Karácsony körüli vagy karácsonyi szülinaposok! Hogyan, mikor ünnepli a születésnapotokat a család?
Unokahúgom született ma, reszketek a boldogságtól, de anyám már azt magyarázza a telefonba, hogy majd akkor mindenkinek ott kell náluk lenni 24-én, mert szülinapot is ünneplünk és az fontosabb, mint a kiscsaládos szenteste, meg ilyen hülyeségek. Szerintem most nem erre kéne fókuszálni, de már előre látom, hogy ezzel bizony foglalkozni kell.
Tehát. Hogyan oldjátok meg, hogy a karácsonyi születésű gyerekek szülinapja "elváljon" a karácsonytól, nekik is legyen saját szülinapjuk? Vagy nincs ilyen, nem kell? Akinek ilyenkor van a szülinapja, hogy élte meg? Nem érdekel anyám erőszakoskodása, én azt szeretném, hogy a kicsinek jó legyen és ne érezze, hogy az ő szülinapja nincs is rendesen megünnepelve. Nyilván a szülei fognak dönteni, de az én veleményemre szoktak számítani, és most nem igazán tudom, mit javasoljak majd. Ezért érdekelnének a tapasztalatok. Nekem van két kisfiam, de egyikük sem ünnepek környékén született.
Köszönöm, ha megosztod a tapasztalatodat.
Merry Birthday mindenkinek, akinek egybeesik a karácsonyi ünnepekkel a szülinapja! :)
Fiamnak december 24 van szülinapja mindig is külön volt válaaztva tehát december 24 szülinapoztunk torta és ajándék. December 25 reggel meg karácsonyi ajándék .
Se bátya se húga soha nem irigykedet ilyenért. Tudják és értik hogy testvérüknek akkor van szülinapja, és neki is ki jár torta és külön szülinapi ajándék.
Én ezt a fiatalabbak fiam születésekor eldöntöttem hogy neki is rendes szülinapja lesz igyhát december 24 nálunk nem karácsony vagy szenteste hanem szülinap tortával és ajándékal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!