Háztartásbeliek vagytok vagy dolgoztok? Melyik a jobb?
Mindkettőt próbáltam. Nekem jobban bejött a háztartásbeli lét, mert mindenre volt időm, amire kellett. Munka és háztartás mellett nincs időm semmilyen hobbimra, mindig hullafáradt vagyok. Kompromisszum, ha a párom is segít a háztartásban. Ennek az az eredménye, hogy nem csak nekem nem marad életem, hanem neki sem.
Most dolgozom, mert kell a pénz. De alapvetően sokkal értelmesebbnek látom azt a felállást, ahol az egyik fél viszi a háztartást (olyan szinten, hogy a másiknak egyáltalán nem kell foglalkozni vele, tehát pl. ha kábeltévé-szolgáltatót váltanak, szinte csak a végeredményről értesül), a másik pedig pénzt keres. Így ugyanis mindkét félnek szabadok az estéi és a hétvégéi. Ahol mindkét fél dolgozik, ott azt látom, hogy a hétvégi program mosás, vasalás, takarítás.
Persze ez csak akkor működik, ha az egyik fél eleget keres kettőjükre is.
Borzalmas érzés itthon ülni munkanélküliként, míg a férjem keményen dolgozik.
Szembe is köpném magam, ha ezt tartanám természetesnek.
GYED-en vagyok, de nem szeretnék HTB lenni. Elég unalmas :-( Azt meg nem tudnám tenni, hogy wellness-elek abból a pénzből, amiért a férjem 8-10 órát gürizett.
A kompromisszum: hetente jött takarítónő, ha megyek vissza dolgozni újra így lesz. Mindketten dolgozunk, mégis ragyog a ház, a hétvégék szabadok. Ráadásul még ő hálálkodik, hogy "alkalmazzuk". Két gyereke van, apuka meghalt. Elég szomorú, de ez már más téma :-(
Szerintem az az ideális állapot, ha mindkét fél dolgozik, közös a kassza, és a házimunkába is besegít a férj.
Mi még nem házasodtunk össze, de együtt élünk, szerencsére mindkettőnknek van munkánk, bedobjuk a közösbe, amit keresünk (egy számlára megy a pénz), és fel van osztva, hogy ki mit csinál itthon.
Mi mindketten dolgozunk a férjemmel, egyenrangúként mindenben.
Mindketten keresünk pénzt, sikeresek vagyunk a szakmánkban, mindeketten végzünk otthon házimunkát, egyikünk amíg főz, másik mosogat. Mindketten pelenkázunk és kelünk a gyerekhez, együtt visszük játszótérre :)
Nekem ez az ideális család, én otthon is ebben nőttem fel.
Nekem nem fekszik a gazdag férj hordja a lóvét, asszonyka lakást csinosít és őadlót viaszkol családkép.
Persze ha a nő gyesen van, az oké, de az más, én az echte HTB nők életét nem tudnám élni. Nem akarnék eltartott lenni, ennél nagyobb az önbecsülésem. A főzés nem munka, ha csak a férj számára vagyok hasznos, az nekem kevés. Ennél többre tartom magam, nem azért tanultam évekig és jártam egyetemre, hogy mosogatással hálájam meg hogy eltartanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!