Az ebbe a rovatba írogatók többsége ateista-materialista?
2
És erre büszkék is vajon?
A tudományos módszertan az elfogadáshoz empirikus bizonyítást tart szükségesnek, így ez megszabja a tudományok iránt érdeklődő emberek gondolkodását, ami viszont megnehezíti, vagy lehetetlenné teszi a hitet.
Tudom, most jöhet valaki a vallásos tudós fogalmával, de akárhogy is, a kettő üti egymást.
Az hívö tulaldonság (többnyire), hogy büszke arra amit hisz és lenézi azokat akik nem hisznek abban, amiben ö.
Tehát nem, számomra nem büszkeség, hogy nem hiszek a mesékben, pusztán logikai kérdés nálam. (Ismerek logikus, nem lenézö hívö embert is, de egy kezem meg tudom számolni hányat.)
"És erre büszkék is vajon?"
Én igen. A valaha hozott egyik legjobb döntésemnek tartom, amikor egy sok évig tartó fiatalkori útkeresés végén arra jutottam, hogy hagyom a picsába az egészet, az én életemben a továbbiakban semmilyen döntés nem lesz alárendelve semmiféle képzelt természetfeletti hatalom vélt nézeteinek.
“ Tehát nem, számomra nem büszkeség, hogy nem hiszek a mesékben, pusztán logikai kérdés nálam. (Ismerek logikus, nem lenézö hívö embert is, de egy kezem meg tudom számolni hányat.)”
Hogyan bizonyítottad logikusan, hogy nincs teremtő? Megosztod a matematikai levezetését?
“ A valaha hozott egyik legjobb döntésemnek tartom, amikor egy sok évig tartó fiatalkori útkeresés végén arra jutottam, hogy hagyom a picsába az egészet, az én életemben a továbbiakban semmilyen döntés nem lesz alárendelve semmiféle képzelt természetfeletti hatalom vélt nézeteinek.”
És hogy érzed magad? Milyen a közérzeted? Mennyire vagy boldog? Vagy inkább az érzelmi üresség jellemző?
"Hogyan bizonyítottad logikusan, hogy nincs teremtő?"
1: Mivel ez alapvetően vallásos kérdés, arra kérlek, hogy helyeztesd át a vallás kategóriába.
2: Azt nem lehet bizonyítani, hogy egyáltalán nem létezik teremtő. Azt sem lehet bizonyítani, hogy hegyes farkú csillámpóni nem létezik. Az mondjuk egyértelmű, hogy a keresztények istene nem létezik.
De gyakorlatilag az élet és a világ bármelyik területét megnézzük, egyértelműen látszik, hogy:
I: nem értelmesen készült,
II: magától is kialakulhatott.
Szóval itt, a jelenlegi világunkban az értelmes megközelítés az, hogy VALÓSZÍNŰLEG nem teremtett a világunk.
Amúgy a kérdésedre: az ateisták többsége nem büszke erre, mint ahogy arra se büszke, hogy normális, értelmes embernek született. Számára ez a megszokott, természetes.
A boldogság és az érzelmek pedig nem ettől függenek. Üresség csak abban lehet - esetleg - aki valaha hívő volt. Aki eleve ateista, abban fel sem merül ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!