Hol van a világegyetem vége?
még mindíg én vagyok , és hogy frissítsem a memóriád tessék :
"Van az ember, van aztán a környezete, van aztán a természet, aztán van a világ tehát a bolygó, aztán van az univerzum,aztána világegyetem,de még azon kívül is van hely és azon kívül is van valami és azon kívül is van valami.Ha a világ egyetem egy meghatározott nagyságú burok lenne akkor mellette mi van?Na és az mellett? Mert hogy valami van az biztos.Semmi az nem lehet jelen a létben."
"...aztána világegyetem,de még azon kívül is van hely és azon kívül is van valami és azon kívül is van valami..."
ott van a gond, hogy te a mindennapi tapasztalataid alapján próbálod elképzelni azt, amit így nem lehet.
nincs értelme annak a kérdésnek, hogy "de mi van a világegyetemen túl?"
sajnos - ha nem fogadod el ténynek a tudomány eredményeit, akkor nem fogunk közös nevezőre jutni...
"...aztán a világegyetem,de még azon kívül is van hely és azon kívül is van valami és azon kívül is van valami..."
ott van a gond, hogy te a mindennapi tapasztalataid alapján próbálod elképzelni azt, amit így nem lehet.
Már hogyne lehetne?? :S:S, csak téged az idegesít hogy nem tudod elfogadni a tényt... akkor ha olyan okos a tudomány meg magyarázás, miért nem tudja elfogadni hogy: "Hát evidens hogy senki nem tudja mekkora ez az egész világ"....ugyanis ezt akármilyen tudományosan magyarázná akárki.Akkor sem tudja szó szerint még Isten sem mekkora és mi ez az egész hatalmas tér amiben mi emberek élünk.Most komolyan mi ez az egész?Érted már? lehet az egész univerzum egy sejt egy másik ember vérében, csak egy picike kis sejt és ha megint azt veszed akkor van az ember megint és a környezete és így tovább.De ez csak egy hülye példa.Egyszóval és szépen elmondva és 100% os igazsággal elmondom a tényt: Soha senki, még te sem, még Isten sem tudja megmondani mekkora az egész világ.Sajnálom de nem értem miért nem értel egyet.Te tök másról beszélsz szerintem.De most hagyd a könyveket és a tudós szöveget és gondolkozz csak egy kicsit lazán.
"De most hagyd a könyveket és a tudós szöveget..."
rendben, elhagyhatom, de az akkor már a mese kategória...
"De most hagyd a könyveket és a tudós szöveget..."
rendben, elhagyhatom, de az akkor már a mese kategória...
Csak durván fogalmazva mese, ez csupán józan laza fantázia aminek 100% os igazság alapja van.Tény hogy senki sem tudja hogy mekkora a világ egyetem.És soha ember nem lesz majd aki megmondja.
Univerzum vége... szerintem ezt egy körhöz lehetne hasonlítani. Tulajdonképpen a körvonal egy bizonyos értelemben végtelen. Ha elkezdenénk körbejárni nem érnénk a végére, de ugyanakkor tudjuk, hogy van vége, meg van határozva, hogy mekkora.
Ez egy olyan dolog, amit emberi agy nehezen tud felfogni.
A "világegyetem" minden létező dolgot jelent. Ha létezik az a bizonyos "univerzumon kívüli tér" akkor a világegyetem jelentésébe az is benne van.
Szerintem nincs világmindenségen kívüli hely. Valahol minden elkezdődik, vagy valamiből kiindul, és valahol, valamikor véget is ér. Nincs olyan, hogy végtelen. Ez nem létező fogalom. Nincs annyi anyag, vagy tér ami a végtelenséget képes lenne megalkotni.
Jogos a kérdés, hogy hova terjeszkedik a világegyetem. Ki tudja, lehet, hogy egy megadott üres térbe növekszik amíg teljesen el nem "telíti", majd újra zsugorodni kezd. Lehet, hogy azon kívül is van valamilyen "zóna", de ez nem megy a végtelenségig. Nincs olyan, hogy végtelen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!