Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik sokat dolgoztok, hogyan...

Akik sokat dolgoztok, hogyan oldjátok meg, hogy ne hanyagolódjon el a gyerek?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Férjem vállalkozó, sokat dolgozik. Eddig nekem családbarát állásom volt, oktatásban, tehát szünetek szabadok, kényelmes munkarend. Egyértelmű volt, hogy a háztartás és a gyerekek rendezése elsősorban az enyém lesz. A nagy lassan önálló (20 éves), a kicsi viszont 13 lesz a nyáron.

Nyár elején magam is elindítom a vállalkozásomat, ami az első fél évben, de lehet hogy azon túl is, rengeteget időt és energiát fog igényelni. A takarítás részét kiadjuk takarítónőnek, az nem gáz, de a gyereket féltem inkább. Nem fogok tudni rá úgy odafigyelni mint eddig.

A tanulásban budapesti nagyszülő segítségét tudom kérni esetleg, de az én szüleim például vidéken élnek.

Hogy oldottátok meg ezt a kérdést, akik hasonló helyzetben vagytok?

jan. 3. 17:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
13 éves gyereket hogyan hanyagolnád el? Ennyi idősen nem is igénylik már annyira a szüleiket. Tanulásban miért kellene segíteni? Egy picit nem aggódod túl?
jan. 3. 18:20
 2/12 anonim ***** válasza:
98%
Egy 20 éves nem gyerek. Nem kell "rendezni". Egy 13 évesre valóban oda kell figyelni, de tanulni nem kell vele, az az ő felelőssége. Nyilván, ha kérdez valamit, nem érti az anyagot, arra válaszolni kell. Az együtt eltöltött idő hosszánál fontosabb, hogy minőségi időt töltsetek együtt. Egyik gyereked se olyan kicsi, hogy ne értenék meg, most változik a helyzet.
jan. 3. 18:21
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
13 éves már egyedül tanul. Délután vagy tanul vagy a barátaival van. Este meg csak otthon vagytok.
jan. 3. 18:39
 4/12 A kérdező kommentje:
Lehet túlaggódom. Csak most kezd kamaszodni, hajlamos a lustulásra illetve nem szeretném, ha rossz társaságba keveredne. De ezek lehet tényleg alaptalan félelmek és túlparázom az egészet.
jan. 3. 19:03
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Tényleg eléggé túlaggódod, már most.

Mondjuk arra sem sok befolyásod van/lesz, hogy ne kerüljön rossz társaságba.

Azt majd az élet adja, hogy mennyire lett sikeres a nevelésetek és majd saját maga belátja-e hogy adott esetben mi a rossz társaság.

jan. 3. 19:15
 6/12 anonim ***** válasza:
22%

Nem aggódod túl. A 20 évest bizony, hogy kell még rendezni, mert ilyenkor még csak jogilag "felnőtt", fejben nagyon is kamasz.

Ha meg a 13 évessel nem tanulsz, nem fog a maximumra törekedni, és a továbbtanulása is veszélybe kerülhet. Ilyenkor kell kihajtani belőlük a legtöbbet, amire képesek.

Max a 20 évessel nem kell tanulni, de hajtani őt is kell, hogy ne hanyagolja el az egyetemet. Legyen meg a kettes, az oda elég.

jan. 3. 20:10
 7/12 anonim ***** válasza:
2%

nem aggod tul jol csinálod bár tul nem kell hajtani de bizony erösen oda kell figyelni hogy leckėk készlegyenek és felmérökre ha kell gyakoroljon ismételjen,

kivel és hova megy .

ugyhogy nem most kezdesz bele egy vålalkozásba fökėnt ugyhogy gyerek következö tanévben 7-8. osztályos lesz ? ami fontos a továbbtanulås miatt.

jan. 4. 07:09
 8/12 anonim ***** válasza:
70%

A húszéves nem gyerek, nem kell rendezgetni vele semmit, ez tény.

Akik szerint kell, azok gyerekét már most sajnálom.

Tudnék mesélni, milyen csodás, amikor a túlaggódó nevelőanyád állandóan a seggedben lenne, holott már kétéve nagykorú vagy, és nem egy idióta, ráadásul normális egyetemre jársz normális baráti társasággal.

A tizenhárom éves is önállósodhat nyugodtan. :)

jan. 4. 11:40
 9/12 anonim ***** válasza:
78%
Apukán kívül az egész család ugrasztva van, esetleg mi lenne ha visszavenne kicsit és néha leellenőrizné a gyerek haziját?
jan. 4. 12:30
 10/12 A kérdező kommentje:

A 20 évesre nem kell már úgy figyelni, azért is írtam, hogy lassan önálló.

A kisebb miatt aggódom inkább, de sajnos még nem kaptam releváns választ hasonló cipőben járó emberektől.

A minőségi tanulást mint írtam, az egyik nagyszülővel meg lehetne oldani. Az, hogy a haverjaival csináljon leckét vagy készüljön a dolgozatra, egyelőre nem releváns, mert ha ez történik inkább csak gyorsan le akarja tudni, mint minőségi munkat végezzen.

Júniusra indítható állapotban lesz a vállalkozásom, és legalább fél évig meg kell szakadnom benne, de mi inkább az első másfél évet számoljuk húzósnak. Most van lehetőség, lehet hogy 2 év múlva már késő lenne belevagni különböző okokból. Tehát most vagy soha a helyzet.

jan. 4. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!