Elítélitek Darwin tanait?
Egészségedre. (Azért jó lenne, ha rendesen megismerkednél emem tanokkal és utána mondanád, hogy elítéled, mert szerintem olyanről beszélsz amiről elegendő ismereted nincs)
Én nem ítélem el. Egy tudományos elméletben nincs is elítélni való, az lehet vagy helyes, vagy helytelen, de nem moralizálás alapja. At elítélés pedig morális kategória.
Tehát én nagy vonalakban egyetértek vele és elfogadom.
Gondolom azért ítéled el, mert sokak között te is félreérted, és olyan következményeket tulajdonítassz neki, amelyek nem állnának fenn, ha sokan akik elfogadják szintén nem értenék félre.
Én elfogadom Darwin tanainak alapeszméjét, mert igaz. A lényegét tekinve, következetes, és aki megérti, láthatja, ellentmondásmentes.
Különben meg nagy tévedés azt hinni, hogy megpróbálja kiiktatni a teremtőt. Nem is foglalkozik az élet keletkezésével. A már meglévőnek tekintett élet, életfomák változásainak okát, módját magyarázza.
Tulajdonképpen mik is ezek a "tanok", amiket elítélsz? Esetleg részletezhetnéd, mivel nem értesz egyet, mert így, hogy "Darwin tanai", elég ködös meghatározás.
Miben nyilvánul meg az, hogy "elítéled"? Nem hiszed el, hogy az embernek és a csimpánznak közös őse volt? Tüntetéseket szervezel? Levelet írsz az oktatási miniszternek? Kibérelsz egy egész oldalt valamelyik napilapban és ott terjeszted a nézeteidet? Biblia-tábort szervezel gyerekeknek, ahol azzal tömöd a fejüket, hogy az evolúció áltudományos? Felgyújtod a Magyar Tudományos Akadémia épületét? Agyonlősz minden biológust, akivel csak találkozol?
És a legfőbb kérdés: Tulajdonképpen mindezt mi alapján? Nem érted, mi is az a biológia, vagy úgy általában a tudomány, és amit nem értesz, az csak a sátántól eredhet, tehát küzdesz ellene? Nem tetszik, hogy nem a Bibliát tanítják az iskolában? Egyszerűen csak túl sokat olvastad az ÉRTEM oldalát és arra jutottál, hogy az evolúció, mint olyan hülyeség? Vagy egyszerűen ez csak a szokásos tizenéveskori lázadás, csak mivel a hetvenes évek már elmúltak, te nem hippi lettél, hanem vallási fanatikus?
Tudjátok ez az alapvető probléma. Olvastok egy könyvet és mivel nyomtatásban volt ezért minden szavát elhiszitek.
Aki természettudománnyal foglalkozik annak alapbállítottsága, hogy mindent kétkedve fogad, még a bizonyítékokat is gondosan mérlegeli, a körülményeket vizsgálja. Véleményem szerint ehhez a témához az szólhat hozzá aki olvasott legalább 50 e témával foglalkozó könyvet, tanulmányt, hiteles és több felől igazolt adatokkal rendelkezik és képes arra, hogy mindezek alapján mérlegeljen és konzekvenciát szürjön le belőle.
Aki olvasott 2-3, ilyen-olyan hitelességű művet, az inkább ne mondjon véleményt, mert nincs meg az elegendő tárgyi tudása hozzá. (és ez vonatkozik mindenre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!