Nagy fa vagy kis fa legyen?
Nekem már csak annyi lenne, hogy elpakolom a nagy fa helyét, mert kis lakásban lakunk, és ehhez minden évben kicsit át kell rendezni a bútorokat.
De én itt elfáradtam, ezen a ponton. Csak nézem a helyét, és nincs kedvem elpakolni, mert nincs hova, minden évben másfél hónapig kupi van miatta, de a fa helye megvan, juhéé, utána meg 1 napig mászok alá meg létrázok fölé, körbeugrálom, díszítem, hogy szép plafonig érő legyen. Végül az órát nézve, még egy gyors fürdést-hajmosást beleerőltetve végül megjön a Jézuska 8 órakor, de 9-kor már esek össze.
Úgy gondoltam, hogy idén felrakok egy félméterest az asztalra, és nem pakolok meg gyötrődöm vele napokig, de akkor meg hiányozni fog, mert még soha, de konkrétan soha, még gyerekkoromban sem volt kis fánk soha. Majdnem 50 éve mindig plafonig érő van. Félek megtörni a hagyományt.
Most is gyötrődöm, és nem tudom, hogy mit nem fogok végül megbánni.
Nálunk mindig nagy fa van, bár én rég beérném kisebbel is. De a kisebb alatt sem olyat értek, amit asztalra tesz az ember, hanem egy olyanra, amit felteszel egy 30-40 cm magas dobozra és akkor kb egy alacsonyabb ember magasságát teszi ki. Mi helytakarékosságból mindig keskeny fát választunk.
Én a helyedben nem változtatnék radikálisan, de most "1 mérettel" kisebb fát vennék.
Hú, megértelek! Nekünk mindig nagy fáink voltak, de mindig a frász kerülgetett, hogy ráesik a gyerekekre, macskára, kutyára.
Én egy normál étkezőasztalra szoktam tenni a fát, így a plafonig ér (damillal a karnishoz, plafonhoz van erősítve biztos ami biztos). Az aztal köré karácsonyi mintás takatókból bunkert erősítek, ez nincs a fa alatt, ha leszedik, a fa nem esik le. 😅 Az asztal alján elemes égősor gondoskodik a karácsonyi megvilágításról. Ez egyáltalán nem elegáns, de a gyerekek még kicsik és imadják. Ilyenkor ez a főhadiszállásuk.
Az egyes milyen kedves így, karácsonykor! Mi lenne, ha nem lenne karácsony? Még le is anyázna úgy, hogy hozzá se szóltam?
Nem szeretem a bunkó emberek társaságát, menj is innen, ha csak ilyen tudsz lenni.
Többieknek köszönöm. Sajnos az 1.70-eshez is ugyanúgy el kéne pakolnom, az már mindegy akkor. Egy olyan asztal van, amire fel tudnám rakni, de afelett egy hosszú polc húzódik, ezért férne oda csak egy félméteres. A másik asztalon meg eszünk, élünk. Csak 1 szobánk van.
Még mindig nem tudom, hogy mit tegyek.
Közepes fa nem opció? Azért a plafonig érő és a fél méteres között nagyon nagy az átmenet. Én a helyedben keresnék egy olyat, amihez nem kell bútorokat átpakolni, de azért mutatós méretű. Valamit, ami pont elférne most is.
Ha nincs kedved vesződni vele, akkor idén ne tedd. Legalább kipróbálod milyen, ha meg nem jön be, akkor jövőre visszatérsz a szokásoshoz.
Bocs, mikor elkezdtem írni, akkor még nem volt ott a 6-os válaszod. Így azért más, a fél méteres fa tényleg elég kicsi és nagyon más érzete lenne. De lehet az is megadná a hangulatot és megspórolnál vele egy csomó pakolászást. És még olcsóbb is.
Család mit szólna hozzá? Ha ők nincsenek ellene, akkor egy próbát megér és tényleg max. jövőre visszatértek a nagyhoz, ha a végén úgy érzed, hogy az jobban megéri számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!