Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Csak nekem fura, szokatlan...

Csak nekem fura, szokatlan hogy Jézus születését, azaz a karácsonyt sokan nem családi ünnepként kezelik, hanem ilyen friendsmass meg hasonlókról posztolnak?

Figyelt kérdés
Nekem ez ilyenkor az elcsendesedés, az áhitat meg a templomba járás időszaka. Plusz a családdal töltött idő. Ezért sem értem minek vannak céges karacsonyok, meg hogy baráti társaságok összejárnak aperolozgatni. Lehet nekem más az elképzelésem a karácsonyról, nekem ez egy keresztény ünnep. Sokan meg iylenkor is csak berúgnak.

dec. 28. 23:05
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
51%

Te tényleg nem a 9es vagy, az én vagyok, te a 7es vagy. És nem azért mondom így mert szám lennél hanem mert anonim vagy és nehéz máshogy szólítani, azt meg hogy kommentelő, mindenki tudja.

Értem. Szóval. Igazából mindenki az egész világon hazugságban él rajtad meg még 2-3 'megvilágosodotton' (idk mi erre a jó szó) kívül.. szép. Összeesküvés elméletek pipa. Tévtanítás pipa. Szekta pipa. Jó tudni.

Bölcsen döntök, hidd el, mert nem hallgatok rád, köszi.

Veled is (ezt őszintén tudom mondani)

...Hali..

jan. 1. 21:15
 12/37 anonim ***** válasza:
#10-es, nyugodj meg és fogd fel és fogadd el, hogy más emberek másképpen élnek meg különböző dolgokat (ideértve a hitüket) és másképp mutatják ki, hogy hogyan ünnepelnek. Semmivel se leszel jobb ezzel a nagyzoló stílussal, épp ellenkezőleg, csak egy pökhendi ember benyomását kelted, holott se jobb, se rosszabb nem vagy másnál.
jan. 1. 21:34
 13/37 anonim ***** válasza:

12

Csak felhúzott már a tag más kérdés alatt is, neki se jobb a stílusa, de bocsánat elragadtattam magam

jan. 1. 22:42
 14/37 anonim ***** válasza:
30%

11-es (vélhetően a 12-es is) kommentelő: Békesség neked!

Ennyire beleütközni az Igazságba, hogy nem azt hallja valaki, ami a séma, ami a fülét simogatja, nagyon fájó és megdöbbentő, de ezeknek így szükséges lennie.

Megint hárítasz, hiszen szólíthatnál emberi módon is meg, de a dacosság ezt okozza. Nehéz máshogy szólítani, mert anonim vagyok? Elképesztő. Dehogy nehéz, csak egy választás tőled is. Ennyi. Tudod te is, mi a nehéz? Istennek szolgálni, felébredni a hazugságokból, és újra megtanulni látni ebben a fertő világban! Az a nehéz. Szembesülni a gyarlósággal a szívben, ráeszmélni, mi van benned, majd kimenni, szórni a magot, hinteni az igét, miközben a világ gyűlöl és magadra maradsz. Amikor már nem azt mondod a másiknak, amit hallani akar, hanem amit nem. Ez a nehéz! Próbáld ki te is. Lesz már viszonyítási alapod és átértékeled azt a szót, hogy nehéz.

Igazul jelentetted ki, pontosan úgy igaz. A legtöbben mindig is hazugságban éltek. Nagyon kevesek ébrednek fel. Nem azért, mert ők különbek, hanem azért, mert ők már csalódtak a világban, megtörettek. Így Isten képes hozzájuk férni, tud rajtuk keresztül szólni. Az emberek zömének ez a világ elegendő, boldog hely, szereti azt, ragaszkodik hozzá, így Istent háttérbe szorítja, lemond a lélekről. Azt írja a Biblia, hogy aki a világot szereti, abban nincsen meg az Atya szeretete. Mennyien szeretik mégis? Meg a testüket, az életüket, a vágyaikat? Te is utálod ezeket, igaz?

Ha ezt valaki nem fogadja el, hogy tékozol még, ha nem Istent szolgálja, ha nem lélekben gyermek, az tékozol. Akkora mértékű az elhitetés, hogy fel sem tudnád azt fogni, mert egy másik szemmel nézel te még. A testivel, de nem a lelkivel. Krisztus ezekről beszélt, ezekre figyelmeztetett, csak példázatokban. A felébredés komoly, nehéz munka, áldozathozatal. Te is meg mered ezt tenni? Lemondasz a világról Istenért? Persze, hogy nem. Kényelmesebb így élni, igaz? Nincs felesleges veszekedés, nem kapsz tükröt, azt mondják, amit hallani akarsz. Ezt hívják képmutatásnak és kétfelé sántikálásnak.

