Valaki el tudná ezt magyarázni nekem? (téridővel relativitás elmélettel kapcsolatban)
Egy dokumentumfilmről van szó:
https://www.youtube.com/watch?v=a2rauO4eYyk&list=WL&index=4&..
18:00-ig mindent értek. Viszont az nagyon zavaros amiről közvetlen utána szó van. Van a manus a földön meg tőle 10 millió fényévre az idegen. Mivel mindkettőre ugyan akkora gravitáció hat és egyik sem mozog közös a "most szeletük" mert ugyanolyan gyorsan telik számukra az idő. Viszont amikor az idegen elkezd mozogni az időbeli mozgásának egy része áttevődik térbeli mozgássá. Tehát mivel a térben gyorsabban mozog ezért az időben lassabban. Viszont ezután kisül az agyam mert nem értem hogy a vonal hogy alakul ki. Meg azt sem értem hogy miért számít a mozgás iránya? Ha távolodik akkor a Föld múltját ha közeledik pedig a jövőjét látja de miért? És a valóságban ez hogy nézne ki? Ha az idegennek lenne megfelelő technikája hozzá akkor ilyen távolról láthatná a mi jövőnket/múltunkat? Vagy bezavarna hogy a fény ami vissza verődik és hordozza rólunk az információt 10 fényévet utazik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!