Kezdőoldal » Ünnepek » Születésnap » Mivel fogjátok felköszönteni...

Mivel fogjátok felköszönteni az országunk augusztus 20.-án?

Figyelt kérdés
Egyáltalán felszoktátok köszönteni Magyarországot ?! Felkelsz fél 6 kor és csipás szemmel mondod, hogy "boldog születésnapot édes hazám?" ha nem mért nem?

2021. aug. 16. 17:50
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
11%
mivel állam születéséről (megalskulásáról) ekkortól beszélhetünk, így indokolt születésnapnak nevezni. Alkotmány ünnep az butaság volt, mivel alkotmány nélkül is van állam, tehát az állami születés nap az alkotmány független.
2021. aug. 18. 17:20
 42/54 anonim ***** válasza:
100%

41-es, de az állam megalakulása nem egy nap, hanem egy folyamat, én ezért tartom hülyeségnek a "születésnap" elnevezést. Míg egy embernél világos, hogy melyik nap született, egy államnál ez nem egzakt.

Augusztus 20-án meg semmi más nem történt, minthogy ezen a napon avatták szentté Szent Istvánt 1083-ban, így ez lett az ünnepnapja. Emellett valószínűsíthető, hogy 1038. augusztus 15-én hunyt el és rá pár napra, tehát a temetése is aug. 20-a körül lehetett.

Az államalapítás ünnepe (NEM napja), ezért jobb egy fokkal.

2021. aug. 19. 13:51
 43/54 anonim ***** válasza:
100%

No meg a Habsburgok is picit próbálták a maguk hadznára fordítsni, meg volt az új kenyér ünnepe, meg alkotmány ünnepe is többek között.

De én rendíthetetlenül azt mondom, felköszönteni egy másik embert szoktak.

2021. aug. 19. 14:18
 44/54 anonim ***** válasza:
100%
Szeretettel köszöntelek Magyarország! Ügye neked is hiányzik az OPNI?
2021. aug. 20. 07:26
 45/54 anonim ***** válasza:
27%
Mar reg elkoltoztem errol a leprateleprol. Legszivesebben annak orulnek, ha bizonyos orszagokba, pl Romaniaba beolvasztanak a maradek orszagot. Ünnepelni? Mit?
2021. aug. 20. 17:19
 46/54 anonim ***** válasza:
60%
Hazaszerető és nacionalista ember vagyok, de már mi a fenéért kelnék fel 5.30-kor? Más ünnepeken, mások, sőt még a saját szülinapom sem kelek fel korán (már ha szüneti nap). Eszembe nem jutna! Az év többi részén dolog, meg suli van. Ki kell pihennem magam, ha már nyár elején élőhalott vagyok. Ne haragudj, de ez egy badarság! Mondjuk éppen eleget az étkezéseknél a tósztoknál. Amúgy meg ma aug. 20-i buli van tehát sokáig fent maradok. Amúgy felénk már ment a tűzijáték, már 7 óra körül is, szóval van ahol a magánszemélyek is csinálják. Szerintem ez azért is lehet részben, mert nyaralási szezon van és sokan elutaznak pláne, hogy nem is kell szabadságot kivenni. Tény, hogy nálunk is kevesebb volt, amit én is bánok, de volt. Mi azzal ünnepeltük, mint mindig, fehér terítő, ünnepi menü, ünnepi istentisztelet/mise, rokonok felhívása, grillezés, pezsgő, buli, TV-ben az események közetése, Szent István opera stb. Magyarország pedig csak most kicsi, de remélem nem sokáig lesz már az.
2021. aug. 21. 01:29
 47/54 anonim ***** válasza:
*szülinapomon
2021. aug. 21. 01:30
 48/54 anonim ***** válasza:
100%
46) Durva. Nalunk augusztus 20 olyan mint egy átlag masik nap. Annyi hogy este megnezzuk a tuzijatekot a TV-ben, de semmi egyeb. Nagy tomegbe nem megyunk.
2021. aug. 21. 02:18
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

Amikor megy a tűzijáték, akkor szoktam mondani magamban, hogy boldog szülinapot kicsi országom 🥳

Tegnap koccintottunk egy pohár vbk-val is 😍

2021. aug. 21. 16:22
 50/54 anonim ***** válasza:
Kicsit nem ereztetek tulzasnal, hogy ilyen borzaszto nacionalista volt ez a tuzojatek is, foleg h kivetitettek Szent Istvant a parlamentre? Ez mar a szemelyi kultusz elojele? Lehet Orban magat latja Szent Istvanba?
2021. aug. 21. 21:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!