Ezt eddig is sejtettuk, kvantumfizikaban ez egy altalanos dolog... reszecskei szinten ez mukodik, nagy meretekben viszont a relativitaselmelet... legalabbis eddig ugy tunik. Az is lehet, hogy mindket elmelet hulyeseg.
2009. dec. 26. 14:43
12/30 anonim válasza:
Ami tőlünk 13,7 mrd fényévre van, annak nem láthatjuk a 13,7 mrd évvel ezelőtti állapotát, mert akkor még majdnem mellettünk volt, nem pedig 13,7 mrd fényévre.
2009. dec. 26. 19:55
13/30 anonim válasza:
Ha pl. fenysebesseggel tavolodna, akkor pontosan akkori allapotat latnank. 13 milliard evig mozdulatlanul latnank az egeszet. Nem fenysebesseggel tagul a vilagegyetem, de eleg gyorsan, szoval nagysagrendben legalabbis olyan regi allapotat latjuk.
19/F
2009. dec. 26. 21:22
14/30 anonim válasza:
1et tudok: A világegyetem végét nem látjuk, hanem csak addig, amilyen messziről fény érkezik még hozzánk, kb. 13,8 milliárd fényév távolról. Ekkora most a sugara. Valószínűleg az anyag magának tágítja
2009. dec. 27. 01:41
15/30 anonim válasza:
01:11-nek:
Valószínűleg a Nagy Reccsre gondolsz. Egyes elméletek szerint az Univerzum egy bizonyos pontnál tovább nem tud tágulni, és az egész elkezd zsugorodni. Ennek a vége lenne a Nagy Reccs (egy pontba sűrűsödik össze az Univerzum). Ezt pedig talán egy újabb Nagy Bumm követi.
2009. dec. 31. 13:57
16/30 anonim válasza:
Na de gyerekek, ne hülyéskedjetek már.Hol lenne vége ennek az ekész világegyetemes univerzumos túrónak?Figyeljetek kicsit, csak gondolkodjatok.Soha nem fogjátok tudni rá a választ és ne is erős ködjetek.Van az ember, van aztán a környezete, van aztán a természet, aztán van a világ tehát a bolygó, aztán van az univerzum,aztána világegyetem,de még azon kívül is van hely és azon kívül is van valami és azon kívül is van valami.Ha a világ egyetem egy meghatározott nagyságú burok lenne akkor mellette mi van?Na és az mellett? Mert hogy valami van az biztos.Semmi az nem lehet jelen a létben.Ha ügyesek és intelligensek vagytok egy kicsit akkor igazat adtok és látni fogjátok hogy semmi értelme ezen gondolkozni mert az Isten tudja csak, lehet még ő sem.
2010. jún. 18. 23:41
17/30 anonim válasza:
a hétköznai logika szerint igazad is lehetne, de sajnos a hétköznapi logika makroméretekben nem működik.
az anyag, a tér és az idő egymástól el nem választható fogalom.
az anyag egyszerre hozza létre a teret és az időt, így, ahol nincs anyag, nem lehet térről sem beszélni.
a világegyetem vége után már nincs anyag (ezért a vége), így tér és idő sincs.
a világegyetem a tágulása során teremti meg a teret és az időt.
2010. jún. 19. 02:02
18/30 anonim válasza:
De bazze itt már ha jobban bele gondolsz,azt írod hogy a világegyetem vége után már nincs anyag....és a világ egyetem a tágulása során teremti meg az anyagot.Már ezt megint meg magyaráztad,pedig csak tanultak szerint van igazad.Ezen nincs mit magyarázni tudósiasan.Figyelj eleve ha a világegyetem a tágulása" után teremti meg az anyagot...akkor már megint egy bizonyos nagyságú dologról beszélsz mivel mindennek van egy meghatározott nagysága ami "TÁGUL" könyörgöm.A p.unci is tágul ha keféled.Tehát eleve meghatározott a nagysága a világegyetemnek amiről te beszélsz.Akkor kérdezem én a tágulás a maximális méretét amikor elérte az mellett mi van?és nem basztatásból kérdezem...valami akkor is van mellette és a mellette levő valami mellett is van valami.Ezt csak azok érthetik amit most ide írkálok kik ügyesen fantáziálnak és bár vicces de tényleg így van ahogy állítom.Mindíg van minden mellett valami.Ezt soha senki nem fogja tudni hogy mekkora ez a világ, ez megmagyarázhatatlan.
2010. jún. 19. 11:43
19/30 anonim válasza:
bár akaratlanul, de nagyon jó a p-unci példád :)
ha így könnyebb, akkor képzeld el, hogy a p* átmárője kefélés előtt 1,5 cm - ha keféled, akkor kitágul arra a tartományra, ahol előtte még nem volt, így maga a kefélés hozza létre a p*uncit ott, ahol előtte még nem volt...
így már érthető?
2010. jún. 19. 12:22
20/30 anonim válasza:
Igen a pun.ci mérete az előző méretétől elfog térni,de ezzel még akkor sem magyaráztad meg azt hogy mi mellett mi van.Attól függetlenül még így sem megcáfolható az hogy mindíg van minden mellett valami.Nem tudom jobban kifejteni jobban annál jobban ahogy te előtted leírtam.Ez teljesen megmagyarázhatatlan értsd már meg végre. =) ezt nem hiszem el !! =D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!