Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit gondoltok az evolúció...

Mit gondoltok az evolúció ellen szóló bizonyítékokról? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Az evolúció szerint ugye ez a hal a devon-kor indexkövülete. Tényleg 365 millió évet éltek túl, vagy esetleg nem több millió éves a Föld? Mi van azzal a körkörös érveléssel, hogy a kövületeket a kőzet alapján, a kőzeteket pedig a kövületek alapján datáljuk? És mi van a trilobitákkal? Találtak egy cipőlenyomatot, amiben egy megkövült trilobita volt. És a dinoszauruszok? 2005 májusában találtak olyan dínócsontot, amiben még ott voltak a vérsejtek. Mit gondoltok ezekről?

2013. febr. 12. 16:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 A kérdező kommentje:

Nézd, 38-as. Szerintem minden elméletnek helyet kell adni, így az evolúciónak és a teremtésnek is. Én nem hiszem el az egyiket, a másikat viszont igen. Mert nekem ésszerűbbnek tűnik, és olyan boldoggá tesz, hogy van valaki, aki feltétel nélkül szeret engem: Jézus

És annyi biztos, hogy a Bibliában nem az van leírva, hogy az élőlények kifejlődtek. Ott világosan az áll, hogy Isten szavával teremtette Egyébként meg, ha már annyira szeretnék bizonyítékokat, nézz utána te magad. :)

2013. febr. 14. 16:01
 42/72 A kérdező kommentje:

Nézd, 38-as. Szerintem minden elméletnek helyet kell adni, így az evolúciónak és a teremtésnek is. Én nem hiszem el az egyiket, a másikat viszont igen. Mert nekem ésszerűbbnek tűnik, és olyan boldoggá tesz, hogy van valaki, aki feltétel nélkül szeret engem: Jézus

És annyi biztos, hogy a Bibliában nem az van leírva, hogy az élőlények kifejlődtek. Ott világosan az áll, hogy Isten szavával teremtette az egész világmindenséget.

Egyébként meg, ha már annyira szeretnék bizonyítékokat, nézz utána te magad. :) teremtes.com

2013. febr. 14. 16:03
 43/72 A kérdező kommentje:

Képzeld, hogy hallottam róla. Meglepődtél?;)

Szerintem pedig te nem hallottál még a kreácionista értelmezésekről és a Teremtőről. ;)

2013. febr. 14. 16:07
 44/72 anonim ***** válasza:
77%

"Egyébként pedig azt elhiszem, hogy a farkasból tenyésztették ki a kutyát, meg hogy a bankiva tyúk a házi tyúk őse, de attól még naggyából ugyanúgy néznek ki, és egy fajon belül vannak."

"Ma senki és semmi nem képes a fajától eltérő utódot nemzeni, miből gondoljátok, hogy régen ment nekik?"

Mikor lennének egy fajon kívül? Vagyis mi alapján sorolsz két élőlényt egy vagy kettő fajba? Vagyis akkor te milyen fajfogalmat használsz?

"Tehát a makroevolúcióval(fajokon belüli variálódás) teljesen egyetértek, mert ez ma is megtörténik, bizonyítható."

Vazzeg ennyire sötét nem lehetsz! A kreacionisták a mikroevolúciót fogadják el és a makroevolúciót tagadják.

"De honnét veszik, hogy a macska és a banán rokonok? Közös csontok? "

Közös genetikai kód, közös biokémia. [link]

"Ha egy CD-n 3 karcolás van, a másikon pedig négy, akkor az bizonyítja, hogy mindkettőnek egy kilencvenezer éves, 2 karcos lemez volt az őse?"

Nem szeretem magam ismételni: A CD tojást rak? Kis CDket szül?

"Szerintem minden elméletnek helyet kell adni, így az evolúciónak és a teremtésnek is."

Persze, érdekes módon a dimenzióvihar-elméletet em is említed! Miért diszkriminálsz a dimenzióviharok ellen?

"Mert nekem ésszerűbbnek tűnik,"

Mitől tűnik ésszerűbbnek?

"És annyi biztos, hogy a Bibliában nem az van leírva, hogy az élőlények kifejlődtek. Ott világosan az áll, hogy Isten szavával teremtette"

És ha ott hibásan áll ez?

"Egyébként meg, ha már annyira szeretnék bizonyítékokat, nézz utána te magad. :)"

Ja, meg érveljek is magam ellen, mert arra is lusta vagy?

