Mit tudnék tenni, hogy a gyerekemnek több önbizalmat legyen?
7 éves kisfiúról van szó. Már a tanítónak is feltűnt, hogy mennyire zárkózott.
Igazából az oviban is ilyen volt, nem igazán játszott más gyerekekkel. Mindig bántották őt.
Ahhoz előbb neked kellene legyen.
Ez a kérdés egyszerűen nem jelenhetne meg itt.
Ez azt jelenti, hogy a te életedben sincs intim, lelki kapcsolat, olyan ember akivel ezt meg tudd beszélni.
Mi idegenek vagyunk. Ezt neked vagy a közvetlen környezetednek kellene tudnia, de semmiképpen sem az internet népének.
Családterápia javasolt.
Kicsi korától kezdve vittem őt napi szinten játszótérre. Általában ott is mindig meg kellett védeni, mert a nagyobbak homokot szórtak a szemébe, elvették a játékát stb.
Az oviban is folyton bántásnak volt kitéve, már azt mondtam nem érdekel üssön vissza nyugodtan.
Az iskolában is szorong, nehezen viseli a kudarcot. Pedig szinte csak ötöse van. De ha 96 % ír, már bántja őt, hogy nem 100%.
Pedig minden nap elmondom neki, hogy akkor is szeretem ha 50%.
Nekem ő a legjobb. Nem tudom már mit tehetnék érte.
2-es válaszoló.
Nem gondolom, hogy nekem ne volna önbizalmam. Már jártam vele pszichológusnál is. Az óvoda pszichológust is kértem nézzen rá, csendes, kedves gyermeknek jellemezte.
Nem volt túl féltve sem, szerintem sok ismerősöm ezerszer jobban félti túl a gyerekét.
Normális, nyugodt családi légkör veszi körül.
Az önbizalmat a sikerélmények adják, győzd meg róla hogyha már 90%feletti dolgozatot ír az már győzelem. (nem csak a 100%)
A másik dolog ami segít az önbizalomban az a rendszeres testmozgás. A sport olyan hormonokat is szabadít fel a testben ami nem csak stresszt csökkenti de jobb közérzetet is ad. Mellesleg még erősödik is így könnyebb az esetleges önvédelem.
Ezek segíteni fognak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!