Mit tennének a tudósok, mit tennétek ti, ha kiderülne, hogy az evolúció nem igaz?
Mivel hogy az evolúció igaz, csak elméleti szintem válaszolom meg a kérdést.
Fogalmam sincs. A tényekre nincs semmilyen más magyarázat.
De a biológia nem fizika.
Milyen más elméleteket tudsz felsorolni, amik az evolúció helyébe léphetnének.
A biológia is természettudomány, csakúgy mint a fizika, kémia, pszichológia, stb. Nem hiszem, hogy másképp kellene működnie.
A kérdésedre pedig nem adhatok választ, hiszen ha elolvasod az enyémet, én is pont ugyanezt tettem fel.
Válaszolni próbálok majd a kérdésedre, de csak akkor, ha kifejted, hogy szerinted mi az "evolúció". Mert számomra úgy tűnik - a kérdésed miatt (hogy egyátalán feltetted) - te egészen mást értesz az "evolúció" kifejezés alatt, mint amit én érteni vélek.
Tehát, kérlek magyarázd el nekem mit vélsz "evolúciónak" és hogyan tud "hamis" lenni. Akkor majd elmondom mit tennének, illetve azt is mit nem tennének a tudósok.
(Azért örülnél ugye, ha jól tökön böknék magukat? :D:D:D)
dellfil
Az evolúción magát a biológiai evolúció elméletet értem, vagyis hogy az egész élővilág egyetlen közös ősből származik.
Nem kell hátsó gondolatokat élesztgetni, egyszerűen csak válaszolj a kérdésre, ha tudsz. Ha pl. a relativitáselméletről kérdeztem volna egy ugyanilyen kérdést, vagyis hogy mi lenne, ha nem lenne (nemrég feltett valaki egy ilyen kérdést, megláthatod ha visszanézed az utóbbi kérdéseket a tudományok fórumában), akkor is ilyen nehezen lehetne eljutni odáig, hogy végre válaszolnátok is? :) Érdekes, abban a topikban egyből vették az adást, és elképzelték, mi lenne ha nem lenne. Valami miatt ez itt nem megy. Nem értem miért.
a természettudományok úgy működnek, hogy vannak a tények, adatok, amiket ismerünk, és ezekre igyekszünk magyarázatot adni. Például nem is olyan régen ezelőttig a sok fizikai megfigyelést a newtoni fizikával írták le, mert az megmagyarázott minden addigi tapasztalatot, és új dolgokat lehetett belőle levezetni, amik szintén igaznak bizonyultak. Aztán ahogy fejlődött a technológia, már többet tudtunk megfigyelni a környezetünkből, és megláttuk, hogy nagyon pici méretekben már nem működik a newtoni fizika, így továbbfejlesztették a dolgot, és jött egy újabb elmélet, a relativitás elmélet.
Ha az evolúcióról kiderülne, hogy valami miatt nem stimmel, az amiatt lenne, hogy többet leszünk valamikor képesek megismerni a fajok fejlődéséről, kialakulásáról, és azokban valami nem fog stimmelni az aktuális elmélettel. Ilyenkor az új többlet információ segítségével az elméletet továbbdolgozzák, pontosítják, és a valóságot egy még jobban leíró elmélet jön majd létre.
A természettudomány fejlődése így működik.
Ha az lett volna a kérdés, hogy ilyen - amúgy elég valószínűtlen - esetben a természettudósok abbahagynák-e a kutatást, és inkább a kreacionizmusban kezdenének-e el hinni, akkor a válasz nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!