Az ebbe a rovatba írogatók többsége ateista-materialista?
"Aki nem hisz, az természetesen tagad is egyúttal"
Szerintem nem. Te hiszel abban, hogy jobb világ fog következni a miénk után? Ha igen, akkor tagadod a miénknél rosszabb világ létezését, vagy annak lehetőségét? Ha pedig nem hiszed hogy jobb világ következne, akkor tagadod a miénknél jobb világ létezését vagy annak lehetőségét?
51
Ha nem hiszel a Télapóban akkor egyben tagadod is létezését ha valaki rá hivatkozik?
Vagy simán azt mondod, hogy a Télapó szerinted nem létezik de attól még létezhet csak nem győztek még meg téged róla?
55
Azt mondod, hogy személyiségfüggő kiből lesz tudomány kedvelő?
Igen. Az egoistákból. A tudomány azt állítja, hogy nincs isten= semmilyen felsőbb szellemi lény. Ez egy hit, mivel felsőbb szellemi lények el tudnak rejtőzni előlünk. Mi mégis hiszünk ebben. Mi ez ha nem vakhit
A vallás ugyanaz mint a materilaizmus vagy ateizmus, alias tudományfanatikus. Ők az anyagban hisznek. Abban, hogy én vagyok a legokosabb. Nincs felettem senki
A tudomány már számtalan esetben kísérletekkel be tudta bizonyítani a lélek és szellem létét, azt hogy az megelőzi az anyagot. Az anyag létét meg is cáfolta a tudomány mint empirikus eljárás. Mit mondott erre az akadémiai tudomány ? Azt hogy ők ezzel nem foglalkoznak, mert a tudománynak csak az anyaggal kell foglalkoznie. Ezt mondták. Mi ez ha nem vak hit?
57
Én is hallottam olyan kutatásokról amelyek bizonyították az ima erejét. Vagy, hogy a lélek tovább éli halál után, klinikai halál után is pontosan leírták a műtőben történteket azok akiket visszahoztak.
Meg azért a placebó sem futottak még kategória, a tudomány is használja azt mint szolid referencia alap gyógyszerkutáskor. Tehát a tudomány is hisz ebben a transzcendens dologban mégsem kerít nagy feneket neki.
"hallottam olyan kutatásokról amelyek bizonyították az ima erejét"
Igen, de olyan is van, ami a hatástalanságát bizonyítja. Körülményektől függ. Ha nem tud róla, akiért imádkoznak, akkor mindig hatástalan. Ha pedig tud róla, akkor árthat is neki a jó szándékú ima.
"Vagy, hogy a lélek tovább éli halál után, klinikai halál után is pontosan leírták a műtőben történteket azok akiket visszahoztak."
Halálból még nem hoztak vissza senkit, akit visszahoztak, ő nem volt halott.
"placebó sem futottak még kategória, a tudomány is használja azt mint szolid referencia alap gyógyszerkutáskor. Tehát a tudomány is hisz ebben a transzcendens dologban"
Nem, nem hisz benne. A placebo és a nocebo egy létező jelenség, az agyadban működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!