Nők, miért szoktátok elfelejteni a férfinapot?
Egyiket sem ünneplem, mindkettőt hülyeségnek tartom.
Amúgy vicces, hogyha tényleg november 19-ére találták ki a "férfi napot". November 19. az egyik legjelentősebb női szentnek, Árpádházi Szent Erzsébetnek az ünnepe. A klasszikus női ideál megtestesítője, elég nagy kultusszal, szokásokkal szerte a világon.
Bökhettek volna egy kevésbé nőies emléknapra a naptárban a "férfinap" kitalálói.
Na most belenéztem a Wikipédiába és ott azt írják:
"A férfiak, akiknek van munkája, a hétköznapokon a munkahelyükön dolgoznak, emellett egyenlően részt vesznek a háztartási munkában, ha van gyermekük, akkor az ő ellátásukban és nevelésükben, és egyenlő társai partnerüknek."
Szerintem az ilyen férfiak megérdemlik, hogy megünnepeljék őket. Bár igaz, hogy itt az Apák napja jobban passzolna. De mindenképp fel kell hívni rá a figyelmet, hogy vannak ilyen szuper férfiak és ők megérdemlik az elismerést. Csakhogy a férfiak 90%-a nem ilyen - legalább is nem veszi ki egyenlően a részét a háztartásból és gyereknevelésből. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül szarnak a gyerekre, de a nő még mindig többet csinál.
És azért írták páran, hogy minden nap férfinap, mert a nőnap (amennyire én hallottam) arról szól, hogy ezen az egy napon a férfiak elismerik, hogy "jaj amit a nők csinálnak az igazából kemény munka" és ezért kapnak ajándékot. Míg a többi napon a háztartás vezetése és a gyereknevelés le vannak nézve és semmittevésnek minősülnek. Ehhez képest a férfiak munkája az év többi napján is jobban meg van becsülve, és pénzt is kapnak érte.
"Az a nő, aki azt írja, hogy elfelejti a nőnapot is, az hazudik." - kemény ez az általánosítás. :D Én magasról lesz.rom a nőnapot és képzeld, nem hazudok. Virágot kapni egyenesen utálok, mert mit kezdjek vele? Csak a gond van vele. Tegyem vázába, várjam meg, amíg elkókad, dobjam ki, mossam ki a vázát. Közben semmi haszna, funkciója nem volt, tök feleslegesen vágták le a növényt.
Nem tetszik, hogy a faszik nem várják el, hogy felköszöntsék őket apáknapján és férfinapon? Remélem, ezért nem a nőket hibáztatod. :D
Csak azért tudom, hogy márciusban van, mert az exemnek aznap volt a névnapja. Hogy hányadika, azt már nem is tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!