Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van ha a föld mégis lapos?

Béci777 kérdése:

Mi van ha a föld mégis lapos?

Figyelt kérdés
2017. jan. 9. 21:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/82 anonim válasza:
100%

Nem akarok belefolyni a vitába, mert a fizikához tizedikesként nem értek annyit, mint 2*Sü és a többiek, úgyhogy nem szeretnêk olyan dolgokról pofázni, amiről gőzöm sincs.

Viszont!

Te nem egyszer számon kérted rajtuk, hogy bizonyos kérdésekre nem válaszolnak. De TE mit válaszoltál a különböző napszakokra a Földön?

Én itt vagyon Amerikában, nálam 20:56 van, otthon meg 7 órával több. Tán ez is hamis?

Ên kamuzok vagy az otthoni barátnőim akik a globális összeesküvés jegyében nem hajlandóak velem délután 3 és éjfél között skypeolni? Vagy én, aki este tíz és reggel 8 között, ami Magyarországon délelőtt, nem beszélek senkivel?

Plusz a biológiai óránk is átvág mindenkit a jetlag-gel, nem?

Meg időutazó is vagyok, hogy Budapestről ide reggel 6-tól este 6-ig utaztam, de hazafelê ugyanaz a táv, ugyanazzal a repülővel másfêl napig fog tartani?

Ezekre tényleg érdekel, hogy mit válaszolsz.

2017. márc. 15. 04:05
 82/82 2*Sü ***** válasza:

A magyarázata valami ilyesmi lenne:

[link]

[link]

Ilyen módon a lapos Földet nem minden pontján világítja meg a Nap.

De ahogy a #36 válaszomban írtam, ez a koncepció több sebből vérzik. Ha a Nap kvázi ilyen zseblámpa módjára világítaná be a Földet, akkor soha nem látnád a Napot a horizont alá bukni. Soha nem látnál ilyet: [link]

Másrészt ha megnézzük, hogy a Földön hol van télen világos és sötét, akkor valami ilyesmi képet kapunk, ha kiterítjük a lapos Földre: [link]

Ez a „zseblámpa Nap” modelljével aligha magyarázható meg.

2017. márc. 16. 01:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!