Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adjak pénzt, ne adjak, vagy...

Adjak pénzt, ne adjak, vagy mi legyen? (Nagyon hosszú, elnézést érte)

Figyelt kérdés

Anyám házat akar venni magának, amihez kellene az összes megtakarításom (3m). Tudom, nem nagy összeg, de ez mindenem.

A jelenlegi házát el lehetett volna adni egy éve 15m-ért. Akkor is már 2 éve hirdette, csak ez az egy érdeklődöje volt c szomszédok miatt. Mondtuk neki, hogy más hülyét nem fog találni.

A pénzből csak egy kis faluba tudott volna házat venni (6-9m áron), ami nem tetszett neki. Maradt a házban, nem adta el.

Most már viszont nem bírja tovább a szomszédokat, mégis csak költözne falura. Azóta 10-15m ott egy ház, a sajátjára meg 7ért sincs érdeklődő. Hitelt venne fel, amikhez az én pénzem lenne az önerő egy része.

Azt mondja majd megadja, ha el lesz adva a ház. (Szerintem soha nem lesz eladva, amint elköltözik, széthordják a szomszédok, még jobban nem fog kelleni senkinek). Később már az az ötlete volt, hogy előtörleszteni akar a ház árából, törleszi a fennmaradó tartozást és nekem majd havi 150e forintjával megadja a pénzt. (Akkor mikor is kapom vissza? 5-10év? Csúnya dolog- de él addig? Mindig temeti magát. Minden nap. A másik pedig, akkor még ennyit se fog érni az a 3m)

Majd azt mondja, nekem ez a ház befektetés lesz (tehát szerintem bxhatom a 3 milliómat, nem adja majd meg soha)

Ma vitáztunk egyet a házak miatt.

Megkérdeztem a vita során, miért nem költözött egy éve, akkor nem kellett volna a pénzemet felhasználni és hitelt felvenni. Maradt is volna pénze. Azt mondta nem bízott meg bennem. (A tulajdonjog az enyém a házán, ő haszonélvező, de odaadtam volna a pénzt hogy vegyünk neki másik házat. Nem volt rossz a kapcsolatunk, sosem vertem át). Most érdekes mód nagy a bizalom. Nekem is legyen bizalmam, hogy odaadom az összes pénzemet, amit valószínűleg nem látok többet soha. Tudja szerintem, hogy a jelenlegi házából sose lesz pénz így feltételezem már ezért nem bizalmatlankodik hogy azt a pénzt elteszem.

Rám veszekedett, hogy ez az új ház nekem befektetés, miért nem úgy fogom fel hogy befektetem a pénzem.

Kibukott belőlem hogy "nem neked gyűjtögettem". "sajátba akartam befektetni, nem neked".

Én az élettársammal élek, elég ingatag a kapcsolatunk, próbálok ingatlan árverésen venni majd házat (3-5m) -legalábbis ez volt a tervem-. Van is kinézve egy. Jelenleg nem dolgozok eü okok miatt (ezt is rám kiabálta, hogy nem tudom mi az a munka, neki kell majd a hitelt törleszteni x évesen)

Most ha én összeveszek a barátommal, hova megyek? (Nem tudott rá mit mondani)

Albérletre se lesz pénzem. Az a 3m minden pénzem.

Nekem legyen bizalmam odaadni mindenemet, adóstársnak aláírni, de anyámnak nem volt bizalma felém egy éve.

Az is érdekes, hogy változtatgatja a véleményét a pénzem megadásáról ( 1.Az eladhatatlan ház eladásából megadja rögtön./ 2.verzió; majd előtörleszt inkább, nekem meg részletre fizet annyit amennyi a törlesztőrészlete lenne. /3.verzió; jhjaj de drága a törlesztőrészlet, ez a ház amúgy is befektetés neked)

Most mi legyen? Odaadjam neki, vagy ne?

Addig, amíg kimondta hogy nem volt bizalma felém egy éve, odaadtam volna, de így már nem nagyon akarom. Nekem miért legyen bizalmam?

A lekezelő bunkó stílusa se tetszik (beszól hogy nem tudom mi az a munka)..Mintha ez a pénz amúgy alanyi jogon neki járna.

Az ő helyzete megoldódna, de én lehet szar helyzetbe kerülnék.

Ha most nem adom neki oda, akkor szerintem örökre megromlik a kapcsolatunk. Más rokonom nincs.

Mi lenne a helyes?

(A kevéske pénzemet amúgy a saját fizetéseből gyűjtöttem, már miután elköltöztem tőle. Volt egy munkahelyem ahol kaptam féléves prémiumokat)

aug. 3. 09:08
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
95%
Egy megveszekedett fillert nem adnek neki, ha ilyen bunko. Egy eve nem bizott benned, most hirtelen igen, hogy kell a penzed. Oldja meg maga, kesz.
aug. 3. 09:10
 2/41 anonim ***** válasza:
97%
Eszedbe ne jusson odaadni a megtakarításodat. Adja el a házát, az lesz az önerő és vegyen fel hitelt.
aug. 3. 09:13
 3/41 anonim ***** válasza:
91%

Semmiképp se add neki oda a pénzed. Nem tudná visszafizetni.

