Dudi, Dudika becenév egy családban miből alakul ki, mit jelent?
Figyelt kérdés
dec. 15. 14:10
1/7 anonim válasza:
Sok minden lehet, de a legtöbb esetben vagy egy sztoriból ered, vagy a gyerek nem tudta kimondani a nevét vagy valaki másét, és rajta ragadt.
2/7 anonim válasza:
Az ilyenek kb bármibõl, akár gyerekkori, akár kamaszkori dolog miatt.
Pl a Dudás vezetéknév? Donát vagy Dániel keresztnév? Kis dugó szó becézése? Dundi szó becézése?
4/7 anonim válasza:
Kövérség
Én még csak ilyen viszonylatban hallottam
Esetleg valaki gyermekkorban ducibb volt és így ha lefogyott ha nem, rajta maradt
5/7 anonim válasza:
Nálunk a dundika és a s@ggdugó keverékéből maradt meg. Ha tetszik, ha nem, élete végéig viselte, aki kapta. (alacsony és ráadásul kövér is, így bőven volt alap rá)
De így maradt meg a nyolcvanéves Öcsi bácsi is, mert a bátyja mellett (aki az apja után Kissanyi volt), neki már nem jutott név. Persze, hivatalosan volt neve (Géza), de ez már gyerekkorában sem érdekelt senkit. Családon belül maradt Öcsi, míg élt.
Régen így ment ez.
6/7 anonim válasza:
Kislányom beceneve Dudika. A dundiból ered, mert iszonyat pufis csecsemő volt, 2 éves koráig szopott. Természetesen nem kövér most sem de rajta ragadt a név. Nem tudom mikor fogom tudni elhagyni, nyilván majd ha már zavarja, hogy az anyja így hívja. Egyenlőre nyilvánosan is kiszalad a számon, tehát ha más is hallja, 9 éves most még nem zavarja. Én kicsit azért szeretem így hívni. 🥰
7/7 anonim válasza:
Ilyenek a Pici, Pindur, Pötyi, Csöpi is. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!