Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családon belül a szeretet...

Családon belül a szeretet feltétel nélküli, vagy ki kell érdemelni?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 23:22
A kérdező szavazást indított:
Feltétel nélküli
Ki kell érdemelni
45 szavazat
1 2
 1/16 retektorta ***** válasza:
80%
Fordítva. Feltétel nélküli, és el lehet veszíteni.
tegnapelőtt 23:29
 2/16 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem egyik sem. Lehet úgy is szeretni valakit, hogy nem érdemli meg, hiszen a szeretet az egy belülről jövő érzés, ami nem feltétlen meghatározható és nem feltétlen érdemen alapul, simán van olyan, hogy viszonzatlan.

Ráadásul a család nagy része az pont az a kategória, akiket ugye nem mi választunk,(a párunk az egyetlen kivétel), így aztán simán előfordulhat, hogy akár a saját szüleink iránt sem érzünk igazi szeretetet.

tegnap 05:05
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

A szeretet vagy van, vagy nincs. Miután érzésről beszélünk, nem lehet kierőszakolni. Sokszor valójában olyanokat szeretünk, akik meg sem érdemlik és olyanokat nem, akik megérdemelnék. Mondani bármit lehet, az a legegyszerűbb, de ami számít, az az, hogy belül mit érez az ember.

Nagyon divat hirdetni, hogy mindenkit szeressünk, de ez lehetetlen, mert nem döntés kérdése. Olyan ez mint a világbéke szlogen, hangzatos, de soha nem volt és soha nem is lesz.

tegnap 06:57
 4/16 Kólauborkával ***** válasza:
53%

A fene tudja, ott a nagypapám, akitől nem lehet elvenni, hogy mindig minden a családjáért tett és mindig ez volt az első szempont, tényleg.

Viszont, hogy ketten egy légtérben meg nem tudunk meglenni, az megint egy másik szempont…

Akármit mit csinálok, gondolok, az szar, még akkor is ha 10perc múlva már ő is azt mondja, amikor én mondom, akkor hülyeség. Bármit csinálok miért így, miért nem úgy. A politikát mindig az arcomba rakja, pedig már nem egyszer közöltem vele, hogy ne idegesítsen olyan dolgokkal, amik csak a feszültséget szítják családon belül, de renni semmit nem tüdünk annak befolyásolására, stb….

Szóval szeretek a nagypapám, mert úgy cselekszik és csekekedrtt mindig ahogy, de közben meg egy légtérben meg ketyeg a bomba és percekben mérik az időt.

A fene tudja.

tegnap 07:18
 5/16 anonim ***** válasza:
53%
A szeretet maga definíció szerint feltétel nélküli. Ha feltételei vannak, az lehet valami más, de nem szeretet
tegnap 08:22
 6/16 anonim ***** válasza:
92%

Elvileg feltétel nélküli - kellene legyen.

Nos, ezt én csakis nagynénémtól és unokabátyáimtól érzem, mindenki más akkor "szeret", ha így vagy úgy viselkedek.

De már kiskoromtól kezdve... mindegy, nem járok haza túl sűrűn, mert nincs szükségem ilyen emberek társaságára, akik mindig éreztetik, hogy nem vagyok jó, mert xy szakmám van, nem z, amit ők akartak, amiért messze élek tőlók, stb.

tegnap 08:32
 7/16 anonim ***** válasza:
31%
Az anya feltétel nélkül szereti a gyerekét, és a kutya feltétel nélkül szereti a gazdáját. A többi szeretet nem feltétel nélküli.
tegnap 08:42
 8/16 kürtőskalácska ***** válasza:
0%

Alapból családtagnak ját a szeretet.

A szeretetet el lehet veszíteni ha olyat csinál az ember.

tegnap 10:03
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

7

Az anya feltétel nélkül szereti a csecsemőjét. Aztán lassan feltételekhez kezd kötődni.

tegnap 11:40
 10/16 anonim ***** válasza:

Az én családomban feltételekhez volt kötve a szeretet,mindig ki kellett érdemelni. Egyszer mondtam

anyámnak meg a húgomnak hogy " én feltétel nélküli szeretet szeretnék." Erre megkaptam anyámtól hogy "olyan nincsen azt ki kell érdekelni" ..

tegnap 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!