Rám ne is hallgass, kérlek téged, csakis Istenre! Ne rám figyelj, azt halld meg, Ki által szólok. Nem magamtól igyekszel szólni, ezt vagy elhiszed, vagy nem, a te lelked rajta, mit csinálsz. Farkast kiáltasz rám te is, összeesküvés, szektás, tévtanítás, de nem tudod, miket írsz, állítasz. Nehogy egyszer emitt a lelked lássa kárát. Örül a kígyó, sikerült elhitetnie a világot, ezért idelent ő az úr jelképesen. Megosztott és manipulált.

----------------

Mivel te nyugtatsz engem, így vélhetően nem magam, hanem pontosan te vagy nyugtalan. És ez remek dolog, mivel beleütköztél az Igazságba, ami kényelmetlenül hat rád is. De szükséges is a pofon, hogy felébredjünk az álomvilágból. Ez már egy jó irány, erre még építhet Isten. Csak dönts bölcsen.

Maximálisan elfogadom, azt csinálsz, amit akarsz. Pontosan te, ti nem fogadjátok el azt, amilyen magam is meg még páran vagyunk. Titeket sokkal jobban dühít, ima a kivételekért. Ez nem erőszak, térítés, hallottátok azt kezdek vele, amit akartok. Innentől a lelked rajta neked is. Az, hogy te ezután is mész vissza büszkén a világba, a te dolgod. Ettől rosszabb életem nekem nem lesz.

Semmifajta nagyzoló stílus sincs itt, ezt te is jól tudod, de valamivel mindig vissza szükséges vágni testi indulatból. Az is megíratott, hogy inkább a kemény, feddő beszéd, mintsem a képmutató szeretet.

Pontosan, TE szerinted keltem. De a te véleményed és az, ami igaz, az két külön dolog.

Egy másik hazugság. De igenis különb vagyok a hitemben tőled. És ezt már szükséges felvállalni. Az, hogy valaki ne lenne a másiknál igazabb, már hogyne volna igaz? Szégyen ezt kijelenteni? Magam az életemet így élem, így igyekszem élni, lemondva megannyi világi dologról. Mutasd meg a te bizonyságaidat, te miben bizonyítottál eddig Istennek? Mit adtál oda Érte? Emberileg magam is gyarló vagyok, mint te is. Ebben nem különbözünk. De abban igen, hogy magam már látom a hazugságot, és főleg bennem, magamban, amit te, ti nem láttok még. Ezért jelentem ezeket ki, ezért írok ennyit, ezért pofázom nap nap után. Kellemes ez nekem szerinted, ilyen kommenteket kapni? Hálás gyermeki szív Isten felé, igaz?

Mi az, hogy jobb, rosszabb? Nincsen jó sem rossz idelent. Isten csak a jó, ember nem. És nincsen rossz sem. Tudatlanok vagyunk, lélekben betegek. Ha sem jobb, sem rosszabb nem vagyok, akkor mégis milyen vagyok? Mérlegelsz mielőtt leírsz valamit? Most vagy ilyen vagyok, vagy olyan. Vagy A vagy B, de nincsen semlegesség.

Tudod, sokakkal az a gond, hogy ha nem értenek valamit, akkor annyi alázat, szelídség már nincsen bennük, hogy esetleg írjanak a másnak, hogy ezt és azt miért jelenti ki úgy, ahogy. Nem, inkább cinikuskodunk, megszólunk, elítélünk, lepontozunk, gyűlölködünk. Persze Istenhez menjél, Őt hallgasd, de itt élek magam is ezen a világon, nem harapok, lehet velem beszélgetni. Mégis szinte alig ír valaki, mert az egót nehéz legyőzni.

Az emberiség Igaz Istenének Lelke adjon a kegyelméből!

Üdv.

jan. 1. 23:13
 15/37 anonim ***** válasza:
60%

Részemről eleve semmit nem fog fel Krisztus tanításaiból, aki az ember helyett Istenre helyezi a hangsúlyt hitében. Őt ünnepli, és őt imádja.

Nem értik meg, hogy Isten nem egy földi király, egy hiú, gyarló ember tulajdonságaival, de ezen világ szülöttei sajnos sokan máshogy képtelenek, mint csupán saját, korlátozott, emberi tudatukkal tekinteni a végtelen és felfoghatatlan Istenre.

