Mivel magyarázod az ún. kísérteties távolhatást?
Igen igazad van, a hurelmelet vonzata a sokszaz extra dimenzio :) A KM a parhuzamos univerzumokat implementalja, csak nem tudjuk bizonyitani, vagyis van egy sajtesunk, hiszen a legures terben (teljes vakum) kepesek reszecskek a semmibol elotunni maj ugyan ugy eltunni(ha jol ertettem anyag es antianyag egyszerre "Keletkezik" es egyesulnek)
Amit irok megegyszer jelzem abbol jon amit abbol a sorozatbol megertettem es ahogy megertettem. De ismet lehet egy magyarazat, hiszen a ket osszefonodott reszecske kapcsolata lehet konvex vagy konkav(a kifejezeseket azert hasznalom mert jobb nem jutott eszembe hiszen konvex terben barmely ket pnt osszekoto egyenes(hatas ez esetben) belul marad a teren, mig ellenkezo esetben nem vagyis az egyenes letezik csak a mi terunkben nem jelenik meg nem latjuk). Es igen laikus vagyok, de kerem nem megkovezni, nem okoskodni akarok, csak okosabba valni lenni ha lehet...
@52: a húrelméletnek nem vonzata semmiféle többszáz extra dimenzió. A bozonikus húrelmélet 26 dimenziós téridőt feltételezett, a különböző szuperhútelméletek és M-elmélet pedig 10-et, illetve 11-et.
A KM nem "implementál" semmiféle párhuzamos univerzumokat, a virtuális részecskék keletkezésének, amiről beszélsz, semmi köze ehhez, ez a konvex-konkáv meg aztán... na mindegy, kérted, hogy ne kövezzünk meg, így inkább azt tanácsolom, hogy ne egy ismeretterjesztő sorozat alapján próbáld a világképed kialakítani. Sajnos erről a témáról nagyon nehéz jó ismeretzerjesztő anyagot összeállítani, és gyakoriak a totális félreértések, félreértelmezések. Ha érdekel a téma, de csak ismeretterjesztő szinten, akkor inkább ilyen jellegű könyvek olvasását ajánlanám, minél többet.
Amúgy nálad annyira gyanúsan nagy a kavarodás, hogy meg kell kérdeznem: nem egy Michio Kaku féle ismeretterjesztő sorozatot néztél véletlenül?
Bocs exotikus akart lenni hiszen a csokana exotikus neve van :)
Nem is hallotam rola... :(
Par sorral odeb leirtam mi a REF.
Amit ki akarok fejezni nem egyszeru, es valoszinu a nyelvezetem sem megfelelo erre a celra, megprobalok nekifutni megegyszer, mert maskepp nem tuduk valaszolni a kerdesre:
Letezik egy ter-ido nevezetu csoda, jelenleg ezt ismerjuk.
Mivel draga baratunk megjosolta a fereglyukak letezeset, ezert Nekem(nem alltalanositok a Tudostarsadalom allaspontjat nem ismerem ebben ha lehet javitsatok ki) egyenesen kovetkezik a kovetkezo: Ha a ter ido meghajthato akar egy pontba is hozhato ket kulon pontja, akkor annak hely kell korulotte, mint a papirlap, nem tudod osszehajtani ha nincs extra ter korulotte(tudom nem a legpontosabb kifejezes ezert irtam az elejen nem tudum a helyes nyelvezetet) ide jonne a konvex konkav peldam amit nem tudtal ertelmezni abban a kontextusban.
Vagyis ha mi azon a papirlapon elunk(ismet tudom helytelen kifejezes, de a "dimenzionalas" szempontjabol jelenleg igy fogjuk fel valahogy hiszen latjuk a 3D-t de nem tudjuk hogy az valaminek a felulete-e vagy piskotatekercs alaku), vagyis az extra szamunkra nem erzekelheto "ter" akar utat is engedhetne olyasfajta "osszefonodasnak" amit latunk, vagyis a magyarazat nem az hogy Semmi kapcsolatot nem tudunk felvazolni arra milyen kapcsolat van a ket reszecske kozott aki osszefonodott, hanem egy olyan "kozegben" tortenik amit egyenlore nem tudunk megfigyelni.
Remelem igy erthetobb, es nem csak a matek megy, mert a nap vegen szerintem le kell forditani Emberi nyelvre is, kulonben olyan lesz mint a jogszabalyok, gyonyoruen le van irva minden, de betartatni csak akkor lehet ha az emberek meg is ertik, arra meg semmi esely sincs a jogi halandzsa terjesztesevel.
Vagyis ha eleg kozeli az amit megprobalunk emberi nyelven erthetoen leirni akkor mar fel siker.
Koszonom
"Bocs exotikus akart lenni"
Magyarul: egzotikus.
A kísérteties távolbahatást NEM TUDJUK MEGMAGYARÁZNI ! Nem értjük mi történik. Senki nem érti. Egyszerűen van és kész. Fénysebességnél gyorsabb azonnali távolbahatásról van szó összefonodott rendszereknél, nem tudni hogy miért. Ez a relitással és minden fizikai elvvel ütközik és persze a józanésszel is. Ezért mondják, hogy akvantumfizika szerint a világ bolong. Egyszerűen el kell fogadni, hogy másmilyen a valóság, mint amit róla gondolunk. Fénysebességnél gyorsabb információ közlést is lehet ezzel elérni, habár mi nem vagyunk azon a szinten, hogy ezt ki tudjuk használni. Lévén, hogy még el sem hagytuk a bolygónkat.
Egy fizikus
Ha ez igaz, akkor talán nagy lökést adhatna a fizikának a jelenség megfejtése, ahogy anno a Michelson-Morley-kísérlet. Bár az egyik válaszolónak lehet igaza, hogy máshogy működnek az összefonódott részecskék, mint az általunk megszokott fizika.
És eszembe jutott, hogy talán lehetne kommunikálni ilyen módon. Mondjuk sok ilyen részecskepár lenne. Mivel nem tudjuk befolyásolni az eredményt, jelezhetnénk a másiknak, hogy azt az eredményt akartuk vagy nem azzal, hogy a következő előtt mennyi időt hagyunk ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!