Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Csak nekem fura, szokatlan...

Csak nekem fura, szokatlan hogy Jézus születését, azaz a karácsonyt sokan nem családi ünnepként kezelik, hanem ilyen friendsmass meg hasonlókról posztolnak?

Figyelt kérdés
Nekem ez ilyenkor az elcsendesedés, az áhitat meg a templomba járás időszaka. Plusz a családdal töltött idő. Ezért sem értem minek vannak céges karacsonyok, meg hogy baráti társaságok összejárnak aperolozgatni. Lehet nekem más az elképzelésem a karácsonyról, nekem ez egy keresztény ünnep. Sokan meg iylenkor is csak berúgnak.

dec. 28. 23:05
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

27-es kommentelő: Nem is szeretnék az lenni, mivel nem az a fő, hogy az ember gyereket nemzzen, hanem az volna, hogy megélje végre azt, hogy a belső gyerekét szülje meg szimbolikusan, amit Isten gondoz. Erre lettünk teremtve. Másrészt lehetséges, hogy sokkal inkább szülő volnék, mint azok, akik nyakló nélkül csinálják őket, mert jó pénzt hoz a konyhára, ima a kivételekért. Attól nem leszel jó szülő, csak mert vannak gyerekeid minden esetben. Hitelesebb elszel, de nem igaz. És mennyien ezt teszik, de fel nem merik vállalni magukban. Az emberi szeretet elsődlegesen önzés, birtoklás, ez az alapja, a többi csak máz. A féltés és biztonságban való tudás ugyan azt takarja: önzést. Mert ő akarja!

Te semmire ne mutassál rá, kérlek, mert amikor az ember maga mutat rá valamire, főleg hitelesség nélkül, az valójában hiteltelenség és pokol. Magam sem magam által igyekszem már szólni. Inkább arra mutassál rá te is, hogy mi honol a szívedben, mert a soraidból árad szüntelen. Nem indulat van bennem, hanem csupán kijelentek. És mivel ez a kijelentés szembe megy azzal, amit ti hallani akartok sokan, így könnyedebb rákiáltani a másikra, hogy telve van indulattal, mintsem szembesülni.

Arról nem is beszélve, hogy elképesztő jellemtelenség ez a kiidézgetés, amit csináltok rendre. Az, hogy kiforgattok, meg már csak hagyján.

Legyen csak azért is reagálva, írj nyugodtan, elemezz ki te is, legyen tiéd az utolsó szó, nehogy Istené. Így szükséges lennie. Tudod milyen vagyok? Mert az emberek keverik az érzelmeket, rossz emberismerők sokan. Mérhetetlenül szomorú vagyok inkább az emberi jellemtelenség, kegyetlenség miatt. Nehogy azt gondold egy pillanatig is, mert elfedezel, nyugodtságot erőltetsz magadra, hogy te máris higgadt vagy és nincsen benned indulat. Az, amit rám írtál jelzőt, az téged takar inkább. Az Igazságban tűz van, erő, ne keverd eszt össze a testi indulattal. Az más.

Az Isten Lelke adjon a kegyelméből neked is gazdagon! Tanulságos volt.

Üdv.

jan. 6. 11:28
 32/37 anonim ***** válasza:
51%
A történész szó analizálásánál nálam is kibukott. Szerintem trollkodik. Nem hiszem el, hogy ez igaz lehet, ilyen ember nincs. Erre az egyetlen módszer, ha nem kapja meg az a figyelmet, amiért trollkodik.
jan. 6. 12:23
 33/37 anonim ***** válasza:

Ez az, ennyire butának lenni azért ritkaság.

Azért érdekelne, hogy az angol historian-t vagy az olasz storico szavakat milyen "logika" alapján boncolgatná. :D

jan. 6. 12:34
 34/37 anonim ***** válasza:
0%

"Nem is szeretnék az lenni, mivel nem az a fő, hogy az ember gyereket nemzzen"

Akkor a Teremtő parancsának mondasz ellent.

"Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet."

1 Mózes 1:28.

"Legyen csak azért is reagálva, írj nyugodtan, elemezz ki te is, legyen tiéd az utolsó szó, nehogy Istené."

Miért, ha nem a tiéd az utolsó komment, akkor nem hagyjuk, hogy Istené legyen? Talán te vagy Isten? Ugyanis pontosan ezt teszed, amivel mindenkit vádolsz: Mikor már senki nem írt ehhez a kérdéshez, te akkor is visszatértél hallatni a hangodat

Vagyis?

"Igazságban tűz van, erő, ne keverd eszt össze a testi indulattal."

Csakhogy a kereszténységet megélő ember nem sérelmez, és nem kér számon megszólításokat, nincs elvárása, mert nem köt semmi jelentőséget ehhez. A sértettséged ebben gőgösséget mutat, az pedig gyarló hiúság.

Olyan vagy, mint a törtetése miatt letaszított Lucifer.

"Különb a hitem" - ami szintén a fő bűnök közti hiúság. Honnan veszed a bátorságot ahhoz, hory ezt te megítéld? Istené az ítélet.

"ti sokan miként húztok fel engem meg másokat is. Hogy miket tudna az ember mondani." - Elfojtott düh, indulat, agresszió...

Báránybőrbe bújt farkas vagy. A bűn nem ijesztgetéssel, rémülettel, hanem mézes szavakkal csábít, hiszen a célja, hogy vonzó legyen. Azonban a valós természete mindig feltőr a felszín alól.

jan. 6. 12:40
 35/37 anonim ***** válasza:
51%

"Azért érdekelne, hogy az angol historian"

Hát nem egyértelmű?: hIstorIan.

Kétszer is szerepel benne az I.

jan. 6. 12:45
 36/37 anonim ***** válasza:
0%

Egy látszik nyíltan: jellemtelenek és kegyetlenek vagytok, ima a kivételekért. Ez a fátok és ez a gyümölcsötök. Megítéltettetek, ne csodálkozzatok majd azon, ahová saját magatok vetitek saját magatokat. Ez nem vádolás, ez az Igazság. Hallottátok ti is, amit szükséges volt, a fületeket becsuktátok rajta. Viseljétek ennek terhét. Majd ott lehet idézgetni meg nevetgélni.

"Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket."

"Mérges kígyóknak fajzatai, mi módon szólhattok jókat, holott gonoszak vagytok? Mert a szívnek teljességéből szól a száj."

Az Isten áldjon meg titeket is!

Üdv.

jan. 6. 12:54
 37/37 anonim ***** válasza:

Tanulj egy kis történelmet, hasznodra válna. Utána ülj le és gondolkozz azon, hogy mennyire tiszteletlenül viselkedsz a hited nevében.

Odin segítségen utadon a bölcsesség és a kegy felé! ᛗᚨᛁ ᚦᛖ ᚨᛚᛚ-ᚠᚨᚦᛖᚱ ᛒᛚᛖᛊᛊ ᛁᛟᚢ!

jan. 6. 12:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!