Lehet-e élet bolygók helyett máshol?
Nyilván a holdak esélyesek már mostanában (régebben nem voltak ennyire azok). De mi van a kisbolygókkal, üstökösökkel? És -uram bocsá'- a kihűlő csillagokkal?
Vagy ami nem is jutott eszembe, ott lehet-e élet? :-)
(Csak ne kérdezd mi az élet, mert nem válaszolok.)
Üstökös-ki van zárva túl kicsi, légkör nem alakulhat ki rajta, hatalmas pályán kering, rettentő hőingadozás emiatt
Kisbolygó-kicsi, megint csak nem lehet igazán légköre
Kihülő csillag-sok naptejjel elképzelhető :P xD
Holdak-talán, bár szerintem ez nagyban függ attól h a főbolygó körüli keringésétől mert az megint felveti a Nap illetve a hpingadozás problematikáját.
Az egész kérdés attól függ h milyen élénk a fantázánk abban h különböző életformáknak milyen feltételekre van szükségük.
ma 20:48
Napon 5000 fok? Ezt honnan szedted ?:D
Több millió fokon izzik , kétlem ,hogy bármilyen ősbaktérium megélne ott.
"Napon élet?? Esélyes xD"
Nem hiszem, hogy csak a humanoid életforma lehetséges. Simán lehet olyan élő szervezet, amelyik épp 5000 °C körül érzi jól magát. Vagy épp olyan, ami -200°C körül.
A Nap nem törpe!
Szerintem azért vannak feltételei az életnek!
A gázlényekben meg társaikban nem hiszek!DE ha ilyen is létezne, mit kezdjünk velük,és ők velünk?
""Napon élet?? Esélyes xD"
Nem hiszem, hogy csak a humanoid életforma lehetséges. Simán lehet olyan élő szervezet, amelyik épp 5000 °C körül érzi jól magát. Vagy épp olyan, ami -200°C körül."
A nap felszínének hőmérséklete valóban 5-6000 °C, de nem csak ez a gond. Ha lenne is élet a napon mivel táplálkozik , hidrogénnel? Én nem hinném h a nap felszínén bármilyen életforma is elúszkálna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!