Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha a múltbeli...

Mit lehet tenni, ha a múltbeli döntéseim egy évtized után is befolyásolják a jelenem, habár mindent megtettem, hogy jó legyen végre?

Figyelt kérdés

Toxikus embereket kiiktattam, elváltam a szadista volt férjemtől, csak van egy közös lányunk es végignéztem ahogy a lanyom hülyíti, ígerget neki, vesz egy ajandékot, vissza veszi, a gyerek szenved, hiaba segítem, irányítom, hogy ne vegye komolyan, ne várjon semmit az apjától mert gonosz, csak bele esik a csapdába, bízik, szegény.

Hiaba váltam el, 12 éve még mindig hallom a lányom panaszkodni, róla.

Tehat még téma ez az ember ennyi év utan.

Valahol azt érzem, hogy ha egyszer találkoztál egy rossz emberrel es a bűvkörébe kerültél, hiaba lépsz bármit az életed el van cseszve!

Nálamnál pozitívabb és életigenlőbb ember nem létezik, mindenben meglátom a jót, de azt is látom már, hogy sok mindent hiába remél az ember, bízva a jövőben vakul, a múlt igenis kopogtat naponta.

Apam is meghalt mar 5 éve, maga után hagyva az adósságait, legalábbis könnyebség nem járt a nyomában, kis penz stb, ahogy szokás azok esetében akik szeretik a családjukat, hagynak valamit maguk után, de ő megmondta hogy nem akar hagyni minket semmivel.

Csak úgy utalt minket, engem es anyam, pedig mast se csinaltam mint jójegyeket hoztam, h büszke legyen rám, segítettem otthon.

Kiköpött mása voltam, mielőtt jönnének, hogy nem vltam az övé. Es ilyen fel se merült .

Tehat kemeny árat fizetek a mában a régmúlt múltért.

aug. 4. 21:09
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
Van ez így, a múltat nem lehet nem megtörténtté tenni.
aug. 4. 21:16
 2/25 A kérdező kommentje:
Igen, de a sok esztelen “coach” tanácsadó szerint minden mézzé és tejjé válik, ha a toxikus vagy ártó embereket kiküszöbölöd az életedből. Persze arról nekik sincs fogalmuk, mert se képesítésük, se tapasztalatuk nincs, hogy az igazi nehézség és harc csak azután következik, miután kiléptél, évekig bosszú tárgya vagy stb, nem segít, nem működik együtt pl gyerek kérdésben, hazudik a hivataloknak, jelentget stb sosincs vége!
aug. 4. 21:24
 3/25 anonim ***** válasza:
62%
Mit lehet tenni? Elfogadni. Kirorolni nem tudod. Minden döntésed, tetted befolyásolja a jelenedet, ez van.
aug. 4. 21:38
 4/25 anonim ***** válasza:
71%
Hosszútávú önismeretben is voltál?
aug. 4. 21:45
 5/25 anonim ***** válasza:
22%

Talán nem kéne a lányotokat az apja ellen nevelni a te múltbéli sérelmeid miatt. Kíváncsi lennék az apa nézőpontjára is azért.

A kérdésre a válasz: terápia.

aug. 4. 21:50
 6/25 anonim ***** válasza:
37%
"Most élsz, most vigyázz hogy jól csináld. Mert a leg apróbb hibád, megbosszulja önnmagát"
aug. 4. 21:54
 7/25 A kérdező kommentje:
Nem nevelem az apja ellen, az apja szúr ki vele folyton. Nem érted egyáltalán, roppant igazságtalan és légbőlkapott a hozzászólásod 5 ös! Megkérlek ne írj többet, az általánosításaid nem érdekelnek!
aug. 4. 22:01
 8/25 anonim ***** válasza:
58%
Próbáltál már valami normális férfit magad mellé szerezni? Amúgy én is kiiktattam a manipulatív embereket illetve azokat, akik kihasználtak, magányos vagyok, mert csak a szüleim szeretnek, de ez még mindig jobb, mintha kihasználnának. Zsolti.
aug. 4. 22:11
 9/25 anonim válasza:
75%
Ha jól neveled a lányod magától is rájön, ha hülyíti. Meg a kisgyerekek is okosabbak, mint gondolnánk, csak hát mégis az apja. Amit történt, azzal együtt kell élned, a jövő és a jelen számít. Nem mindent lehet helyrehozni, de lehet jobban élni. Ne mástól várd a segítséget, mérlegelj és ne ess a ló túloldalára. Ne legyél elfigult magaddal, de nem is ostorozd magad, előtted az élet még.
aug. 4. 22:52
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Tudom közhely, de teher alatt nő a pálma.

Felnőttként a saját életét elő ember felismeri szülei hibáit és tanulva belőle másképp csinál ja, a lányok főleg tanulnak és fejlődnek a környezetüktől, őt ne féltsd.

Ha mindenki úgy tesz, ahogy tennie kell, úgy is lesz minden ahogy lennie kell.

Ha jó anya vagy, a lányoddal való kapcsolatod mindig csodálatos marad, te ülteted el benne a jővőbeli dolgokat, az anya aKulcs nem az apa az életmódban, stílusban, habitusban.

Örülj neki hogy szereti a gyerekét, törődik vele. Hány meg hány elvált anya szenved attól hogy az apa cserben hagyja a vérét...

Annak örülj hogy új életed van, a magad ura vagy, és nem egy szenyó szolgája.

Azt jó ha tudid, minden ember a döntései következményeit éli felnőttként, semmivel nem különb az életútad, mindenki felnőttként a döntései következtét éli tovább. Ha egyedül döntesz, már csak rajtad múlik a jövő. Nem más, te vagy generátora a jövődnek, semmi múltra való visszatekintes, csak a nagyszerű rajtad álló jövő a cél.

A gyerek biztonságban van, ha vele vagy és szereted, és támogatod.

A gyereknek meg szüksége van nem csak rád, hanem az apjára is.

Csak ennyi a dolgod az exeddel, a közös utód érdekében együtt működjetek, nem több

aug. 4. 23:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!