Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Elítélitek Darwin tanait?

Elítélitek Darwin tanait?

Figyelt kérdés
Mert én nagyon elitélem!
2009. júl. 13. 11:31
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
az elottem szolo ir 1/2igazsagot. kiegesziteskent, a katolikus vallas nem azert volt egyedul europaban, mert a tobbit nem turtek el, hanem azert mert a tobbi akkor meg nem letezett.
2009. nov. 6. 18:58
 32/41 anonim ***** válasza:

Nem létezett?

És a rengeteg különféle természeti vallás? Pl a magyar pogány hitvilágot olyan hathatósan kiírtották, hogy a történészek még ma sem tudják összerakni, de ez csak a magyar kereszténység előtti hit. Rengeteg vallást írtottak ki a keresztények, mindet ami európában azelőtt megvolt, kezdve a római istenképektől egészen az amerikai őslakosok gazdag hitvilágáig.

Aktívan, erőszakkal térítettek a középkorban, de még napjainkban is dolgoznak keresztény misszionáriusok Óceániában és Afrikában, akik a benszülött vallásokról igyekszenek ajándékokkal kereszténységre téríteni embereket.

Szerintem valamit nagyon félreértettél, ha úgy gondolod, hogy a kereszténység nem tűntetett el más vallásokat.

2009. nov. 6. 19:17
 33/41 anonim ***** válasza:
Így van. Kösz
2009. nov. 6. 19:34
 34/41 anonim ***** válasza:
0%
En itt mondjuk speciel a reformaciora es ennek vallasira gondoltam. Egyebkent leteztek mas hiedelmek, de azokat nem nevezem vallasnak. Vallasrol a kereszteny vallasokon belul beszelunk.
2009. nov. 6. 20:35
 35/41 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem ,hogy csak a keresztény vallás ,a vallás.

A pogányoknak is volt vallásuk, az öserdö mélyén lévö indiánoknak is van vallásuk és nem a keresztény.

Azok a "hiedelmek" amire te gondolsz az volt a VALÁSuk.

2009. nov. 6. 21:08
 36/41 anonim ***** válasza:

A hiedelem szerintem egy-egy fogalomra vonatkozik. Pl hiedelem, hogy a fekete macska balszerencsét hoz, vagy hogy újévkor lencsét kell enni.

A vallás az egy teljes eszmerendszer, például, hogy a természeti jelenségeknek szellemei vannak, akiket engeszteli kell, ha háborgatjuk őket. Így lesznek tavaknak, erdőknek, folyóknak szellemei. Ez összességében szerintem egy vallás, rítusokkal, sámánokkal és számtalan hiedelemmel.

De olvass utána a közép-amerikai indián vallásoknak. Templom városokat építettek és hosszú és költésges vallásos ceremóniákat tartottak, kiterjedt papságuk volt. Ha azok nem vallások akkor mik?

Ha szerinted csak a kereszténység különböző ágazatai számítanak vallásnak, akkor az egy nagyon szegényes képet fest rólad...

2009. nov. 7. 10:45
 37/41 anonim ***** válasza:
Előző: ott a pont.
2009. nov. 7. 12:03
 38/41 anonim ***** válasza:
hat mondjuk tenyleg lehet vallasnak mondani, mas istenek, jelensegek imadasat is, de a kozepkori vllasoktol indultunk el, ezert nekem a kereszteny vallasok ugrottak be. Ez a fogalom, h vallas, pedig a keresztenyseggel terjedt el, a tobbi hitet senki nem nevezte vallasnak se akkoriban, se azelott. Jo, h most ra lehet mondani, h ok is hisznek valamiben, tehat ez is egy vallas. alairom. de en nem erre gondoltam. Jol eltavolodtunk Darwintol
2009. nov. 7. 18:39
 39/41 anonim ***** válasza:
0%

Inkább azt ítélem el, hogy az iskolákban csak ezt tanítják. Szerintem a tanulókkal meg kellene ismertetni az evolúció elmélettel és a teremtés elmélettel is, és döntsék el ők maguk, hogy melyiket fogadják el.

"Különben meg nagy tévedés azt hinni, hogy megpróbálja kiiktatni a teremtőt. Nem is foglalkozik az élet keletkezésével."

Hát persze, hogy nem foglalkozik vele, mert arra már ő sem talált magyarázatot, hogy hogyan keletkezett élettelenből élő. Ez már a kémiai evolúció témája.Azért megvolt erről is a maga elmélete amiről egy barátjának írt levelében olvasható. Még véletlenül sem egy mindenek felett álló intelligencia általi teremtéssel magyarázza.

Nekem az a legnagyobb problémám Darwin elméletével, hogy tudományosan bizonyított tényként kezelik, oktatják, nem pedig akként, ami, egy ember elméleteként.

Úgy gondolom, hogy minél többet foglalkozunk, minél inkább elmélyedünk az élet csodáiban, tökéletes rendjében/rendszerében működésének rejtélyeiben annál inkább rájövünk, hogy léteznie kell egy mindezt létrehozó intelligenciának. Szerencsére erre már sok tudós ember is rájött.

2011. jan. 22. 23:58
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

Akárhogyan is, a tudomány órának az adott tudomány eredméyneit kell oktatnia. A földrajz órán sem mondják el, hogy a Föld gömbölyű, mások szerint pedig lapos, aztán mindenki döntse el.

A biológia tudománya ma az evolúciót fogadja el. Szép lenne, ha mondjuk biológián az embert tanulva pl aurákról meg egyéb marhaságokról lenne szó, aztán válogassa ki a gyerek ami neki tetszik. Nem.

Töriből se tanulják azt az elcsalt középkort, amit egy némat ürge nyomat, pont azért mert nem kell ráönteni minden marhaságot a gyerekre. Az iskolában az adott tudomány által már elfogadott elméleteket oktatják eléggé leegyszerűsített módon.

Az iskola nem ad semmilyen vallási nevelést, ezt hívják szekularizációnak. A tudomány nem mondja azt, hogy bennem kell hinni, nem ad dogmákat és megváltathatatlan elméleteket. Ha a szülő ilyet akar a gyerekének akkor irassa be hittanra, ott majd elmondják neki a teremtést. Ez nem az iskola dolga, és azon belül pláne nem a biológiáé.

2011. jan. 23. 01:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!