Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek a világűr végtelen...

Szerintetek a világűr végtelen, vagy valhol vége van?

Figyelt kérdés
És más galaxisban valamelyik bolygón, lehet olyan élet mint a földön?
2011. aug. 16. 11:16
1 2 3 4 5
 1/45 anonim válasza:

Szerintem lehetséges, hogy véges, ez olyan, mint a felfújódó lufi esete. De ez csak az én gondolatom.

Élet meg szerintem nagyon is sok bolygón lehetséges. Az más kérdés, hogy nem feltétlen olyan fejlettek, mint az ember.

Valahol azt olvastam,hogy csak a mi galaxisunkban kb. 50 millió életre alkalmas, Földhöz hasonló bolygó lehetséges a becslések szerint.

2011. aug. 16. 11:35
 2/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem önmagába visszafordul.

Vagy az általam alkotott "gömbelmélet" alapján, egy végtelen kiterjedésű többhéjú gömb, amely különféle halmazállapotokba megy át.

Pl: mint a bolgyók, belül magma, aztán gázok, olajok, és kő, majd víz, végül levegő, majd csillagközi tér, egy csomó szeméttel, aztán különféle sugárzások, és erőterek.

2011. aug. 16. 11:38
 3/45 anonim válasza:
Második elmélete nagyon érdekes és tetszetős.
2011. aug. 16. 11:46
 4/45 anonim ***** válasza:
végtelen, és szerintem rengeteg olyan élővilág van még, mint itt, a földön, valami szuperfejlett, valami a középkorhoz hasonló.
2011. aug. 16. 11:52
 5/45 anonim válasza:

Nem lehet végtelen, csak nagyon nagy, mindennek kell, hogy legyen valami vége.

Ennek semmi értelme.:)

2011. aug. 16. 11:52
 6/45 anonim ***** válasza:

Én is úgy hallottam, hogy egy (minimum) 4 térdimenziós gömbhöz hasonlít, aminek a 3 dimenziós felületét látjuk az Univerzumnak.

Amúgy tuti van olyan bolygó, ahol a víz folyékony állapotú, csodálkoznék, ha nem lenne. A többi feltétel meg nem ritka, pl. megfelelő elemek megléte.

2011. aug. 16. 11:53
 7/45 anonim ***** válasza:
100%

Én néha azon gondolkozom (jut eszembe), hogy az atomok igen hasonlítanak mondjuk a naprendszerünkhöz.

Mi van akkor, ha mi csak egyetlen (mondjuk elektron vagy ki tudja) részecskéjén éldegélünk? Ez az atom mondjuk része egy autó (máshol is van?) dugattyújának, akkor mekkora a motor, mekkora az autó, mekkora a tér, amelyben ez közlekedik..

Látod (fel tudod fogni) a végét?

2011. aug. 16. 11:54
 8/45 anonim válasza:
sztem ezen ne is gondolkodjatok, mert ez a mi agyunknak "felfoghatatlan" legalábbis én mindig ezt halottam, és igaz is, mert ha nem lenne az, akkor most tudnánk mindent, és ez a kérdés sem lenne kiirva.:)
2011. aug. 16. 11:55
 9/45 anonim ***** válasza:
Hát igen, az Univerzum méreteit nem lehet felfogni. Én még a Föld méreteivel is bajban vagyok, a Nap meg pláne felfoghatatlan, mekkora hatalmas gázgömb, ezeket is inkább csak tudjuk, mint felfogjuk. És akkor ezek még csak porszemek...
2011. aug. 16. 12:05
 10/45 anonim ***** válasza:
Az ember agya nem tudja felfogni a végtelent. Pedig lehet hogy tényleg az a világűr. ...
2011. aug. 16. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!