"Egyszerűen nem fogunk soha kapcsolatot létesíteni velük."
Ez elég erős kijelentés...
Nem mondhatjuk biztosra. Ha lesz egyszer valamiféle kapcsolat (azt meg is kell érnie az emberiségnek kipusztulás, globális felmelegedés, éhenhalás, világháború nélkül/ellenére), akkor is messze a legvalószínűbb valami indirekt bizonyíték. Sokkal kevésbé valószínű, hogy lesz oda-vissza kommunikáció, egyrészt hogyan, másrészt ki várná meg az üzenetet... Az meg pláne, hogy utazgatunk egymáshoz.
Különben ha "ők" jönnének ide, az nekünk régen rossz lenne, ugyanis olyan technikai előnyt jelentene maga tény, hogy azt csinálnának velünk, amit éppen akarnak... De ennek nem látom realitását egyszerűen.
2014. szept. 16. 11:29
32/70 anonim válasza:
A 71%-os válaszolóval alapvetően egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy azért biztosra nem mondhatjuk, de a legvalószínűbbnek én is azt tartom, amiket ő ír.
2014. szept. 16. 11:40
33/70 anonim válasza:
Gondolj csak bele, ha még ide is jönnének. Háborús civilizáció vagyunk. :D Még a földönkívüliek is rettegnének a tömegpusztító fegyvereinktől. Ott van pl az atombomba. A cár-bombának olyan ereje volt, hogy le kellett felezni, mivel már katonai szempontból SEM volt értelme. Tudunk olyan bombát előállítani, ami kipusztítja az egész földet ha kell. Félelmetesek vagyunk, harcokon edződtünk. Ha van olyan civilizáció ami olyan fejlett hogy eljusson hozzánk, az már rég túl van a háborúkon, évmilliók óta nincs erre szükségük. Egy oka van hogy nem gyártunk olyan erejű fegyvereket, amik még ennél is félelmetesebbek. Az, hogy már nem állunk harcban, és ha szerencsénk van, akkor már túl is vagyunk a fajunk háborús, egyesülés korszakán. Most már a gépiesítés és a robotizálás veszi kezdetét. Tudom, elszálltam a témától, de epic belegondolni :D
2014. szept. 16. 15:16
34/70 anonim válasza:
Off.
Érdekes érvek. Én úgy gondolom, ha már ők jönnek ide, akkor mindenképpen olyan szintű lépéselőnyben vannak, hogy a mi bombáink nem sok félelmet keltenének bennük.
Off.
Túlzott optimizmusnak tartom, hogy az emberiség kilépne a háborúskodás korából. Nagyobb bombákat meg szerintem azért nem fejlesztenek, mert a meglévők is totális kataklizmát jelentenének, hiába lenne nagyobb már nem okozna nagyobb rettegést a totális pusztulásnál...
2014. szept. 16. 15:25
35/70 anonim válasza:
Az atombomba olyan erőt képes kifejteni, mint az antianyag-anyag találkozása. Ha közvetlen közelről kapná bármi, nem lenne olyan ereje semminek, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyja. Legalábbis a periódusos rendszerben nincs olyan anyag ami ne bomlana porrá egy közvetlen atombombás találat után :D
Amúgy az egész gond ott van, hogy minden ember szeretné azt hinni hogy nincs egyedül az emberiség. De ha még így is van, parányi az esély egy találkozásra. És ha még meg is történne, mivel ezerszer okosabbak mint mi, valószínűleg nem kezdenének el háborúzni és élhetetlenné tenni a bolygót. Amúgy meg mi van ha tényleg vannak földönkívüliek és mi vagyunk a fejlettebbek? Na? :D
2014. szept. 16. 15:49
38/70 anonim válasza:
Botorság lenne azt hinni, hogy nincs máshol élet. Mindazonáltal az emberéhez hasonló civilizációban nem hiszek. Véleményem szerint csupán tévedésből fejlődtünk ennyire értelmes lénnyé. Az evolúció "célja" minden faj esetében csak a túléléshez szükséges adottságok kifejlesztése, nem pedig egy olyan faj létrehozása, amely puszta hobbiból is képes megsemmisíteni nem csak önmagát, hanem az egész élővilágot. Már maga hobbi is nonszensz, a bölcselkedésről meg ne is beszéljünk. Napjaink nem a túlélésért való küzdelemmel telnek, hanem annál jóval több mindenre jut időnk. Az életkort is kitoltuk, pedig minden más faj csak a reprodukcióra képes korát éri meg, utána menthetetlenül elpusztul, hiszen a továbbiakban semmi haszna.
Tudom, nem találok egyetértésre e soraimmal, hisz senki sem szeret szembesülni a ténnyel, hogy puszta genetikai selejt, nem pedig "kiválasztott", felsőbbrendű lény.
2014. szept. 16. 16:31
39/70 anonim válasza:
"Botorság lenne azt hinni, hogy nincs máshol élet. Mindazonáltal az emberéhez hasonló civilizációban nem hiszek."
Jó, de ilyen alapon ugyan miért ne lehetne máshol is efféle véletlenszerűen "selejt" faj?
Sztem nem jó kifejezés a kiugróan magas IQ-ra a "selejt" kifejezés. :)
2014. szept. 16. 16:36
40/70 anonim válasza:
Miquel, megváltoztattad a látásmódom. Esküszöm erre még nem gondoltam. De nem hogy én, szerintem ez nagyon keveseknek jut eszébe. A rengeteg fajból 1 tudott kimagasodni, és ez is csak véletlen. Valószínű hogy egy 100%-os skálán telibe találtuk azt a 0.1%-ot, és kitörtünk az evolúció átlagából. Csak egy üzemzavar a rendszerben az emberiség megszületése :o Nagyon érdekes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!