Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A gimiben tanuljuk Darwin...

A gimiben tanuljuk Darwin evolúciós elméletét?

Figyelt kérdés
és ha nem,akkor az orvosok tanulják az orvosin?
2009. nov. 7. 10:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Persze hogy tanuljátok. Középiskolai biológia tananyag gimnáziumban.
2009. nov. 7. 10:37
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi csak mert olvastam h romániában már nem tanulják mert úgy gonolják h ez nem fontos.Még jó hogy Mo-n élek:)
2009. nov. 7. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán. A modern evolúciót tanítják (annak is a rövid változatát, hiszen az evolució ingen nagy téma), ami sok helyen ugyanaz, sok helyen különbözik attól, amit Darwin eredetileg leírt.

Sztem orvosin se tanítják konkrétan, inkább a biológia szakra jellemezők az ilyen kurzusok.

2009. nov. 7. 10:53
 4/11 anonim ***** válasza:
70%

Orvosin tuti nem tanítják. Max. állatorvosin.

Gimnáziumban viszont az evolúció elmélet (ha nem is szó szerint a darwini) kötelező tananyag. Sőt, többnyire már általános iskolában is. Én már hetedik-nyolcadikban tanultam.

Amúgy van ahol nem tanítják. Pl. Amerikában a katolikus magániskolák között van aki azt mondja, hogy a Biblia szó szerint igaz és Isten szó szerint hat nap alatt teremtette a világot, ezért az evolúció hülyeség és nem tanítják. Ez azonban hátrányt jelent a tanulóknak, mert így esélyük sincs felvételt nyerni a legtöbb egyetemre.

2009. nov. 7. 11:28
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Hát nem igazán tanítják, inkább csak megemlítik, mert úgy általában mindenki ismeri már ezt a "sztorit".
2009. nov. 7. 11:51
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó, nem fejtik ki részletesen, de azért egy órát rá szoktak szánni.
2009. nov. 7. 11:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Romániában is tanítjuk. Nem pontosan a Darvinit, mert az nem tökéletesen igaz. De van egy egész óra, amikor ezt fejtegetjük. Nem vagyunk annyira lemaradva magyarorszagtól a tananyag szempontjából. Voltunk természettudományi, ill. biológiai versenyen Pécsen, és legyőztünk titeket.
2009. nov. 7. 18:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Darwinit. bocs. előbbi voltam.
2009. nov. 7. 18:48
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

18:47-es. Én is Romániában élek. Senki nem állította, hogy le vagyunk maradva. Pusztán a kérdező hallott valamit arról, hogy itt nem tartalmazza a tananyag a darwini evolúcióelméletet.

Hogy a kérdésre is feleljek. Kedves, kérdező, hogy értsem a kérdésedet? Hogy az evolúció-elmélet helyett az egyházi elméleteket tanítják, vagy pedig a biológiaórák keretén belül nem térnek ki részletesen Darwin elméletére? Ha az első variáció él, akkor negatív.:) Ugyanolyan biológiát tanítanak itt, mint Nálatok. Ha a második variáns, akkor.. hmm.. én nem emlékszem, hogy külön kitértünk volna erre a témára, de magától értetődő volt minden.

2009. nov. 8. 17:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Én például gimiben egyszer se tanulta, szal nem volt benne a tananyagban, nem kellett megtanulni sem, max ha kapcsolódó téma volt, a tanár utalt rá, hogy evolúció oszt cső.

(tavaly ballagtam gimiből)

2009. nov. 10. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!