Nap távolabb van a Földtől, és mégis akkor van nyár?
Figyelt kérdés
Már évek óta fel akartam tenni ezt a kérdést, de csak most jutottam el odáig, hogy fel is tegyem: hogy lehet az, hogy pont akkor van hőség és nyár, amikor a Föld-Nap távolság nagyobb, tél meg akkor, amikor a Föld-Nap távolság kisebb?2012. jún. 3. 19:21
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
3/6 anonim válasza:
Nap-Föld távolság:
napközelben: 147 millió km,
naptávolban: 152 millió km.
Ez kb. 3%-os változás, nem olyan jelentős a hatása, mint a beesési szög változása.
(Első voltam.)
4/6 anonim válasza:
"(Első voltam.)"
Ja bocs, második voltam. :D
5/6 anonim válasza:
Való igaz. A Föld - Nap távolság különbsége kicsi, nincs jelentősége. Annál inkább a napsugarak beesési szögének. Minél nagyobb a beesési szög, annál melegebb van. És még számít az is, hogy nyáron hosszú ideig van nappal, vagyis hosszú időn át kapjuk a fűtést, télen viszont alig pár óra.
6/6 anonim válasza:
A nyáron távolabb van a Nap dolog csak az északi félgömbre igaz. A déli féltekén nincs így, ott napközelben van a nyár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!