Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért 0 a gravitációs erő?

Miért 0 a gravitációs erő?

Figyelt kérdés

Mekkora gravitációs vonzóerőt gyakorol a Föld a középpontjában levő 1 kg tömegű anyagdarabra?

a) végtelen nagy

b) 9,81 N

c) nulla

A helyes válasz a 0... Csak nem értem miért? Nekem a végtelen logikusabb, meg matematikailag megalapozottabb

F=gamma*(m1*m2/r^2)

Ez a képlet nem? m1 az egyik test tömege, m2 a másiké, r pedig a tömegközéppontjaik távolsága...

r=0 jelen esetben, de annak ugye nincs értelme mert a nevező nem 0

Ezért határértékkel számolva ha r tart a 0-hoz, akkor F tart a végtelenhez... Ezért nem vágom...

2016. márc. 15. 23:09
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

"A középpont környékén a gravitációs iránya szinguláris. Tetszõlegesen kicsit mozogva tetszõlegesen nagyot változik az irány.

Ebbõl akarják kihozni, hogy csak a 0-vektor lehet."

A középpontban a gravitáció iránya nincs értelmezve, merthogy a nullvektorról van szó. Ehhez képest tehát változni sem tud semmi semmilyen irányban.

Azt hiszem, kicsit túltolod a matekot. Már te sem érted azt, amit leírsz, én ellenben jókat röhögök rajtad.

2017. ápr. 5. 21:34
 42/43 Mojjo ***** válasza:
2017. ápr. 5. 22:03
 43/43 dq ***** válasza:

"Az elektronos példád teljesen irreleváns. Az elektron mint pontszerű forrás szinguláris, én meg ugye nem szinguláris anyageloszlásról beszéltem. A Föld tömegeloszlása, mint a gravitáció forrása ugyanis ilyen. Én csakis erről beszéltem, és nem a gömbszimmetrikus vektorterekről általában tartottam kiselőadást, okoska."

Azt ugye tudod hogy nem az ellenpéldát kell rugdosni, hanem egy olyan bizonyítással előállni amelyik működik (mondjuk nem létezik rá ellenpélda)?

Egy olyan bizonyításra, melyben nem használod ki az anyag nemszinguláris eloszlását, jó ellenpélda egy olyan, amelyben az.

2017. ápr. 6. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!