Ha hitelt tudna fizetni, és elviselhetetlen a környék, akkor költözzön albérletbe egy időre, közben hirdesse a házat. Valószínűleg jóval ár alatt kell eladnia, de pár millióért el tudja adni, annyiért amennyit tőled venne el. Így meglesz az önerő a hitelre.

aug. 3. 09:22
 4/41 anonim ***** válasza:
84%
Nem tudom, mennyi hitelt akar felvenni, de az se biztos, hogy megkapja. Érdemes lenne egy hitelminősítést kérni és ez eldönti a vitát, hogy lépjetek tovább vagy ne.
aug. 3. 09:24
 5/41 Páncélos szúnyog ***** válasza:
0%
Nem olvastam el a kérdést, de ha mondjuk illegális pénzről van szó, úgy a legjobban a pénzmosással jársz jól. Viszont ha legális, akkor én a helyedben azt befektetném különböző bankokban, hogy pár év múlva sokkal több manim legyen.
aug. 3. 09:30
 6/41 anonim ***** válasza:
95%
Ilyen háttérrel eszedbe se jusson odaadni a pénzt. Ha baj van, hozzá nem fogsz tudni költözni, visszafizetni vagy tudja vagy nem, a befektetésnek minősített eladhatatlan ház meg a jéghegy csúcsa. Lesz majd nálad is helye a megtakarításodnak. Azzal pedig jobban jársz, ha találsz az árverésen egy saját kis házat.
aug. 3. 09:39
 7/41 anonim ***** válasza:
85%

Eszedbe ne jusson odaadni életed minden megtakarítását. SOHA. Senkinek. Pont. Arra használod, ami a te célod, lakás stb, senkinek semmi köze a pénzedhez.

"A tulajdonjog az enyém a házán, ő haszonélvező, de odaadtam volna a pénzt hogy vegyünk neki másik házat."

Ne haragudj, nyers leszek, de nehogy már balek legyél! Ez a ház is a tiéd, anyádnak csak haszonélvezeti joga van. Nehogy már te vegyél neki egy házat, ami aztán az ő nevére kerül. Eddig nem bízott benned, most meg hirtelen igen? Hát mert le akar húzni, úristen, nehogy belemenj.

Összefoglalva: anyád kéri az összes megtakarításod, és a házból eladott pénzt, ami a neveden van. Ugye ez csak vicc.

Igen, van haszonélvezete, de az nem erre való. Eladni te nem fogod tudni az ő beleegyezése nélkül a házat, az igaz.

Ha el is adod a jelenlegi házaDAT, és veszel belőle valamit, az is a tiéd, 100% tulajdonjoggal. Megtakarítást felhasználása nélkül vagy vele, tök mindegy. Ha jófej vagy, teszel rá haszonélvezetet az új házra is anyádnak (azzal mondjuk csak magadat szívatod).

Semmit se vegyél más nevére. Pláne annak, aki így bánik veled.

Megromlik vele a kapcsolatod, ha nem adsz neki pénzt, aha. Lehet, hogy hónapokig majd nem keres, de hidd el, újra fog, ha pénz kell neki.

Ha te most nem adsz neki pénzt, és nem járulsz hozzá az eladáshoz, sosem tudja eladni. Maximum lelakja, tönkreteszi bosszúból a te neveden lévő házat. Egészségére. Majd ledórezoltatod és eladod a telket. Még mindig jobban jársz, mintha minden pénzed anyádnak adnád, mert azt bizony soha többé nem fogod viszontlátni.

aug. 3. 09:52
 8/41 anonim ***** válasza:
95%
Ne add oda! Van hol laknia, de neked az a penz, szo szerinta mindent jelenti, nem kerulhetsz nullara! Segits neki mashogy, hirdetessetek jo aron ezerrel a hazat, de neked az a penz az egyetlen tamaszod! Kerlek fogadd meg.
aug. 3. 09:54
 9/41 anonim ***** válasza:
95%

Én nem adnám oda a 3 milliót ami a vésztartalékod. Anyádnak haszonélvezete van, de tulajdonjoga nincs. Nem is értem, hogy miért is akarja ő eladni a házat. Nincs joga az eladáshoz.

Szerintem a pénzedet ne add oda és a lakást se add el!

aug. 3. 09:59
 10/41 anonim ***** válasza:
95%

"neki kell majd a hitelt törleszteni x évesen" - miért, ha ő akar hitelt, mégis, kinek kellene visszafizetni???

Egy fillért se adj!

aug. 3. 10:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!