Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az ebbe a rovatba írogatók...

Az ebbe a rovatba írogatók többsége ateista-materialista?

Figyelt kérdés
2024. febr. 28. 14:22
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
89%

Nem bizonyíték. De rengeteg bizonyíték van, hogy a dolgok így működnek.

Most akkor várjuk az első bizonyítékot egy isten létezésére, mert ilyen viszont idáig nem került elő.

2024. febr. 29. 14:36
 32/61 A kérdező kommentje:

26

“kérdezőnek: [link]

A tudományos módszer segítéségével képesek vagyunk olyan tudásra szert tenni, ami akkor is tökéletesen használható, ha senki sem hisz benne. Nem elég csak bedobni személyes meggyőződéseket, alapul venni történeteket, természetfelettinek gondolt jelenségeket, stb.”

Azért azt hogy minden véletlenül alakult ki, azoknak kellene bizonyítaniuk akik ezt állítják.

A tudomány jelenleg segít megkönnyíteni (helyenként bonyolítani) az életünk mindennapjait. De világot magyarázni vele? Alkalmas arra vajon? Egyáltalán értelmes cél meg akarni ezt magyarázni, érteni?

A létezésünk, az anyagi világ igenis csoda, akár varázslat szintű dolog. Ezért nem értem miért van a teremtés indulásból lesöpörve ha a véletlenül kialakulás még hihetetlenebb, még nagyobb csodát igényel.

2024. febr. 29. 14:56
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

"azt hogy minden véletlenül alakult ki"

Ezt csak a hívők mondják így, mert nem értik a lényegét.

"csoda, akár varázslat szintű dolog"

Csoda=nem értem. Ez igazából nem kategória, csak a te korlátaidat mutatja.

2024. febr. 29. 15:02
 34/61 A kérdező kommentje:

33

“Ezt csak a hívők mondják így, mert nem értik a lényegét.

De mond már el a lényeget könyörgöm.

2024. febr. 29. 15:04
 35/61 A kérdező kommentje:
Az ateizmus is, mint egyéb vallások, egy vallás amely hiten alapul. Ugyanakkor mivel semmi máson nem alapszik mint valami tagadásán (istenek létezését tagadásán) ezért szüksége van a vallásokra másképp maga sem létezne.
2024. febr. 29. 15:06
 36/61 anonim ***** válasza:
100%

A világunk jelenlegi állapota a kezdeti tényezőktől függ (induló energia nagysága, stb) és a természeti törvények, VALAMINT a véletlen alakították a fejlődését.

Ezekből a tényezőkből MIND fontos!

2024. febr. 29. 15:07
 37/61 anonim ***** válasza:
100%
Tehát ha nem léteznének vallások, akkor nem létezne ateizmus? :D Szerintem ezt gondold át és fuss neki még egyszer.
2024. febr. 29. 15:07
 38/61 anonim ***** válasza:
84%

Ekkora hülyeséget még én sem hallottam.

Azon kívül, hogy az ateizmus akkor vallás, ha a cölibátus szexpóz.

2024. febr. 29. 15:09
 39/61 anonim ***** válasza:
85%

"Az ateizmus is, mint egyéb vallások, egy vallás amely hiten alapul. Ugyanakkor mivel semmi máson nem alapszik mint valami tagadásán (istenek létezését tagadásán)"

Szerintem nézz utána az ateizmus és az antiteizmus közti különbségeknek, mert eléggé úgy tűnik, hogy kevered a két fogalmat. Az antiteista az, aki tagadja a vallások központi figurájának létét, az ateista csak annyit jelent, hogy feljebbvaló erőkbe vetett hit nélkül éli az életét.

2024. febr. 29. 15:25
 40/61 anonim ***** válasza:
81%
De még az antiteizmus sem vallás.
2024. febr. 29. 15:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!