Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Csak nekem fura, szokatlan...

Csak nekem fura, szokatlan hogy Jézus születését, azaz a karácsonyt sokan nem családi ünnepként kezelik, hanem ilyen friendsmass meg hasonlókról posztolnak?

Figyelt kérdés
Nekem ez ilyenkor az elcsendesedés, az áhitat meg a templomba járás időszaka. Plusz a családdal töltött idő. Ezért sem értem minek vannak céges karacsonyok, meg hogy baráti társaságok összejárnak aperolozgatni. Lehet nekem más az elképzelésem a karácsonyról, nekem ez egy keresztény ünnep. Sokan meg iylenkor is csak berúgnak.

tegnap 23:05
 1/5 anonim válasza:
64%

Azért mert te keresztény vagy, ők meg nem. Minek ünnepelnének valamit, amihez közük nincs?

Ráadásul manapság a karácsony már nagyon kifordult magából, mindegy hogy keresztény vagy nem keresztény emberekről beszélünk, a sokaknak már csak nyűg sajnos, köztük nekem is. Rég elvesztette az értelmét.

Mondhatni, az ördög egyik mesterműve. Jézus születésnapja egyre csak kaotikusabb lesz, ahogy egyre több dologt húznak fel rá és akarnak beletölteni, én így látom.

De ezen felül, igen, valaki, akinek köze nincs Istenhez, nem fog templomba menni.

A fiatalok, akiknek nincs még családja, de a szülőkhöz már nem akarnak hazamenni, elmennek bulizni.

Sok embert gyakran leköt a munka, nincs idő ezzel foglalkozni.

És a magyar nép köztudottan szereti az italt.

Ez vagy, sry

ma 01:20
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Sem keresztény nem vagyok, sem a családjárást nem szeretem ilyenkor, ez az egész karácsonyi felhajtás egy nyűg számomra, aminél cél a túlélés. De a baráti összejövetelek nekem is furák. Főleg mikor olyat hallok, hogy szenteste a családi kötelező kör letudása után valaki megy a barátokkal összejönni. De még karácsony első vagy második napján is furcsállom.
ma 09:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Lehet en vagyok introvertaltabb es ez termeszetes masoknal. En az utóbbi években a nagy hajtasban es volt az amit kezdtem leepiteni mert akivel ev kozben sem talalkoztam az raer majd unnepek utanra is.
ma 09:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Tereld el a figyelmedet magadról, és képzelj el valakit, akinek a család nem a felhőtlen gyerekkort, a boldogságot juttatja eszébe, hanem diktatorikus rendszert, bántalmazást, agressziót, veszekedések sorozatát, igazságtalan kivételezést a testvéreknél.

Ez nem kereszténység kérdése. És semmi megvetnivaló nincs abban, ha valakinek egy baráti kör (ha van egyáltalán!) nagyobb biztonságot jelent, mint a saját családja.

Ha nem is durva dologra gondol az ember: végig kell hallgatni, amíg egyeseket tömjéneznek, másokat lépten-nyomon megaláznak. Olyan emberek vájkálnak a tanulmányaidban, munkahelyi problémáidban, abban, hogy van-e párkapcsolatod, akik bár vérrokonaid, valójában soha nem szerettek, csak az aktuális szorongásaidra, szerencsétlenségeidre jönnek táncot járni, mint a keselyűk.

A “hogy vagy?” kérdésük is valójában érdeklődésbe csomagolt zsarolás.

ma 10:04
 5/5 anonim válasza:
100%

"Nekem ez ilyenkor az elcsendesedés, az áhitat meg a templomba járás időszaka." + "nekem ez egy keresztény ünnep."

Neked. Ez a kulcsszó, hogy neked erről szól a karácsony, másoknak viszont másról szól. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Különböző emberek különböző dolgokat ünnepelnek különböző módokon különböző emberek társaságában.

22-én visszalátogattam Magyarországra, ahol 23-án a magyar barátainkkal elmentünk korcsolyázni, ajándékoztunk, majd színházba mentünk. 24-én és 25-én a családommal voltam. Közösen feldíszítettük a fát, majd együtt vacsoráztunk, utána ajándékoztunk. Másnap elmentünk kirándulni a Mátrába (családi hagyomány), majd estére átmentem a nagyszüleimhez sütit sütni, majd volt egy másik családi vacsora (24-én szűk család, 25-én mindenki). 26-a hajnalban visszaértem Olaszországba, ahol a délelőttöt a párommal töltöttem, majd délutánra meghívtuk több barátunkat egy közös vacsorára, iszogatásra, filmezésre. Mi így ünnepeltük (plusz meghallgattuk az EPIC utolsó sagáját.)

Nekem például a karácsony a szeretteimről szól. Egész évben foglalkozok velük, de ez egy olyan ünnep, ahol ez összpontosul, mint például egy szülinap alkalmával.

25/N

ma 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!