Nők, miért szoktátok elfelejteni a férfinapot?
Kérdező, nálad valami nagyon rosszul van bekötve. :D Azokat küldöd el a p-ba, akik pont hogy megválaszolják a kérdésedet, csak neked nem tetszik a válaszuk. :D
Nézzük:
Kérdés: Nők, miért szoktátok elfelejteni a férfinapot?
Válaszok:
#1: mert minden nap férfinap. A nőnap is csak egy "nesze itt egy rózsa, holnap tovább verünk" gesztus.
#9: A barátommal egyiket se ünnepeljük, mert annyira felesleges. (Segítek, itt a válasz az, hogy mert felesleges)
Az én válaszom az, hogy egyik ünnepnap sem érdekel, nekem mindegyik olyan, mint a többi.
Ez a mellébeszélős duma meg rohadtgáz, akiket ezzel próbálsz meg elnyomni, egyáltalán nem beszélnek mellé, ennek a háttere az, hogy te próbálod meg ezzel ledominálni a másikat és lenyomni az ő véleményét. Régi jó agresszor technika, ajánlom mindenkinek, hogy figyeljen erre oda és tanulja meg felismerni és kivédeni.
Kérdező, nem költői kérdésnek szántam, tényleg tök kíváncsi vagyok hogy a férfinapot mihez kötjük, mármint miért van pont akkor amikor? Minek az évfordulója a dátum? Mi az ünnep története?
Nem találtam erről semmit a neten, pedif tényleg érdekelne. Te biztos tudod, ha ekkora aktivistája vagy az ünnepnek.
Azta.
Hát én férfiként mondom, hogy ezek a "napok" mindegy milyen hót feleslegesek...
1 vagy dolgozunk
2 vagy pihenünk
3 vagy simán elfelejtük
Még csak házassági évfordulót se nem ünneplünk...
Minek?
Minden szabad időnket együtt töltjük ez az ajándék nem egy pár Ft-s kacat amit az ember a sarokba hajít.
Kérdező, hasonlítsd össze a kettőt kulturális és történelmi jelentségük szempontjából (vagyis miknek az évfordulói):
Mondjuk egyiknek se látom sok értelmét, de kérdező, mit számít, ha mi elfelejtjük? Téged úgyse köszöntenénk, pedig neked fontos, szóval beszéld meg ezt a családoddal, barátaiddal, hogy legközelebb gondoljanak rád.
Garantálom, hogy a barátom nem tudná megmondani, mikor van a nemzetközi férfinap, nekem se esett le egyből, amikor még édesapám és a nagypapám felköszöntöttek aznap, mert annyira lényegtelen.
26/N (#22)
Én pl. azért nem ünneplem, amiért a Halloweent és a Valentin napot sem. Egyszerűen nálunk nincsen hagyománya. Nem ebbe nőttem fel. Nem alakult ki nálam ez a szokás.
De egyébként szeretem az ünnepeket. Azokat, amik számunkra hagyományosak.
Nehogy már az ne legyen félrebeszélés hogy "minden nap férfinap", és ez hol van leírva?
Pont hogy egy igazi férfi ki mert állni azért ami zavarja.
Nem félrebeszélés. Feldobtad a kérdést, meg lett válaszolva. A félrebeszélés az lenne, ha valami teljesen másról kezdene el beszélni, ami kérdésedtől teljesen független.
Amit itt művelsz, az kiállásnak semmiképp sem nevezhető. Egyrészt más véleményét befogadni, megérteni sem vagy képes/hajlandó, ebből pedig következik is, hogy ellenvéleményt megfogalmazni sem tudsz velük kapcsolatban, tehát a véleményedért kiállás, a kulturált vita és érvek ütköztetése nálad már a legelső lépésnél elhasal.
Ezt kompenzálandó nyomod el a válaszolókat és próbálod érvényteleníteni a véleményüket ezzel a ne beszélj mellé dumával. Ez történik itt. És rohadt szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!