Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Nem vagytok irigyek azokra...

Nem vagytok irigyek azokra kik kaptak májusfát? :D

Figyelt kérdés
Csomó háznál látom hogy májusfák vannak a ház előtt...Úgy irigylem őket, hogy van aki szereti őket...
2012. máj. 1. 10:28
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
Hát én nem tudom de mi az a májusfa?vagy kik kapják? Én nem hallottam róla még vagy csak itt pesten nem szokás ?nem tudom
2012. máj. 1. 10:50
 12/25 anonim ***** válasza:
Régi magyar szokás. A fiatal hajadon lányoknak az kapujába, kertjébe tesznek egy feldíszített fát az udvarlók
2012. máj. 1. 10:52
 13/25 anonim ***** válasza:
De új ház építésekor is szoktak tenni a házra májusfát, amikor mát fel van húzva a tető.
2012. máj. 1. 10:56
 14/25 anonim válasza:

Vicces ez a kérdés. :) Kisvárosban élek, vagyis pontosabban a szüleim élnek ott, és most náluk vagyok. Itt ez nem szokás. Tegnap átutaztunk egy közeli falun, és ott láttam májusfát.

Nem tudom még, mennyire szokás ez. Biztos örülnék, ha kapnék, de hogy irigykedjek? - ez eddig még nem jutott eszembe. :D Akkor már inkább más dolgok miatt irigykedem másokra... :)

2012. máj. 1. 11:23
 15/25 anonim ***** válasza:
4. vagyok. Nem faluban élek, hanem egy Nyugat-dunántúli megyeszékhelyen, mégis állítottunk régebben májusfát az ismerős lányoknak. Volt, hogy lakótelepi ház elé is :)
2012. máj. 1. 11:30
 16/25 anonim ***** válasza:
Isten ments, nem falun lakom!
2012. máj. 1. 11:45
 17/25 anonim ***** válasza:
Te se lehetsz pesti. Ezt most pont így mondtad mintha falun mindenki paraszt lenne és ez paraszt szokás volna. RÉGEN egész MO területén szokás volt. Képzeld!! Még pesten is.
2012. máj. 1. 11:46
 18/25 anonim ***** válasza:
én egy csongrád megyei kisvárosban élek, de a 12.es törikönyvben láttam először májusfát. szóval nem irigykedek, nálunk ez teljesen kimaradt.
2012. máj. 1. 12:00
 19/25 anonim ***** válasza:
Én még csak hallottam május fáról, látni életemben nem láttam, pedig én valóban egy kis településen lakom. Egy nagyvárosba járok iskolába, ott vannak barátaim, ott él a szerelmem, szóval itthon nem sokat tartózkodom, csak aludni járok néha haza, de az évek során még ott sem láttam soha májusfát. Igazából azt sem tudom mit jelképez, mit kell rá rakni. Nem irigylem azoktól akik kaptak, teljesen hidegen hagy.
2012. máj. 1. 12:56
 20/25 anonim ***** válasza:
Köszönöm a lepontozást. Nem azért írtam, hogy picit irigylem a szomszéd kislányt, mert sajnálom tőle, ellenkezőleg, nagyon is örülök neki, mert megérdemli, csak én is vágynék időnként egy apró figyelmességre, mint mindenki más.
2012. máj. 1. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!