Relativitáselmélet: most akkor kinek telik lassabban az ideje?
https://www.youtube.com/watch?v=ev9zrt__lec
5:42-nél Adam egy gyors űrhajón van, és neki is úgy tűnik hogy körülötte mindenki másnak telik lassabban az ideje. Ez még logikus is (szimmetrikus). De ha visszajön a Földre, akkor a Földön telt el több idő, azaz a Földön mindenki öregebb lesz mint abban az esetben ha nem utazott volna.... akkor hogy is van ez?
#58 wadmalac:
Több kísérlet van micholson morley-nál. Kár hogy mind ugyanazon elméleten mér, csak más műszerekkel:
Modern Laser / Maser Tests of Light-Speed Isotropy:
They used two ammonia-beam masers back-to-back to put a limit of 30 m/s on any “aether drift”.
Magyarul a modern, az a michelson-morley ismétlése tulajdonképpen.
Gratulálok! Ha egy kísérletet ugyanazon alapon megismételsz 1000x, ugyanaz fog kijönni!:)
Itt magyarázzák a mm kísérletet.
Az étert azért találták ki, hogy a fény folyási közege legyen.
Ezután mm kísérlettel rájöttek, hogy az éter nem befolyásolja a fény sebességét, ezért elhatározták, hogy a fény bármihez képest fénysebességgel mozog.
De a kísérlet azt igazolja, hogy az éter nem befolyásolja a fénysebességét.
Ha elhagyjuk a rendszerből, akkor a kísérletet az első ábra szerint végeztük el folyamatosan.
"Az első képen azt látjuk, amikor a berendezés áll az éterhez képest: a két karban a fény futási ideje azonos, a jelek egyszerre érkeznek a detektorhoz."
Két álló helyzetből lévő fény ugyanakkora utat tesz meg ugyanakkora idő alatt. Ez a valós eredménye a kísérletnek.
És ezt ismétlik az éterhez mérve a fény sebességét rengeteg éve. Ez úgy ahogy van hibás elveken alapszik.
Az időeltolódást meg el tudom magyarázni szóban max.
Annyit nem fogok írni azért.
De relativitás nélkül is értelmezhető.
Sőt láthatóan jobban az én módszeremmel. Csak mellékesen...
Láthatnánk már végre leírva ezeket az értelmezéseket?
És nem azt, hogy a mm miért nem jó - hanem azt, hogy a te módszered miért jó?
De mire vagytok kíváncsiak egyáltalán?
Időeltolódás relativitás nélkül?
Mert ugyebár, ha c nem állandó, akkor semmi különös nincs benne. Ugyanolyan mint bármi más. Hozzá lehet adni és ki lehet vonni belőle, attól függően mihez mérjük.
Azt írtad, neked megvan az elméleted, mitől lehet a GPS holdaknál is tökéletesen visszaigazolni a rel. elméletet, az szerinted mégsem igaz?
És most ennyivel elintézed, hogy semmi különös?
Nem gondolod, hogy ennél kicsit kidolgozottabb teória kéne, hogy ne essen senki a röhögéstől faltól falig?
@Wadmalac
a kérdést a Természettudományok szekcióba raktam, nem pedig az ezotériába :D
"a kérdést a Természettudományok szekcióba raktam, nem pedig az ezotériába :D"
Nem is a kérdéssel van a baj, hanem azzal a válasszal, amire reagáltam.
Amikor valaki kijelenti, hogy ő tud jobbat Einsteinnél, aztán a teóriája annyi, hogy semmi, az nem is ezo, az humor topik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!