Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Földön kívül tényleg nincs...

A Földön kívül tényleg nincs máshol élet?

Figyelt kérdés
2014. szept. 11. 17:15
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
És de, az evolúció számára selejt vagyunk, mert tegyük fel van egy bármilyen élőlény, van a kutya. Csak az ok a reflexei vannak meg, amik az életben maradáshoz és a táplálkozáshoz kellenek, nekünk pedig kifejlődött egy olyan halom dolog, mint az erkölcs, tudatos gondolkozás, stb, aminek biológiai szempontból semmi haszna.
2014. szept. 16. 17:42
 42/70 anonim ***** válasza:

"..nekünk pedig kifejlődött egy olyan halom dolog, mint az erkölcs, tudatos gondolkozás, stb, aminek biológiai szempontból semmi haszna." - Na az nem olyan biztos, hogy biológiailag semmi haszna. :D

A tudatos gondolkozás sztem brutálisan javította a túlélési esélyeinket! Az erkölcs pedig többnyire populációs szinten jár nyereséggel!

2014. szept. 16. 17:55
 43/70 anonim ***** válasza:
A túlélési esélyek drasztikus növekedése már a "selejt" hatása. Állj egy oroszlán elé, nem lesz erkölcsös veled, mégis a csúcsragadozók egyike. Hogy ilyen hipermodernek lettünk, teljességgel véletlen, nem pedig az evolúció megszokott rendjének része. A majmok sem lesznek emberek soha már például.
2014. szept. 16. 18:00
 44/70 anonim ***** válasza:
Az evolúció kontra erkölcs, magasabb rendű eszmék vita régóta megy, érdemes utánaolvasni, tájékozódni. Az nyilvánvaló, hogy csak a csoportevolúció elfogadása esetén hozhatók össze ezek a dolgok, ha nem akarunk tudománytalan, transzcendens magyarázattal élni. A témával kapcsolatban Csányi Vilmos az "illetékes" szerintem. Egyébként a majmok tényleg nem alakulnak emberré hosszú távon sem, ugyanúgy, mint ahogy semmiféle más ma létező állatfajjá sem. Az viszont nem kizárt, hogy belőlük egy olyan faj alakuljon ki, amelyik a mai emberéhez hasonló értelemmel bír. De ez bármelyik más mai állatcsoportból kiindulva is elképzelhető. Ugyanúgy egyébként, mint az is lehetséges, hogy a jelenleg a dél-amerikai esőerdőben élő bizonyos hosszú tölcséres virág és a hosszú nyelvű kolibri esete sem olyan misztikus dolog, jelesül az hogy jelenleg csak ez az egy bizonyos kolibri tudja kinyalni belőle a nektárt, nem jelenti azt, hogy a távoli jövőben ne jöhetne létre hasonló szimbiózis egy másik virág és egy másik kolibri-leszármazott között. Az értelem is csak ilyesféle adaptáció eredménye, csak mi túlértékeljük a jelentőségét.
2014. szept. 17. 09:48
 45/70 anonim válasza:
Nincs, én is csak beugrottam ide, Földre, egy percre! :)
2014. szept. 17. 13:16
 46/70 anonim ***** válasza:
69%-os válaszoló, (hű, milyen erotikus :D,) arra próbálsz utalni hogy szimbiózis is közrejátszhatott a gondolkodó ember kifejlődésében? Itt egy kicsit eltévedtem. Igazából nem vagyok okos, SŐT, de remélem nem mondok hülyeséget a korábbi válaszaimban :)
2014. szept. 17. 15:44
 47/70 anonim ***** válasza:

69-es válasza:

Nem, kérlek, félreértettél. Én csak annyit állítottam, hogy az értelem kialakulása a környzethez való adaptáció egyik - a Földön csak ránk, emberekre jellemző - formája. És nem több, nem különleges, vagy magasabb rendű, mint más élőlények adaptációja. A hosszú nyelvű kolibri csak egy példa volt.

2014. szept. 17. 18:15
 48/70 anonim ***** válasza:
Szerintem az adaptálódás, a túlélés csak a korai fázisban volt fontos. Már egy jó ideje nem a túlélésért fejlődünk, hanem csak úgy. Ott a krokodil. Évmilliók óta semmit sem fejlődik mert kész. Vége az evolúciójának, tökéletessé fejlődött saját maga számára. Az emberek valamiért nem állnak meg a fejlődésben, és van egy olyan érzésem hogy senki sem tudja megindokolni miért.
2014. szept. 17. 18:39
 49/70 anonim ***** válasza:
Krokodil... bocsi így tanították nekem. Hivatalos neve aligátor XD
2014. szept. 17. 18:46
 50/70 Athlon77 ***** válasza:
Biztos hogy van!! De kérdés hogy olyan értelemben-e mint mi gondoljuk. Szinte kizárt hogy egyedül a földön alakuljon ki élet. Mindig azt mondják hogy az élethez fény, oxigén a naptól ideális távolság, mágneses mezők...és 0°C körüli hőmérséklet kell, vagy legalábbis ez az ideális. Aztán a sötét tengerek méllyén bukkannak fel olyan élőlények, akik köszönik szépen jól vannak ott is. Így tehát ki momdja hogy csak oxigént lélegző, emberszerű élőlények lehetnek más bolygókon? El sem tudjuk képzelni még hogy mi az hogy élet, mert csak mindig abból indulunk ki ami körbevesz minket és ismerjük...Minden más csak fikció agyament dolog... Apám mesélte hogy ha ő a saját apjának beszélt volna a TV-ről gyerekkorában jól kinevette volna. Vagy gondoljunk csak a telefonokra. Még kábelen is elképzelhetetlen volt a hang továbítása, most meg már mobilok vannak...Szóval: Biztos hogy vannak!
2014. szept. 17. 20:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!