Szerintetek a világűr végtelen, vagy valhol vége van?
Igen valószínűleg körbe záródik.
Kíváncsi lennék, hogy az a 13,7 milliárd fényév, amit egy foton az Univerzum élete során maximum bejárhatott, hány százaléka lehet a teljes Univerzum-körnek. :)
"A válasz megírásának időpontja: ma 11:54"
Nagyon ott vagy! Dettó ugyanez az egyik elméletem. A másik pedig az, amit a második hozzászóló írt. De még az is lehetséges, hogy a kettő nem is zárja ki egymást. :-)
11:54, ez nem újkeletű gondolat, és tényleg érdekes. Nem találtam meg most neten, de van pl. egy minimum 20 éves sci-fi novella, pont erről szól:
Janusz Szablicki: A végtelen új elmélete
Nekem az a bajom a véges világegyetem-elmélettel, amit már előttem is említettek: ha vége van, akkor azon túl is léteznie kell valaminek. Én ezért inkább azt gondolom, hogy a világegyetemünk egyszerre véges és végtelen, és ez mondjuk azért lehetséges, mert negyedik vagy ötödik dimenzióban létezik. De persze ez is felfoghatatlan egy embernek.
Az élettel kapcsolatban pedig: bármi lehetséges! Vannak elemek, amik hasonló feladatot képesek ellátni. Például a szén helyett szilícium, stb. Szóval olyan variációkban létezhetnek, annyi féle élet, hogy elképzelhetetlen.
Élet 100%,hogy van rajtunk kívül,ráadásul bőven...Azért,mert az ember nem látott valamit,az nem zárja ki,hogy az nincs is...Pl én még nem láttam a saját szememmel a Fehér Házat,de attól az még létezik...
Ráadásul lehetségesek olyan életformák,amilyeneket az ember nem is feltételez..Abból indulnak ki a tudósok,hogy nekünk folyékony víz,megfelelő hőmérséklet,levegő szükséges az élethez.De mi van,ha nem szénalapú életformák is léteznek??Ott már nem biztos,hogy mindezek a feltételek szükségesek...Szóval tutira veszem,hogy sok millió civilizált élettel teli bolygó kering még az űrben..
Az Univerzum pedig...ez egy jó kérdés,engem is érdekelne a tényleges válasz..
Végtelen. A zártságán még dolgoznak, egyelőre úgy tűnik, nyílt is.
Nem zárhatjuk ki, de jelenleg nem bizonyítható, és nem is cáfolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!