Egyébként látod máris tudok mutatni két díszpéldányt aki kreacionista, mégis hazudik, mint a vízfolyás: Az első te magad vagy, például megkérdeztem tőled, hogyan méred a méhecske bonyolultságát? Erre nem válaszolsz semmit, csak lököd a rizsát továbbra is. Miért, talán nincs erre válaszod? Esetleg magad is rádöbbentél, hogy valótlan állítást tettél, halvány fogalmad sincs arról, hogyan lehetne összehasonlítani egy méhecske és egy számítógép bonyolultságát? De nem te mondtad, hogy a kreacionisták nem hazudnak? Akkor miért nem mutatod meg, hogyan hasonlítottad őket össze? Vagy miért nem ismered be, hogy fogalmad sincs, csak hazudtál? Ha már teszerinted a hamis tanúság utálatos az úr előtt, te miért nem tisztázod magad?

A másik egy kreacionista ( http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri.. ), aki minden érvét a "rések istene" érvre fűzte föl, de már harmadszorra sem hajlandó egy egyszerű kérdésre válaszolni (Ha x adatot egyetlen ember sem ismer, az bizonyítja -e, hogy az semmilyen más módon sem állhatott elő, csak úgy, hogy a jóistenke teremtette? Vagy lehetséges az is, hogy az adat megszerezhető, csak te nem ismered? Melyik?), helyette össze-vissza mellébeszéléssel és tereléssel próbálja elütni a kérdést. Szerinted miért van ez, hogy minden kreacionista így hazudik folyamatosan? Nem féltek az istenetek haragjától? Mert tudod persze, itt a fórumon lehet izmozni, csak mintha éppen ti hinnétek abban, hogy a jóitenke folyamatosan figyel, őt nyilván nem tudjátok megtéveszteni ilyen egyszerű hazugságokkal, nem?

2013. febr. 14. 16:35
 45/72 A kérdező kommentje:
Most én azt nem értem, hogy miért bántasz? Amúgy a kultúrpolitikai véletlenül írtam el, és ugyanattól tűnik ésszerűbbnek a teremtés, amitől neked az evolúció. Ennyit erről. És azért nem írok bizonyítékot, mert már kb 6szor belinkeltem a teremtes.com -ír. És utánanézzenek, és nem hazudok! Kérlek, mondd el, mi volt abban hazugság, amit leírtam. Egyébként azért példálózok tárgyakkal, mert elvettétek az összes élőlényt, amivel lehetne. De kérlek, nyomdafestéket tűrő hangnemben válaszolj, ne veszekedjünk! :(
2013. febr. 14. 16:50
 46/72 A kérdező kommentje:
A közös genetika és biokémia egy közös tervezőt is bizonyíthatnak...
2013. febr. 14. 16:52
 47/72 A kérdező kommentje:
Szóval a mikroevolúciót véletlenül írtam makronak. Bocs
2013. febr. 14. 17:08
 48/72 anonim ***** válasza:
100%

"Kérlek, mondd el, mi volt abban hazugság, amit leírtam."

Elmondtam: "megkérdeztem tőled, hogyan méred a méhecske bonyolultságát? Erre nem válaszolsz semmit, csak lököd a rizsát továbbra is. Miért, talán nincs erre válaszod? Esetleg magad is rádöbbentél, hogy valótlan állítást tettél, halvány fogalmad sincs arról, hogyan lehetne összehasonlítani egy méhecske és egy számítógép bonyolultságát? De nem te mondtad, hogy a kreacionisták nem hazudnak? Akkor miért nem mutatod meg, hogyan hasonlítottad őket össze? Vagy miért nem ismered be, hogy fogalmad sincs, csak hazudtál? Ha már teszerinted a hamis tanúság utálatos az úr előtt, te miért nem tisztázod magad? "

De azóta megint csatlakozott egy újabb ehhez: "Mikor lennének egy fajon kívül? Vagyis mi alapján sorolsz két élőlényt egy vagy kettő fajba? Vagyis akkor te milyen fajfogalmat használsz?"

2013. febr. 14. 17:16
 49/72 A kérdező kommentje:

teremtes.com pont úgy gondolok mindent mint Hovind(kivéve abban, hogy lóhúst evett;) ) és légyszi ne kötözködj tovább, mert nem látom értelmét!

Amúgy én utána szoktam nézni a teremtés ellen és az evolúció mellett szóló bizonyítékoknak, úgyhogy te is megteheted az evolúció ellen és a teremtés mellett szólókkal :)

2013. febr. 14. 17:31
 50/72 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem minden elméletnek helyet kell adni, így az evolúciónak és a teremtésnek is. "

Szerintem meg nyilvánvalóan hamis modellekkel nem kell foglalkozni. A fajok eredetére milliónyi hamis elmélet gyártható, miért pont a biblia szerinti hamis modellt tanítsuk az evolúció mellett? Miért nem valami indián teremtésmítoszt arról, hogy a holló hogyan költötte ki egy tojásból a világmindenséget? Arra is pontosan annyi bizonyíték van, mint az özönvízre. :-D

2013. febr. 14. 18:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!