Reál beállítottságú vagyok, jövőre szeretnék fizika szakra tovább menni, de ha ezen elgondolkodok, mindig meginog a hitrendszerem, ti mit gondoltok?
Szóval, mindig mindenki azt magyarázza, hogy a természet az egyensúlyra törekszik... Mindig ezt hallottam fizika tanároktól, biológia tanároktól, mindenkitől...
Na igen, de ha elfogadjuk az ősrobbanás elméletét, akkor az anyagnak nem rendezett rácsszerkezetben kellett volna létrejönnie és azóta is így léteznie?
Ehelyett lett egy bitang nagy entrópia.
De még így is, az anyag minden mozgása kiszámítható, nem véletlenszerűen viselkedik 2 összeütköző részecske, egyszerűen a véletlen nem létezik... Márpedig ha az anyag minden mozgása kiszámítható, akkor már a kezdet kezdetén "eldöntött" nem tudok más szót használni, volt az élet létrejötte...
Node, ha a természet egyensúlyra törekedne, akkor maga az élet, az, hogy a testünk olyan anyag, ami össze vissza mozog, megemel dolgokat stb stb, maga az élet nem teljes ellentmondása az egyensúlyra törekvésnek?
Tudom, hogy nagyon elvont gondolatmenet...
"És sajnos ez nem az a szint, aminek a megértéséhez elég, ha egy fórumon valaki beír két mondatot, szóval nekünk nem igazán van még módunk sem (azon kívül, hogy indíttatás sem) itt téged megtanítani a fizika ezen ágára."
Nem is volt ilyen célom, mindössze egy érdekes beszélgetést szerettem volna, 4 lyukasórám végéig, ami lassan sajnos el is jön...
Egyébként 11. Es vagyok, jövőre érettségizem még csak, mindig is a fizika volt a kedvenc tantárgyam, de ugye az ilyen mélységeiről max annyi fogalmam lehet egyelőre, amit összebugázok neten.
Valjuk be, amit én tanulok fizikát a suliban, az nemegészen ez a fizika... De mindenképen szeretném tanulni, utána pedig valami olyannal szeretnék foglalkozni, amihez szükség van a Newtoni fizikára, engem az aerodinamika vonz legjobban, szóval így 17 évesen tudom szép álom, de repülőkkel foglalkoznék szívesen, és csak hobbinak elméleti fizikával, legalábbis most ezt így gondolom...
Szóval most ez egy izgalmas társalgás volt nekem, a kevésbé kötekedős része :)
Lehet, hogy tanultam is valamit, mégha azt ismeretlenel hiányában egyelőre képtelen is vagyok elfogadni, vagy csak okosabb vagyok és túllátok rajta :D majd kiderül az idő megválaszolja ahogy apám mondaná :D
@26: ugye én is erősen utalgattam rá, hogy kamukérdésnek tűnik ez az egész. A vallásos emberek gakran írnak ki itt a GYK-n kamukérdéseket, csak azért, hogy elültessék a kételkedés magját a tudományban hívő társaikban. (Nem mintha a tudományban hívő emberek nem lehetnének vallásosak...) Általában teszik ezt úgy, hogy félreértett és félreértelmezett módon értetlenkednek/támadják a tudomány eredményeit, és, ha valaki kijavítja őket, azt nem hajlandóak elfogadni.
A kérdésedben beleírt "hitrendszer" szó pl nagyon árulkodó, ugyanis a tudományokhoz, pl a fizikához kicsit is értő és affinitással rendelkező emberek nem használjáke zt a szót a fizikára. Egyszerűen azért, mert a fizika nem egy hitrendszer, köze sincs a hithez. Ugyanakkor az ilyen vallásos térítők előszeretettel hangoztatják, hogy a tudomány csak egy hit, és becsempészik ezt a nézetet a mondataikba is - pont úgy, ahogy te tetted.
Az is fura, hogy négy lyukas órával kezdesz, ráadásul nulladik órában - felettébb fura. Mondjuk úgy, csak növeli a gyanút. Nem 100%, hogy kamu az egész történeted, meg a kérdéseid, de az bizonyos, hogy nagyon úgy néz ki.
Ha nem kamu, továbbra is a mérnöki pályát javaslom, szerintem tetszene neked. Ha kamu, akkor meg értelmesebb lenne nyílt lapokkal játszani.
Na most én kérdezem, hogy "most ez mi?"
Isten létezik és a véletlenek alkotják, a véletlenek összességét tekintik tévesen Istennek? Nem is hiszel a véletlenekben, szóval szerinted Isten sem létezik, mégis az általad felvázolt világképben erősebb és megingathatatlanabb a predesztináció, mint bármelyik vallásban..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!