Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Nők, miért szoktátok elfelejte...

Nők, miért szoktátok elfelejteni a férfinapot?

Figyelt kérdés
2022. jan. 11. 10:20
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyiket sem ünneplem, mindkettőt hülyeségnek tartom.

Amúgy vicces, hogyha tényleg november 19-ére találták ki a "férfi napot". November 19. az egyik legjelentősebb női szentnek, Árpádházi Szent Erzsébetnek az ünnepe. A klasszikus női ideál megtestesítője, elég nagy kultusszal, szokásokkal szerte a világon.

Bökhettek volna egy kevésbé nőies emléknapra a naptárban a "férfinap" kitalálói.

2022. jan. 13. 11:24
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Na most belenéztem a Wikipédiába és ott azt írják:

"A férfiak, akiknek van munkája, a hétköznapokon a munkahelyükön dolgoznak, emellett egyenlően részt vesznek a háztartási munkában, ha van gyermekük, akkor az ő ellátásukban és nevelésükben, és egyenlő társai partnerüknek."

Szerintem az ilyen férfiak megérdemlik, hogy megünnepeljék őket. Bár igaz, hogy itt az Apák napja jobban passzolna. De mindenképp fel kell hívni rá a figyelmet, hogy vannak ilyen szuper férfiak és ők megérdemlik az elismerést. Csakhogy a férfiak 90%-a nem ilyen - legalább is nem veszi ki egyenlően a részét a háztartásból és gyereknevelésből. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül szarnak a gyerekre, de a nő még mindig többet csinál.

És azért írták páran, hogy minden nap férfinap, mert a nőnap (amennyire én hallottam) arról szól, hogy ezen az egy napon a férfiak elismerik, hogy "jaj amit a nők csinálnak az igazából kemény munka" és ezért kapnak ajándékot. Míg a többi napon a háztartás vezetése és a gyereknevelés le vannak nézve és semmittevésnek minősülnek. Ehhez képest a férfiak munkája az év többi napján is jobban meg van becsülve, és pénzt is kapnak érte.

2022. jan. 13. 17:57
 43/47 anonim ***** válasza:
0%
Az a nő, aki azt írja, hogy elfelejti a nőnapot is, az hazudik. A nők alig várják ezt a napot, és elvárják, hogy felköszöntsék őket és a párjuk kedveskedjen nekik. Viszont ez fordítva már nincs így. Lehet sokan nem is tudják, hogy van férfinap, viszont aki tudja, azt sem érdekli. Olyan mint az anyák napja és az apák napja. Ott is a nők elvárják, hogy meg legyenek köszöntve, de ezzel nincs is semmi gond. De fordítva már apák napján ez nem így van.
2022. jan. 13. 22:59
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
#44 én azt se tudom melyik hónap hanyadikán van nőnap :D és biztos vagyok benne, hogy a barátom egyszer sem köszöntött fel
2022. jan. 13. 23:02
 45/47 anonim ***** válasza:
100%

"Az a nő, aki azt írja, hogy elfelejti a nőnapot is, az hazudik." - kemény ez az általánosítás. :D Én magasról lesz.rom a nőnapot és képzeld, nem hazudok. Virágot kapni egyenesen utálok, mert mit kezdjek vele? Csak a gond van vele. Tegyem vázába, várjam meg, amíg elkókad, dobjam ki, mossam ki a vázát. Közben semmi haszna, funkciója nem volt, tök feleslegesen vágták le a növényt.

Nem tetszik, hogy a faszik nem várják el, hogy felköszöntsék őket apáknapján és férfinapon? Remélem, ezért nem a nőket hibáztatod. :D

2022. jan. 14. 08:07
 46/47 anonim ***** válasza:
Ez az egész " napozás " amúgy egy nagy hülyeség, ja a boltoknak igaz, nekik jól jön de amúgy meg na. Az ilyen napokon ajándékozás simán képmutatás, ha valaki fontos nekem azt bármelyik nap szívesen emglepem, és szerintem még nagyobb öröm is mitn az, hogy aha ma ilyen vagy iylen nap van ezért kapni fogok ajándékot, de azért majd meglepődök persze.
2022. jan. 18. 23:21
 47/47 anonim ***** válasza:

Csak azért tudom, hogy márciusban van, mert az exemnek aznap volt a névnapja. Hogy hányadika, azt már nem is tudom.

2022. jan. 19. 07:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!