Eyg ateista materialista szemléletű tudós hogy merheti a teremtmény szót használni? Teremtmény = teremtett? És ki a teremtő?
Üdv!
A szókincset néha az egyszerűség kedvéért kulturális alapon átvesszük, hogy ne kelljen új szavakat alkotnunk régi dolgokra.
Én meg azt mondom erre, amely bármely pszich tankönyvben megtalálható: perceptuális manifesztáció mely verbális síkra tolódik.
vagyis: miért mondja hogy teremtmény, véletlenül? ugyan.
akkor miért? hát PONT azért...
Ha jól értem tehát az, hogy egy keresztény gyökerű kultúrában kölcsönvettünk (vagyis gyerekkorunkban megtanultunk) egy szót ahelyett, hogy újat alkottunk volna rá, mert a szó keletkezésének háttérsztroijával nem értünk egyet, ez azt bizonyítja, hogy mélyen mind istenhívők vagyunk (de melyik isten hívei?), csak nem akarjuk belátni? Jól gondolom?
Bocs, nem.
Nem véletlenül mondja, hanem szánt szándékkal. De ez mit változtat azon a tényen, amit Ozmium42 írt?
G.
Szerintem úgy "merheti", hogy nem fél, hogy kizárják az ateista-materialista klubból.
Szerintem törvény ellen sem vét.
Egyébként milyen szóval tudnád helyettesíteni ezt a szót?
Uram-atyám, micsoda baromságokat bírnak egyesek kitalálni.
Hadd mondjak el neked egy tanmesét.
Hazamegy az ateista materialista szemléletű tudós (roflmao!) a munka után.
Kérdezi tőle az OLDALBORDÁja:
"SZENTséges ég, mi bajod van, ANGYALom?"
"Semmi, csak sok a bosszúság a LELKETlen főnökömmel
"ÚRISTEN, mi az ÖRDÖGöt akart tőled már megint?"
"Azt akarja, hogy ÍTÉLETNAPig azon a projekten dolgozzam."
"JÉZUSom, miért nem küldöd már el egyszer a POKOLba?"
"Na az SZENT, hogy KERESZRE is FESZÍTene, ha egyszer megtenném."
"Ne bánkódj miatta, még nem a VILÁGVÉGE."
(Aki megszámolja a hibákat, jutalmat kap)
Egyébként hadd' kérdezzem meg: te hogy mersz a vallásod során finnugor eredetű szavakat használni, mint az "isten" "ős", azaz ős szelleme)?
Hogy mersz olyanokat mondani, mint a "révedezik" (pogány sámén vallási szertartást végez), szombat (shabbat, zsidó szünnap), Mars vagy Szaturnusz?
Érdekel vagy egyáltalán tudod az általad használt összes szó és kifejezés eredetét és egyéb jelentését?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!