Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Úgy hallottam Darwin vallásos...

Úgy hallottam Darwin vallásos volt, meg olyat is hogy az evolúció nem zárja ki Isten jelenlétét, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
énis kezdem elfogadni hogy az evolúció egy létező dolog ,ugyanakkor azis hogy az élet a halál után nem ér véget...
2009. dec. 19. 16:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Isten létezése nem zárja ki az evolúciót max a bibliát hazudtolja meg. Lehetséges, hogy van Isten csak éppen ő nem tett többet annál, hogy potyogtatott pár egysejtűt az óceánba és ennyiben hagyta a dolgot.
2009. dec. 19. 16:42
 2/22 anonim ***** válasza:
41%
Mivel tudod bizonyítani, hogy a halál után van élet? Nagyon érdekes gondolat, csak nem igaz, szerintem kár benne hinni...
2009. dec. 19. 16:49
 3/22 anonim válasza:
58%

Kedves utolsó és te mivel tudod bizonyítani azt, hogy nincs?

Senki sem tudja, mert még nem jött vissza senki. Furcsa is lenne:)

2009. dec. 19. 17:16
 4/22 anonim ***** válasza:
85%
Darwin nem volt vallásos, agnosztikus volt. A darwini evolúcióelmélet egy biológiai elmélet, semmi köze vallási kérdésekhez. Nem véletlen, hogy pl. a katolikus egyház elfogadja a darwinizmust.
2009. dec. 19. 17:23
 5/22 anonim ***** válasza:
52%
Én a valóságban élek és tudományt választom a hit, teológia, és filozófia helyett. Annak kell bizonyítani aki állította, hogy létezik. Azért nem tudom cáfolni, mert az ilyen kérdések nem tartoznak a tudomány hatáskörébe, ugyanis ami nem létezik azt nem lehet vizsgálni. Ha hiszel benne, tagadod a tudományokat, ami nem tökéletes, de nincs nála jobb. Miért kell az embereknek olyan dolgokkal foglalkozni amik nem léteznek? Ezek üresjáratok, nincs semmi értelmük. Csináljak inkább hasznos, értékteremtő dolgokat.
2009. dec. 19. 17:33
 6/22 anonim ***** válasza:
31%

17:33

Köszönjük, hogy felmondtad az "Érvek kezdő ateista hittérítőknek" brosúra első leckéjének összes közhelyét.

2009. dec. 19. 17:46
 7/22 anonim ***** válasza:
54%
Remélem egésznap rettegsz a szent szűzmáriádtól, viszont sajnálom azt a pár professzort akit vasárnaponként megégettek. Vagy az már nem divat? Ahogy elnézem nem sokára ismét az lesz. Nem véletlen, hogy a katolikus egyház elfogadja a darwinizmust? Tapsolok örömömben, hogy ilyen haladó gondolkodású és felvilágosult az egyházad. Giordano Bruno is örülne ha hallaná. De miért is nem él...?
2009. dec. 19. 17:57
 8/22 anonim ***** válasza:
56%

17:57

Megy a brosúra többi fejezete is?

2009. dec. 19. 18:24
 9/22 anonim ***** válasza:
58%

Én is ateista vagyok, de azért lehet a dolgot ésszel is művelni...

"Ha hiszel benne, tagadod a tudományokat" Ez mégis mire alapozod?

"Csináljak inkább hasznos, értékteremtő dolgokat.

" Te vagy a legbutább ember a világon ha nem ismered fel a vallás értelmét, értékét.

Mi alapján állítod ennyire biztosan, hogy nem létezik?

2009. dec. 19. 18:30
 10/22 anonim ***** válasza:
69%
elég sarkosan fogjátok fel a dolgokat szerintem. Hiszek istenben..nem állítom h az egyház mindent jol tett amit tett de ha olyan rossz lenne akor valoszínűleg nem maradt volna fenn. A Biblia pedig egy példázat. pláne az ószövetség de az uj is. Az akori embereknek igy lehetett elmagyarázni mekkora ereje lehet a hitüknek. Persze volt amikor az egyház ugy gondolta hogy a tudosokat meg kell égetni.. meg volt mikor a romaiak ugy h valakit a vallása miatt meg kell etetni az oroszlánokkal. A vallás nem tagadja a tudomény megfér egymás mellett hisz a vallásba példázatok vannak ha mongyuk a báránybőrbe bujt farkast meséled a gyerekednek elmondod utána h hazugság az egész mert a báránybőrbe sose fog tudni belebujni a farkas?azis csak egy példázat...eléggé eltértem az alapkérdéstől ezért elnézést
2009. dec. 19. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!