Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan érzem magam rosszul...

Jogosan érzem magam rosszul amiért nem köszöntöttek fel?

Figyelt kérdés

Mint eddig az évek alatt, most évben is törekedtem mindenkinek, hogy előre megtervezzem a születésnapi ajándékát.

Anyósoméknak is és sógornőméknek is legalább fejenként 40-50 ezer forintot költöttem ajándékra. Próbáltam olyan ajándékot venni aminek hasznát is veszik és örülnének neki. (Az én szüleim és testvérem messze lakik másik országban, tehát velük csak évente vagy pár évente találkozom, tőlük amúgysem várnék semmit.)

De pénteken volt a születésnapom.. és sehol semmi. Tudták hogy akkor van. facebookon írtak annyit egy poszt alá hogy "Boldog születésnapot" és ennyi. Pedig közel laknak hozzánk. Feltűnt a férjemnek is, azt hittük haragszanak valamiért és rákérdezett a hugától hogy ez miért van, és annyit mondott hogy "hát felköszöntöttük a facebookon".

Igazából, nem ajándékot vártam.. csak maga az érzés hogy én törtem magam azon hogy jó születésnapjuk legyen, én meg annyit nem érdemeltem hogy személyesen felköszöntsenek. Pedig jól állnak anyagilag, nagyon is, mi nem annyira, szülés után baba mellett, hitellel a nyakunkon van kiadásunk bőven, mégis gondoskodtam róluk..

Kicsit gyerekesen hangzik, és el is engedem most már a dolgot, de úgy valahol, lelkileg kicsit megvisel hogy "ennyit sem érek"... Jogosan bánt ez a dolog, másnak is rosszul esne vagy én vagyok ennyire lelki nyomorék?

ma 11:34
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
93%

Jogosan esik rosszul. Sajnálom, hogy így bánnak veled.

Nem lehet, hogy meglepetésre keszulne

Boldogságot születésnapot!

ma 11:42
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

*meglepetésre készülnek? Majd lehet karácsonykor adnak szülinapra is ajándékot?

Ha akkor sem, akkor erősen átgondolnám a helyedben, nekik adnék-e ajándékot a jövőben, pláne ennyi pénzért.

Jogosan érzed, persze, hogy rosszul esik. Dehogy vagy ezért "lelki nyomorék", ne gondolj így magadra semmiképpen!

ma 11:44
 3/29 anonim ***** válasza:
97%
Simán türhők veled. Ne foglalkozz velük, nem a te szegénységi bizonyítványod.
ma 11:57
 4/29 anonim válasza:
97%

Természetes, hogy az ember rosszul érzi magát ilyenkor!

Lehetséges, hogy nem jösz be nekik. Nem kell mindenkivel jóban lenni a családban.

Úgy látszik, nem lesz jobb a helyzet, akkor sem, ha ennyit költesz rájuk.

Viszont nem várhatod el senkitől, hogy költsön rád, vagy látogasson meg, lehetséges, hogy ők sem várják el, az is lehet, hogy kicsit félénkebb emberek, ezt én így nem tudom.

Nálunk is van olyan hogy 1-2 hét múlva köszöntünk fel valakit személyesen. És az ajándék is kimerül egy üveg pálinkában vagy egy üveg borban. És nincs harag, nincs semmi baj.

Legközelebb, szerintem egy facebookos "Boldog születésnapot" bőven elég lesz a részedről. Van egy mondás: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!

ma 11:58
 5/29 A kérdező kommentje:
Nem készülnek semmivel. Megkérdezte a férjem. Furcsállom én is. Tavaly is egy kicsi egy hete hűtőben állt tortát kaptam.. akkor azt gondoltam azért mert pont ugye szülni voltam és azért. De idén ugyanaz.. nem értem. Szokás a családban az ajándékozás, nem is vagyunk rossz viszonyban, meg sem bántottam őket. Szóval végképp nem értem. Még ha nem is vennének semmit csak felköszöntenének személyesen az is jól esett volna.. de így kicsit rosszul esik..
ma 12:00
 6/29 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm szépen, 1-es ☺️
ma 12:00
 7/29 anonim ***** válasza:
98%
Azt írod, előző években is ugyanúgy törekedtél, hogy jól érezzék magukat a születésnapjukkor, és drága ajándékot kaptak, szóval ez már évek óta így megy. Ezelőtti években viszonozták a drága ajándékokat, vagy csak idén nem?
ma 12:03
 8/29 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem hiba volt részedről túlköltekezni ajándékozás címén.

Engem pl kifejezetten zavar, ha valaki az anyagi lehetőségein túl rám szeretné erőltetni az ajándékozási szokásait és viszonzásképpen azt várja el, hogy én is hasonlóan álljak hozzá.

ma 12:04
 9/29 anonim ***** válasza:
99%

Hitel mellett fejenként 40-50 ezer forint ajándékokra? Minek?

Lehet, hogy nekik nem az ajándékozás a szeretetnyelvük.

ma 12:25
 10/29 anonim ***** válasza:
93%

Inkább az a túlzás, amit eddig csináltál. Nem kell erre annyira készülni felnőtteknél, ha ez nem szokás a családban.

Mondjuk egy bonbont vagy likőrt dobhattak volna be pluszban a bevásárlásukkor, de ennél többet nem várnék el mástól.

ma 12:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!