Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Relativitáselmélet: most...

Relativitáselmélet: most akkor kinek telik lassabban az ideje?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=ev9zrt__lec

5:42-nél Adam egy gyors űrhajón van, és neki is úgy tűnik hogy körülötte mindenki másnak telik lassabban az ideje. Ez még logikus is (szimmetrikus). De ha visszajön a Földre, akkor a Földön telt el több idő, azaz a Földön mindenki öregebb lesz mint abban az esetben ha nem utazott volna.... akkor hogy is van ez?

2018. jan. 7. 22:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
0%

Ez nem az igazolás volt Istenem...

Csak az, hogy a fénysebesség nem állandó és a relativitás elmélet emiatt sztornó.

Az időeltolódást, ami más okból fakad nem magyaráztam meg. Mivel az hosszabb leírást igényelne.

Egyszerűen fogalmazva: Az időeltolódást más jelenség okozza, nem a relativitás, ami a fénysebesség állandóságára alapszik. Mivel a c nem állandó.

2018. jan. 12. 14:20
 72/76 Wadmalac ***** válasza:
100%
Konkrétan erre várunk.
2018. jan. 12. 14:21
 73/76 anonim ***** válasza:

Ha valakit érdekel élőbe ha lesz időm elmagyarázhatom.

Ez itt túl személytelen és mint írtam sok, hosszú.

Nem egy kommentbe írható kategória.

Max egy pdf-be, amit nincs időm elkészíteni.

Sajnos sok dolgom van.

Aki nem ellenséges írhat, és akkor ha tényleg lesz időm foglalkozhatunk vele.

De aki gúnyol, nevet az ne keressen!

2018. jan. 12. 14:29
 74/76 Wadmalac ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ez az oldal is hemzseg az önjelölt feltalálóktól, akik nullpontenergia-gépet, perpetuum mobile-t, neadjisten új fizikát találtak fel, állítólag. Aztán a konkrét rákérdezésnél vagy a leírásból perc alatt kiderül, hogy hülyeség, vagy az állítólagos feltaláló nem adja közre a magyarázatát, mert a. ellopjuk a szabadalmát, b.túl hosszú itt elmondani.

De higgyük el, hogy márpedig igaz.

Hadd engedtessék meg ilyen helyzetben a szkepticizmus mindenkivel szemben, aki így tesz.

Egyébként ha tényleg annyira forradalmian új, az einsteini fizikát felülíró és készítője szerint igenis helyes teóriáról van szó, akkor rajta, ott az MTA, tessék beküldeni. Ha igaz, milliomos hírességet csinál a gazdájából, egy új Hawkingot.

Rajta.

2018. jan. 12. 14:46
 75/76 anonim ***** válasza:

Ha elkészítem a pdf-et elküldhetem az mta-nak?

Persze, nem vagyok bolond. A lehetőséget meghagyom arra, hogy én hibázom. Ugyanakkor úgy érzem igazam van.

És ez nem örökmozgó feltalálása azért.:D

2018. jan. 12. 14:58
 76/76 anonim ***** válasza:
100%

"Ugyanakkor úgy érzem igazam van."

Hát, ez itt kevés lesz.

Hogy te hogy érzed.

Én úgy érzem hideg van, más meg ezt a hőfokot kellemesnek éli meg. A hőmerő pedig 16 fokot mutat Celsius-ban.

Szóval az, hogy én hogy érzem, meg te hogy érzed, az a fizikával foglalkozókat nem hatja meg.

Itt meg lehet mérni, és le lehet vezetni dolgokat. Az "úgy érzem" az ide kevés lesz.

2018. jan. 15. 09:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!