Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van ha a föld mégis lapos?

Béci777 kérdése:

Mi van ha a föld mégis lapos?

Figyelt kérdés
2017. jan. 9. 21:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
92%
Lehet hogy tényleg lapos, csak olyan gyors a fogása hogy gömbnek látod :D
2017. jan. 10. 00:44
 12/82 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan már, ne higgy senkinek, győződj meg róla magad!

Egy betonplacc fölött ugorj ki egy repülőből pár km magasról, ejtőernyő nélkül.

Ha leérsz, felveszed a Föld alakját! :D

2017. jan. 10. 00:50
 13/82 Kenzo Tenma válasza:
100%
Igen, valószínű. Tegnap mondjuk láttam egy élő adást amiben egy műholdról mutatták a földet és nekem nagyon is gömbölyűnek tűnt, de biztos csak CGI volt.
2017. jan. 10. 01:29
 14/82 EagleHUN ***** válasza:
100%

12-es már a betonplacc sem biztos:

[link]

2017. jan. 10. 08:56
 15/82 anonim ***** válasza:
100%
"nekem nagyon is gömbölyűnek tűnt, de biztos csak CGI volt" - Illuminati at work!
2017. jan. 10. 10:21
 16/82 2*Sü ***** válasza:
100%

Mi van, ha az ember mégis tud repülni (mindenféle eszközök nélkül)?

Mi van, ha az embernek mégis három szeme és öt keze van?

Mit lehet egy ilyen kérdésre válaszolni?

Sokféle dolog következne ebből. Pl. mindenhol ugyanannyi idő lenne, mindenhol egy időben lenne nappal és éjszaka. Az évszakok kérdése attól függ, hogy hogy helyezkedünk el a Naphoz képest, de nem lennének különbségek, adott esetben évszakok sem. Minden a tömegközéppont irányába gravitálna, minden oda gurulna, ha csak nem a középpont felett állnánk, akkor a dolgok nem a talajra merőleges irányba esnének le, stb…

2017. jan. 10. 12:02
 17/82 A kérdező kommentje:

Na akkor a sok "okosnak"!

"Enyhén lapitott gömb"???

Tényleg nézzél már meg hivatalos Nasa fotókat amiken szabály szerü gömb alaku,állítólag.Az sem érthető,hogy a legelső föld felvétel az első holdraszállásnál miért van többszörös távolságra a föld mint amennyinek lennie kéne.Ugyanis ha kiszámolod,hogy egy objektumhoz ami 363000 kmre van és 12 ezer km átmérőjü akkor abszolút nem úgy kell kinézzen a föld hanem sokkal de sokkal naggyobbnak kell látszódnia.

2)Miért van az ,hogy a föld ha gömb alaku akkor kilóméterenként 20,32 cm a görbülete viszont vannak olyan helyek ahol tengerszint mérés mellett több tíz vagy akár száz mérföldön keresztül nincs eltérér tehát egyenest mérnek???Nézzetek utána!!!Például Chicago Skyéine hogyan láttszik Grand Mere State Parkból ami 90 mérföld???Na erre adjatok választ de előtte nézzen mindenki utána számolgasson mennyit kéne a földnek görbülnie és hogy látható akkor?????????

2017. jan. 10. 21:25
 18/82 A kérdező kommentje:
2017. jan. 10. 21:45
 19/82 anonim ***** válasza:
100%

1,

"Ugyanis ha kiszámolod,hogy egy objektumhoz ami 363000 kmre van és 12 ezer km átmérőjü akkor abszolút nem úgy kell kinézzen a föld hanem sokkal de sokkal naggyobbnak kell látszódnia."

Van itt tudomány, kérem!

A 363 ezer km a legkisebb távolság, akár 400 ezer km is lehet. Én kiszámoltam (gondolom te is), hogy ilyen távolságban 1.8 és 2 fok közöttinek kell látszódjon. Összehasonlításképpen a Hold a Földről 30-33 szögpercesnek látszik.

Tehát durván hatszor akkorának látszik a Föld a Holdról, mint a Hold a Földről.

Én a képeken ezt méretet hihetőnek találom.

2,

Chicago és a Grand Mere Park távolsága közúton (a tavat megkerülve) 90 mérföld, légvonalban 60 sincs.

Egyébként meg egy szó a megoldás: fata morgana. Vagyis délibáb.

De te most tulajdonképpen mit állítasz? Hogy lapított gömb alakú? Csak mert tulajdonképpen az: geoid.

2017. jan. 10. 21:58
 20/82 A kérdező kommentje:
Nem,nem az nem fata morgana sajnos ez bizonyított.A fata morgana teljesen más.A chicago Skyline láttszik konkrétan. Ami ha csak 60 mérföld az is 90 kilóméter ez a mai tudomány szerint és ha a föld gömb alaku 1828,8 méter "szinteltolodás".Tehát egy gömbön nem lehetne látható.Én azt állítom hogy a föld tökéletesen lapos.De ez csak egy a sok helyszin közül.Egy másik bizonyíték egy Bolíviában található hely amit úgy hivnak salar de uyuni ami 160 kilóméter hosszú és 128 kilométer széles és teljesen lapos.Olyannyira hogy a felhőket pontosan úgy tükrözi vissza mint egy tükör.Tehát a felülete 160x128 kilométeren tükör sima.Semmi görbület!
2017. jan. 10. 22:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!