim válasza:
Sógornőm rengeteg gyereket szült.
Minden szülinap, nevnap, karácsony stbstb igencsak anyagi teher volt már a számunkra. Ezért megsértődtek és ők nem köszöntötték fel az enyémet, pár év múlva már senki senkit.
Az én oldalamon nincs ilyen, nagy buli nincs, de felköszöntjük egymást.
aug. 5. 18:21
16/22 anonim válasza:
Nekem nem konkrétan karácsonykor de utána lévő hetekben van a születésnapom.
Évek óta nem kérek ünneplést, eléggé "magamnak való" vagyok és ünnepek alatt éppen elég rokonnal találkozom. Torta, süti sincs művel ünnepek alatt épp eleget eszik mindenki. Ajándék se szokott lenni konkrétan, aki szeretne az ad pénzt, de ennyi
aug. 6. 07:22
17/22 anonim válasza:
Sajnos november 1-én születtem.
Gyerekkoromban, kamaszkorkoromba és még fiatal felnőtt koromban is abból állt a születésnapom, hogy kimentünk a temetőbe, ahol gyertyát gyújtottunk; hazafelé útközben vettünk tortát, amelyen szintén gyertyák voltak, és "nagy jókedvvel" meggyújtottuk a gyertyákat.
Őrült bulik voltak. :(
Amióta nem élnek a szüleim, nincs torta, nincs gyertya.
aug. 6. 18:44
18/22 anonim válasza:
Kis családon belül megtartjuk tortával, ajándékkal, finom ebéddel ( vagy főzök, vagy étterem). De csak szűk család, férjem, lányom, vejünk, én.
Anyám, tesóm emailes köszöntést kap, velük nincs összeülés.
aug. 7. 04:35
19/22 anonim válasza:
Összetartó a családunk és aa rokonságunk. Szoktunk születés-, de főleg névnapokat tartani 14-16-an. Volt, amikor vendéglőben voltunk. Idős korunkban már nehezebb ennyi vendéget fogadni, de az egyik fiam és családja átvette a stafétabotot.
aug. 8. 07:34
20/22 anonim válasza:
Minden családi születésnapnak megadjuk a módját. Torta, ebéd, ajándék.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!