Karácsony körüli vagy karácsonyi szülinaposok! Hogyan, mikor ünnepli a születésnapotokat a család?
Unokahúgom született ma, reszketek a boldogságtól, de anyám már azt magyarázza a telefonba, hogy majd akkor mindenkinek ott kell náluk lenni 24-én, mert szülinapot is ünneplünk és az fontosabb, mint a kiscsaládos szenteste, meg ilyen hülyeségek. Szerintem most nem erre kéne fókuszálni, de már előre látom, hogy ezzel bizony foglalkozni kell.
Tehát. Hogyan oldjátok meg, hogy a karácsonyi születésű gyerekek szülinapja "elváljon" a karácsonytól, nekik is legyen saját szülinapjuk? Vagy nincs ilyen, nem kell? Akinek ilyenkor van a szülinapja, hogy élte meg? Nem érdekel anyám erőszakoskodása, én azt szeretném, hogy a kicsinek jó legyen és ne érezze, hogy az ő szülinapja nincs is rendesen megünnepelve. Nyilván a szülei fognak dönteni, de az én veleményemre szoktak számítani, és most nem igazán tudom, mit javasoljak majd. Ezért érdekelnének a tapasztalatok. Nekem van két kisfiam, de egyikük sem ünnepek környékén született.
Köszönöm, ha megosztod a tapasztalatodat.
Családja válogatja. Nekem is ma van. Senkit nem szokott érdekelni a barátaimon kívül.
Gyerekként az "igazságosság" jegyében nem volt külön ajándék, ugyanazt kaptam, mint a nővérem, hogy ne essen neki rosszul, hogy nekem többet adnak. Annak ellenére, hogy neki tavasszal van a szülinapja.
Öcsémnek a névnapja van ma, anyukája ragaszkodik hozzá, hogy pár nappal korábban tartsák, hogy el tudjon rendesen különülni egymástól a kettő.
Unokaöcsémnek 27-én van a szülinapja. A napján szűk családban ünnepelnek. 29-30 között sógoromék családjával, január első hétvégéjén a mi oldalunkkal.
A 24-én született ismerősünk kisfia. Ők december 20-22 között ünneplik.
Tényleg vet fel logisztikai problémát, de nem illik ezen már most picsognia anyudnak. Ne is foglalkozz vele. Gratulálok az új családtaghoz és boldog karácsonyt!
Fölösleges neked ezen agyalni. Majd a "kis szülinapos" anyja meg apja úgyis közli, hogy mikorra várják a vendégeket, ha várják egyáltalán.
Nálunk szokás szülinapozni a családban, de 24-ére biztosan nem hívnék mást szülinap miatt. A Szenteste családi ünnep, nálunk az a szokás, mindenkinek otthon a helye. A szülinapot, amíg kicsi a gyerek, és zsúrral jár, egy héttel előrehoznám.
Kár puffogni anyádra, csak mert neki van élettapasztalata, neked meg még nincs.
Nagyimnak is ma van :D
Hát, kap születésnapi tortát, és karácsonyozunk is, ajándékozás van, nem választjuk igazán külön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!