Így az emberi uraknak megfelelően hódolnak neki, imádják és dicsérik - de Isten nem ember. Nem várja el azt, és nem tölti el örömmel az, ami a bűnös embert. A tetteit magasztaló énekeket, a meghajlást, a megünneplését.

A Teremtőnk egyetlen dolgot vár, hogy szeressük _egymást_. Ember az embert. Minthogy művét szeretjük, ha az embert szeretjük. Ahogy a szülő öröme is az, ha a gyermekei között szeretetet lát.

És nem, ezt nem _én_ mondom, és nem is sajátos értelmezésem a Bibliára. Hanem világos üzenet, amire egyenes volta ellenére is süket sokaknak füle:

"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást."

János 13:34-35

"Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket."

János 15:12

"Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."

János 15:17

A Bibliában sehol nem olvashatjuk Krisztus születésnapját. Véletlen volna? Ha számítana, ha tudnunk kellene, szerepelne benne. De minden, ami bálványimádás - és a bálvány lehet bármi, egy megszabott dátum, egy arckép -, elveszi a figyelmet arról, ami a lényeg: szeresd az embert.

Erről ismerheti meg a világ Krisztus követőit, nem hogy milyen dátumokat ünnepelnek meg, és milyen rítusok szerint teszik azt.

jan. 1. 23:19
 16/37 anonim ***** válasza:

"Az emberek zömének ez a világ elegendő, boldog hely, szereti azt, ragaszkodik hozzá, így Istent háttérbe szorítja, lemond a lélekről. Azt írja a Biblia, hogy aki a világot szereti, abban nincsen meg az Atya szeretete. Mennyien szeretik mégis? Meg a testüket, az életüket, a vágyaikat? Te is utálod ezeket, igaz?"

nem mondanám a kedvencemnek, főleg a testem és a vágyaim rühellem, amúgy az élettel elvagyok, az emberiség érdekes, és pozitívan igyekszem a dolgokhoz állni, egyfajta békességgel (mégha ez nem is látszik).

A többit később elolvasom

jan. 1. 23:20
 17/37 anonim ***** válasza:
32%

UI: Elnézést az kimaradt, hogy nem a vallásról teszek bizonyságot, Isten nem vallás!

Gondold el egy kicsit az önzőségedet félretéve, hogy te, ti sokan miként húztok fel engem meg másokat is. Hogy miket tudna az ember mondani. Hogy te mit adsz, arra nem tekintesz rá, csak arra, azt sérelmezed, mit kapsz. Ez a gond, ez az önzőség.

És nem tag vagyok. Ez nem a falusi kocsma (bár sajnos az) és a haverod sem vagyok, bocsásd meg. Szembesüljünk már egy kicsit azzal, mi honol a szívünkben, az Isten szerelmére! És utána, csakis utána már szólhatsz majd te is lelki hitelességgel nekem vagy másnak. Alázat, szelídség, mértékletes száj, bölcs nyelv, jellemes lelkület.

Az Isten lelek adja ezeket meg neked is!

Üdv.

jan. 1. 23:22
 18/37 anonim ***** válasza:

"A Bibliában sehol nem olvashatjuk Krisztus születésnapját. Véletlen volna? Ha számítana, ha tudnunk kellene, szerepelne benne. De minden, ami bálványimádás - és a bálvány lehet bármi, egy megszabott dátum, egy arckép -, elveszi a figyelmet arról, ami a lényeg: szeresd az embert"

A karácsonynak pont ez a lényege, hogy erre emlékeztessen

Amúgy, én szeretem, érdekes lény az ember, más más történetek, tettek, motivációk, gondolkodásmód.. mégha nem is értek egyet feltétlen de érdekesnek tartom, és nem tudom utálni őket, mert megértem hogy rossz dolgokat tesznek néha, mert nekik is rossz. És sajnálom ezt látni, fáj

jan. 1. 23:24
 19/37 anonim ***** válasza:
32%

Dehogynem a kedvenced, magad jelented ki. Ellentmondás. Rühelled a tested, a vágyaid, de azért elvagy az élettel, érdekes az emberiség és pozitivitást, békességet igyekszel vallasz. Tehát szereted. A többi csak kifogás. Ez még mindig sántikálás kétfelé. Válassz térfelet. Bizony, hogy nem látszik. És az, ami látszik, ennek az ellenkezője. Mert ami a szívben, azt szólj a száj.

Üdv.

jan. 1. 23:26
 20/37 anonim ***** válasza:
30%

Köszönöm a kenyér megtörését Istennek, tanulságos volt!

A Isten Lelke vezessen téged is az utadon!

Üdv.

jan. 1. 23:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!