Mivel magyarázod az ún. kísérteties távolhatást?
"Amit én még nem láttam sehol megmagyarázva, hogy megfigyelés hiányában honnan tudjuk, hogy nem volt eleve eldöntve a részecskék állapota már a megfigyelést megelőzően."
Esetleg nyiss ki egy bevezető szintű kvantummechanika tankönyvet, és ott találsz benne magyarázatot. De sajnos nem fogod megúszni komplex euklideszi terek lineáris algebrája, analízis, differenciálegyenletek és a klasszikus fizika Hamilton-féle formalizmusának előzetes megismerése nélkül.
"...később meg majd meg fogjuk szokni a kvantumfizika elsőre furcsa jelenségeit is, ha lesznek ezeket használó eszközök a hétköznapi életben."
Már régóta vannak ilyenek, pl. félvezető tranzisztorok és diódák, LED-ek, lézerek, atomerőművek, elektronmikroszkópok, atomerő-mikroszkópok, részecskegyorsítók, napelemek, radioaktív nyomjelző festékenyagok, PET, MRI, stb. Még amikor két vezetéket összeérintesz, azon is azért tud folyni az áram, mert az elektronok átalagutaznak egyik drótból a másikba.
Már bőven abban a korban vagyunk, amikor gyakorlati célokra használjuk a kvantumfizikát. Csak egy átlagember erről nem tud, mert nem érdekli, és mert a fizikaoktatás középszinten megreked a klasszikus fizika ismertetésénél.
#7: Ezt a csacsiságot azért te sem gondolod komolyan, ugye?
Márpedig kv-összefonódással tudsz hatni a múltra.
. . .
Én nem hallottam még rá (számomra) kielégítõ magyarázatot.
Ezt adja a kísérlet, így működik a világ, itt tartunk (tartok).
#24: ""Amit én még nem láttam sehol megmagyarázva, hogy megfigyelés hiányában honnan tudjuk, hogy nem volt eleve eldöntve a részecskék állapota már a megfigyelést megelőzően."
Esetleg nyiss ki egy bevezető szintű kvantummechanika tankönyvet, és ott találsz benne magyarázatot. De sajnos nem fogod megúszni komplex euklideszi terek lineáris algebrája"
.. .. ..
Hogy mennyire utálom az egyetemet végzetteket OMFG.
Euklideszi terek lineáris algebrájára (??) verik, miközben nem veszik észre hogy az adott témában általában sokkal-sokkal kevesebbet tudnak mint egy bevezetõ ismeretterjesztõ könyvben írva van.
Két drót összérintése, atomerõmû, MRI, nagyon szépen leírhatók kvantummechanika nélkül.
A LED-et és a lézert nem ismerem.
"Hogy mennyire utálom az egyetemet végzetteket OMFG.
Euklideszi terek lineáris algebrájára (??) verik, miközben nem veszik észre hogy az adott témában általában sokkal-sokkal kevesebbet tudnak mint egy bevezetõ ismeretterjesztõ könyvben írva van."
Én meg hogy utálom a tudálékos laikusokat, akik úgy tesznek, mintha értenének bármihez is, és pökhendi stílusban osztják az észt, miközben olyan műveletlenek, hogy az alapokat sem ismerik. És azt hiszik, hogy ha belinkelnek egy ismeretterjesztő cikket, amelyeket ők még képesek megérteni, akkor az egyenértékű a szakma alapos ismeretével.
"Két drót összérintése, atomerõmû, MRI, nagyon szépen leírhatók kvantummechanika nélkül.
A LED-et és a lézert nem ismerem."
Az utolsó mondatod téged minősít, az meg, hogy szerinted az atomerőmű vagy az MRI működési elvéhez (ergo az atomenergiához illetve az atommag mágneses rezonancia jelenségének leírásához) nem szükséges kvantummechanika, az őstulkok kategóriájába tesz téged tudásszintügyileg. A drót oxidrétegén való alagutazásról ezek után nem csodálom, hoy még nem hallottál. Hadd segítsek:
A lap közepén megtalálod.
Jó tanulást!
Ha megkérhetlek, többet ne szólj hozzá semmilyen tudományos témához, mert csak kiröhögteted magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!