Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ebbe a rovatba írogatók...

Az ebbe a rovatba írogatók többsége ateista-materialista?

Figyelt kérdés
2024. febr. 28. 14:22
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
96%

"Aki nem hisz, az természetesen tagad is egyúttal"

Szerintem nem. Te hiszel abban, hogy jobb világ fog következni a miénk után? Ha igen, akkor tagadod a miénknél rosszabb világ létezését, vagy annak lehetőségét? Ha pedig nem hiszed hogy jobb világ következne, akkor tagadod a miénknél jobb világ létezését vagy annak lehetőségét?

2024. márc. 1. 13:24
 52/61 A kérdező kommentje:

51

Ha nem hiszel a Télapóban akkor egyben tagadod is létezését ha valaki rá hivatkozik?

Vagy simán azt mondod, hogy a Télapó szerinted nem létezik de attól még létezhet csak nem győztek még meg téged róla?

2024. márc. 1. 13:50
 53/61 anonim ***** válasza:
95%
A télapóban az átlag ember nem nem hisz, hanem tudja, hogy nem létezik.
2024. márc. 1. 13:53
 54/61 anonim ***** válasza:
97%
@52 Nem tagadom a létezését, hiszen nekem is gyakran hozott ajándékot, mikor még kicsi voltam. Még az oviban is volt benn, a saját két szememmel láttam.
2024. márc. 1. 13:56
 55/61 anonim ***** válasza:
0%
Eleve a tudománynerd az ateista, egoista, materialista
2024. márc. 1. 14:01
 56/61 A kérdező kommentje:

55

Azt mondod, hogy személyiségfüggő kiből lesz tudomány kedvelő?

2024. márc. 1. 14:11
 57/61 anonim ***** válasza:
4%

Igen. Az egoistákból. A tudomány azt állítja, hogy nincs isten= semmilyen felsőbb szellemi lény. Ez egy hit, mivel felsőbb szellemi lények el tudnak rejtőzni előlünk. Mi mégis hiszünk ebben. Mi ez ha nem vakhit

A vallás ugyanaz mint a materilaizmus vagy ateizmus, alias tudományfanatikus. Ők az anyagban hisznek. Abban, hogy én vagyok a legokosabb. Nincs felettem senki

A tudomány már számtalan esetben kísérletekkel be tudta bizonyítani a lélek és szellem létét, azt hogy az megelőzi az anyagot. Az anyag létét meg is cáfolta a tudomány mint empirikus eljárás. Mit mondott erre az akadémiai tudomány ? Azt hogy ők ezzel nem foglalkoznak, mert a tudománynak csak az anyaggal kell foglalkoznie. Ezt mondták. Mi ez ha nem vak hit?

2024. márc. 1. 14:15
 58/61 A kérdező kommentje:

57

Én is hallottam olyan kutatásokról amelyek bizonyították az ima erejét. Vagy, hogy a lélek tovább éli halál után, klinikai halál után is pontosan leírták a műtőben történteket azok akiket visszahoztak.

Meg azért a placebó sem futottak még kategória, a tudomány is használja azt mint szolid referencia alap gyógyszerkutáskor. Tehát a tudomány is hisz ebben a transzcendens dologban mégsem kerít nagy feneket neki.

2024. márc. 1. 14:25
 59/61 anonim ***** válasza:
96%

"hallottam olyan kutatásokról amelyek bizonyították az ima erejét"

Igen, de olyan is van, ami a hatástalanságát bizonyítja. Körülményektől függ. Ha nem tud róla, akiért imádkoznak, akkor mindig hatástalan. Ha pedig tud róla, akkor árthat is neki a jó szándékú ima.

"Vagy, hogy a lélek tovább éli halál után, klinikai halál után is pontosan leírták a műtőben történteket azok akiket visszahoztak."

Halálból még nem hoztak vissza senkit, akit visszahoztak, ő nem volt halott.

"placebó sem futottak még kategória, a tudomány is használja azt mint szolid referencia alap gyógyszerkutáskor. Tehát a tudomány is hisz ebben a transzcendens dologban"

Nem, nem hisz benne. A placebo és a nocebo egy létező jelenség, az agyadban működik.

2024. márc. 1. 15:21
 60/61 anonim ***** válasza:
45%
"A számtalan villódzó naprendszerbe szétporciózott Világmindenség egyik félreeső szegletében volt egyszer egy égitest, amelyen bizonyos okos állatok kitalálták a megismerést. Ez volt a legelbizakodottabb és leghazugabb pillanata a „világtörténelemnek": de éppenséggel nem volt több egy pillanatnál. A természet néhány lélegzetvétele után megdermedt a bolygó, s az okos állatok egytől-egyig elpusztultak. Így szólhatna valamely mese, de kitalálója még ezzel a fabulával sem illusztrálhatná kellőképpen, milyen szánalmasnak, árnyékszerűnek és tünékenynek, mennyire céltalannak és nem szükségszerűnek mutatkozik a természet egészén belül az emberi intellektus. Örökkévalóságokon át nem létezett, és semmi sem fog történni, ha ismét szertefoszlik. Ezen intellektusnak ugyanis semmiféle olyan missziója nincs, amely az emberéleten túlmutatna. Teljességgel emberi, s egyedül nemzője és birtokosa tekint rá olyan pátosszal, mintha ő lenne a világ tengelye, amely körül forog. De ha szót tudnánk érteni a szúnyoggal, megtudhatnánk, hogy ez apró rovar ugyanevvel a pátosszal úszik a levegőben, s önmagát véli e világ repülő középpontjának. Semmi sem olyan hitvány és csekély a természetben, hogy a megismerés erejének már egy kicsiny leheletétől ne fúvódnék fel rögtön, mint valami tömlő; s amiképp minden teherhordó bámulókat akar, úgy az emberek közt a legbüszkébb, a filozófus is úgy véli, hogy teleszkopikusan mindenfelől az ő tevékenységére és gondolkodására szegeződik a világegyetem valamennyi szeme."
2024. márc. 1. 15:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!